God morgon

en ny dag hotar mig...

Men, jag har faktiskt inga måsten alls idag! Och det känns ganska skönt så därför tänkte jag försöka utnyttja den till max. Ska inleda med en ordentlig rengöring av vårt lilla hem, fint att städa bort all gammal skit så den inte får vara med på det nya året. Sen ska jag åka och vara med Baxter Brax, han har vilat nu sedan två veckor kanske, tycker lite synd om honom så jag tänkte ta en promednad, eller släppa honom i ridhuset kanske. Eller egentligen vore det roligt att släppa honom i paddocken, men den är så sjukt stor. Jag vill ju absolut inte att han ska göra sig illa! Efter det har jag också en liten fundering på att komma iväg på några affärer, vill på grafströms och kolla på ett par vita ridbyxor från Mountain Horse, vi måste köpa några skydd åt Carolina som hon kan ha i hagen. Hon är på sig själv på bakbenen med frambroddarna och det är inte så fint, fast bra att hon är glad och busar i hagen tycker jag!

Fast frågan är om jag kan få med min fina Per? Han är inte så förtjust i affärer ;)


Vad tycks? :) Och varför blir alla mina bilder från mobilinlägg åt fel håll? Det ser ju rätt ut när jag skickar iväg..

Carolina fick hänga med till Oxsta idag oc...

dsc00147 (MMS)

Carolina fick hänga med till Oxsta idag och gå i vagn för första gången vi tog hem henne, hon var mycket fin och väldigt glad :-) trots min nya kamera var det här den enda - och därmed den bästa bilden jag kunde ta idag, skärpning!


Long time no seen

Hej,
vårt internet har verkligen inte varit samarbetsvilligt den senaste tiden. Och så har vi varit överallt och ingenstans hela julen, men nu är vi hemma igen :) Vattnet som frös på vår övervåning har tinat igen och allt är frid och fröjd! Förrutom att jag har jobbat idag och är helseg.. dessutom på dåligt humör. Men jag tänkte att om jag räknar upp allt jag har blivit bortskämd med i juklapp så kanske jag blir lite gladare :)
- Prenumeration på Ridsport i ett helt år!
- Peak-hood
- Digitalkamera
- Lite pengar
- Brödrost
- Tavla som farfar målat
- Ridhjälm!! :D
- En superfin kalender
- Ridstrumpor och andra bra varma sockar
- Presentkort på Grafströms och bensincheckar
- Godis
sen är det helt säkert mer saker som jag inte minns just nu.
Ska försöka komma ut och prova min nya kamera nån dag snart, sen kommer det bilder :)

SMS-inlägg

dsc00127 (MMS)


Minus 26 grader ute och blåser storm. Per ...

speed_0027_air_m (MMS)

Minus 26 grader ute och blåser storm. Per har beviljat att jag slipper rida ut då, ligger kvar i sängen och undrar om det ligger någon sån här hjälm under granen :-P


Blogg dagens planering gick i stöpet när d...

dsc00124 (MMS)

Blogg dagens planering gick i stöpet när det här hände...typiskt!


Seg deg

- Carolina var superfin på banan! Kändes stabil och fin hela vägen genom kurvorna :)
- Hästarna rymmer inte längre
- Har lyckats köpa nånting i julklap till Per 
  
  Vet inte vad jag ska skriva riktigt. Har tänkt på massa saker som jag ska skriva om men just nu är jag så trött så det är helt tomt i skallen. Lilla Braxen har gjort nånting dåligt med ett bakben, han är svullen strax under hasen på vänster bak. Det är inte som en galla utan stenhårt! Det måste ha hänt i hagen i lördags, jag hoppas verkligen inte att det är något dåligt. Imorgon ska jag träffa Helena dirket efter hennes jobb så får vi se hur det ser ut då.



Den här bilden blir man lite gladare av iallafall! :)


Blogg Carolina i sin nya hage. Nej, intern...

dsc00112 (MMS)

Blogg Carolina i sin nya hage. Nej, internet vill inte alls...ska hoppa ner i sängen och sova nu. Jobbar på Granngården imorgon, sen måste jag hitta en julklapp åt Per!


internet är värdelöst!

funkar aldrig när jag ska blogga... och just nu kollar jag på 160 hoppning på eurosport. hoppas verkligen att det funkar lite senare ikväll också =)

Baxter löshoppar



Två filmer på Braxen från löshoppningen, jag tycker att han är jätteduktig och fin. Såklart ;)

kallt idag!

idag har det varit kallare än kallt, jobbigt. Men nu har iallfall stona åkt iväg till sina nya hem, det var inga problem alls att lasta och skicka iväg dem. Lilla Clip fick traska bort till sitt nya stall och sin nya kompis Clarius. Det var inga problem alls att släppa ihop dom, en något skärrad och förvirrad Clip blev väldigt mycket uppvaktad av en överförtjust Clarius. Men när vi skulle ta in dom så stod dom tillsammans ute i hagen och allt verkade vara bra :)

Lilla sto fölet fick flytta ihop med JetBoy, men har fick någor bryt och jagade lill tjejen tills hon hamnade utanför hagen :/ Så efter att vi fångat in henne och lagat hagen fick dom gå ut igen, och då verkade det ganska lugnt. Jag hoppas att vi ska kunna stoppa in Carolina i den hagen också, skulle vara roligt om dom kunde komma överens alla tre. Samtidigt att ha dem direkt utanför stallet också ;) Carolina har vilat idag, red ut på henne igår. Det var en så sjukt härlig tur! Härligt väder, Carolina var sjukt pigg och jättefin. Vi travade på rejält hela vägen runt sjön och upp till bonden och vände, helt perfekt! Hon känns verkligen fin just nu och på onsdag ska vi in på banan igen. Jag hoppas verkligen att det går bra, just nu så känns det som att jag kommer bli besviken om det inte går bra.

Baxter har joggat lite i ridhuset idag, fokuserade ganska mycket på mig själv. Att jag är noga med händerna, håller dem jämt och i samma höjd. Jag vill gärna höja upp ena handen och lägga den vågrätt istället för lodrätt. Och så har jag väldigt lätt för att bli lite hängande i höger hand, i bägge varven. Inte bra! Men när jag verkligen tänkte och fokuserade på det så gick det riktigt bra :) Imorgon ska Helena rida för Maria Eriksson.


Avsked

Idag ska Clea och Jäntan lämna oss för att åka på nya uppdrag, sorligt. Men ändå bra att dom utnyttjas istället för att bara gå här hemma och inte användas. Stor dag för fölen också, dags att bli vuxna! Uppdaterar  senare om hur allt har gått :)

Fredag!

Hej hej,

är ledig idag :) Ska rida ter hästar nu på dagen och ikväll kommer mamma och Hasse hit för att hjälpa mig med lite saker, perfekt. Det blev ingen långtur med Carolina igår, dom är så väligt ambitiösa med att skrapa vägen här så det slår igenom nästan överallt. Det är synd, vore så himla bra om det kunde få bli en bädd med snö/is så det inte slår igenom. Men det ordnar sig nog när det kommer mer snö :) Så igår blev det lite galoppträning i backe istället, tror hon tyckte det var ganska jobbigt, men det gick bra ändå. Baxter hade vilodag igår och idag rider Helena lektion för Annelie, hoppas han sköter sig och är duktig.

Nu ska jag sticka iväg till Oxsta för att rida Penny och Gurra!

Trött och seg

Hej,

jag är så otroligt trött just nu! Sitter i soffan och halvsover, borde egentligen gå och sova. Tänkte bara berätta att jag har ridit Baxter och Carolina idag, Brax fick gå galoppintervaller tillsammans med Elin och Czanca. Det kändes nyttigt och bra :) Carolina och jag tog bara en lugn tur runt bandsjön. Imorgon är jag ledig och jag hoppas att det inte ska vara sviiinkallt, för isåfall ska vi ta en riktigt långtur :)

Jag har jättetråkigt när jag är ensam hemma, längtar hur mycket som helst efter att Per ska komma hem igen!

Bilder från igår

Det är precis som vanligt med youtube, men här kommer iaf två bilder som jag har tagit från filmerna. Där av så sjukt bra kvalité ;)





Det gick jättebra allting, han var superpigg och tyckte verkligen att det var roligt! Han hoppade riktigt fint också :) Kul att se! Nu ska jag börja göra mig redo för att åka och jobba några timmar, sen fixa åt Baxter och rida Carolina. Per har åkt till England för att titta på fotboll hela veckan - kul för honom, men tråkigt för mig :p Undra hurj ag ska komma upp på Carolina nu...


Väntar

Kul med julbord igår, trevliga människor! Fast jag och julmat...det är liksom inte handen i handsken. Men jag provade faktiskt :) Dock gick det lättare med efterrättsbordet, tills jag blev rund om en boll och lite lätt illamående, men det var det värt. Efter allt mat och prat var vi ett litet gäng som åkte ner till stan, jag var först lite tjurig men Per övertalade mig - jag är för snäll :p Men det var också riktigt trevligt, vi gick på Bishops och satt där och pratade, Marita Lund som jag tränade för tidigare med Baxter var också med så nu hoppas jag att jag ska luska fram någon mer som vill träna för henne på THF. För om vi vi minst tre kunde hon komma ut, det skulle vara jättekul!

Nu sitter jag och väntar på min snälla pappa som ska skjutsa mig till stallet och Baxters löshoppning :) Dit kommer också syster och en till ifrån hennes by och så ska vi handla julklappar - tur att man är stark så man inte är ett spöke hela dagen ;)

Julbord

Hej!

Nu har det varit alldeles för lite hästar de senaste två dagarna :/ igår jobbade jag och Helena hade Baxter, idag vart det en supersnabbis till Baxter imorse för att mocka innan jobbet bara. Carolina får vila idag, vi ska på julbord med hovslagarföreningen ikväll. Det är på norra berget, säkert super tjusigt..men jag gillar ju inte julmat! Men jag hoppas det finns nånting som kan slinka ner, Per sa att dom hade haft ett grymt bord med efterrätter förra året ;)

Imorgon är det äntligen dags för löshoppning med Baxter :) Syrran kommer ner också och efter det ska vi handla julklappar - jobbigt! Speciellt när man inte har en aning om vad vi ska hitta på...

Onsdag 2 december

Hej,

idag var det väldigt kallt! Red både Carolina och Baxter ute, men det gick ganska bra ändå :) När jag var ute hos Baxter var det en liten räv som följde efter oss i typ 5 minuter, Baxter tyckte att han var jättekonstig och hade nog helst velat gå baklänges för att kunna se vad räven pysslade med :)

Idag frågade Issa vad jag hade för adress nu för tiden, hon tänkte nämligen skicka ett julkort till mig :) Så då tänkte jag att om någon mer vill skicka ett julkort, eller ge mig en preunumeration på Ridsport, så jag har följande adress :

 Storberget 802 861 91 Timrå

RSS 2.0