Tillbaka till verkligheten

Update från de senaste dagarna ;

Fredag - Helena red Baxter. Carolina och jag var ute på en tur i solen, vi red på vägen ner mot Vävland nästan hela vägen fram tills asfalten börjar. Hon var glad och lagom pigg :) Jättemysigt!

Lördag - Carolina vilade. Jag var på THF och kollade på klubbmästerskapet i hoppning, mycket inspirerande att se! Känns så kul nu när det inte är liiika lånt bort att Brax ska kunna kravla sig runt en bana :)

Söndag - Baxter vila. Carolina gick några intervaller på banan, inte så snabba men hon kändes fin. Väligt glad och nöjd med att få röra på kroppen. 

Igår hade vi halloween fest här hemma så ikväll är det mest bara två trötta som titter framför tvn och halvsover. Imorrn blir det nya tag! Jag ska rida ut på Baxter ganska tidigt, anmälde oss till klubbmästerskapet i dressyr om två vecckor, så jag hoppas att det inte är stenhårt precis överallt för jag hoppas att vi ska kunna träna på lite övergångar :)


Super Baxter!

Hopptränade med Braxen igårkväll för Annelie och det gick hur bra som helst! Han var pigg och glad, först travade vi bommar och började sen med små krysshinder som sen byggdes ihop och blev en 5½a. Först travbom, litet krysshinder sen ett galoppsprång och kryssoxer. Det var första gången vi hoppade hinder i följd på det sättet, och första gången vi hoppade oxer! Lill Braxen var så duktig, han tyckte att det var riktigt roligt och var lite pigg på hindren :P Min snälla mamma var också där och filmade. Men som vanligt kan jag inte ladda upp det på you tube här hemma så jag får göra det en annan dag.


Här är en bild från filmen, vi hoppar hela 90 cm ;D

Carolina har varit ute på tur med grannpojkar idag, vi gjorde sällskap med Domian och lilla Ouzo. Hon var riktigt het uppe på banan när Domian låg långt framför så jag lättade på tyglarna lite så sa det bara svisch innan vi var ikapp :) Vi ska absolut göra sällskap med dem mer ofta, roligt för både mig och henne!

Längtar massor efter snö nu så vi får bra underlag överallt, då ska vi träna massor :)


Tjurig

God morgon,

har precis ätit frukost men sitter kvar i soffan och tjurar. Arbetsförmedligen håller mig fången hela den här veckan mellan 9-12. Jag vill inte. Jag vill vara hemma, gosa med Happy och alla hästungar, att lyckas städa skulle inte heller kännas helt fel. Men nej, jag hoppas att när jag kommer hem är jag lyrisk över att det faktiskt hände något spännande eller utvecklande idag. Den som lever får se!


Kvällsblogg

Hej,

Idag red jag både Carolina och Baxter :) Först en sväng med tjejen, idag hade hon bestämt sig för att träna levader och caprioler...vad ska man göra? :P Men på hemvägen var det en snäll och nöjd tjej som skrittade. Hennes ägare hade pratat med Per idag och ville att hon ska in på banan, så vi får väl se vilken dag det blir. Och hoppas att hon sköter sig! 

Baxter gick bara en väldigt lugn tur i skogen, vi ska hoppa för Annelie imorgon. Hoppas verkligen att det kommer gå bättre än sist. Han var iallafall pigg och glad :)

Lunchblogg

Hej,

nu ska jag skylla på internet igen för att jag uppdaterar så dåligt ;)

Det känns inte som det har hänt så väldigt mycket spännande sen senast, red Carolina alla dagar utom lördag-söndag förraveckan. Det är svårt nu när det är stenhårt i marken, går bara att skritta överallt så det känns bra att hon får gå fler dagar då när det inte går att trötta ut henne riktigt. Baxter vilade till och med igår, först rakde vi honom sen red jag en stund i ridhuset. Han var faktiskt jättesnäll och klippa, det var bara på slutet som han var lite besvärlig. Men ändå väldigt bra för att bara första gången :) Han kändes riktigt fin att rida också, det var nog bra att han fick vila lite!

Nu håller vi precis på att äta lite lunch sen ska jag sticka iväg till Oxsta för att rida Penny & Gurra!

Gårdagen i Oxsta

Hej,

igår känns det som vi var i Oxsta hela dagen, först red jag Penny. Vi skulle försöka fatta högergalopp vilket blev en ganska svettig och utdragen kamp då lilla fröken inte hade några som helst planer på det. Men till slut fick vi till det! :) Sen var det Carolinas tur, hon var fick och glad, red fem bakvarv och sen tre intervaller. Tyvärr tog hon och galopperade två gånger men sen lärde jag mig hur jag skulle hålla i och balansera upp lite mer så sista gången gick det bra. Sen fick hon låna en box medans jag skrittade Gurra en sväng, det var skönt så hann hon torka till lite. Dock började det regna när jag var ute på sista svängen så jag trodde att jag skulle frysa ihjäl.

Vi åkte upp till Baxter senare på kvällen, köpte med oss mat som vi åt i cafeterian medans vi kollade på Nina träning en stun. Sen gick vi ner till Bäbisen och mockade, plus massa godis och mys såklart!

Just nu är Per borta och skor, jag har städat här hemma. Ska gå ut och mocka lite innan jag måste iväg till arbetsförmedlingen. Sen blir det en sväng till Baxter :) Carolina ska skrittas sen i eftermiddag när jag kommer hem


Seger över Carolina

Hej,

idag tomkörde vi lilla Clarius för första gången! Han fattade ingenting :P Eller jo, han försökte faktiskt så gott han kunde och var riktigt duktig. Efter det och att stallen blev klara så åkte jag iväg till Baxter som hade tandläkartid idag, först fick han en stor och otäck spruta sen var det bara att raspa på! Lill Braxen han blev så snurrig så han kunde knappt gå hem till sin box sen. Fast han hade hakar på högersida som var ganska rejäla, kanske därför han har varit lite bäng i högervarv nu på senaste tiden? Men hans vargtänder satt bra till och behövdes inte tas bort just nu, och så hade han två små mjölktänder kvar som han inte har tappat än. Men den ena var alldeles lös, då kommer tandfen sen!

Väl hemma igen tog jag en skritttur på Carolina, hon är så sjukt pigg nu varje dag. I ungefär en veckas tid har hon vägrat gå på tygeln i skritt, inga problem alls i traven. Men det har varit vilda protester och mycket stå på bakbenen, men idag kom vi över det, Matilda vinner alltid över Carolina till slut. Undra när hon ska komma på det också ;) Imorgon ska vi nog ta med henne till Oxsta igen, jag ska rida Gurra och Penny så då kan man passa på. Det känns som att hennes hjärna och ben kan behöva få utlopp för lite spring igen.

Baxter ska få blir skodd bak också, Per ville göra det på morgonen men jag hoppas att det blir på kvällen istället för då vill jag passa på att kolla på träningen för Nina, men vi får väl se. Det får hovslagaren bestämma!
Har suttit och kollat på jobb nu på kvällen, usch! Det finns ju som inga jobb att söka..Sen gjorde jag saken ännu värre genom att gå ut och kolla på hästjobb på hastnet.se. Jag föreställer mig att det är hur kul som helst att joba i något stall som hästskötare och beridare! Fast såna jobb finns bara söderut, och min Per vill absolut inte flytta. Och jag vill ju inte flytta utan honom, så..vi får nog stanna där vi är just nu

Söndag

Hej,

det var bra att se hoppträningen igår, blev lite inspirerad igen :) Alla hästar och ryttare var jätteduktiga! Vi tog in Baxter i ridhuset efteråt och longerade honom lite sen fick han springa lös lite och visa sin fantastiskt fina trav. Carolina var pigg igår, vi red runt en sväng och travade lite fram och tillbaka på banan, ska prata med Per om vi kan bestämma en dag så vi kan åka iväg med henne och låta henne gå på lite mer.

Idag har vi inte gjort så mycket alls, var på middag hos Helena igår så vi har varit lite trötta idag ;) Grillat på berget med Elin och Henke. Nu ligger vi i soffan och sappar på tvn. Imorgon däremot blir det nya tag, Carolina ska ridas och Baxter har tandläkartid :)

Och idag ringde Issa Serrander som har bott i Stockholm alldeles för länge och sa att hon kommer hem till jul - HURRA! Dessutom funderade hon på att flytta upp hästen till vårat stall. Det vore ju hur kul som helst!!


Happy var också med på berget idag

Update

Hej!

Usch vad dålig bloggare jag är :p Men jag skyller lite på att interbet inte vill samarbeta.

Snabb uppdate:

Tisdag, Carolina vilade, Helena tränade med Baxter för Maria Eriksson. Per och jag susade runt i stan och Birsta och gjorde massa ärenden.

Onsdag, Carolina fick åka till Oxsta och träna tillsammans med Harry. Hon var riktigt pigg och tyckte det var hur kul som helst att få springa! Hon fick gå ganska många bakvarv och sen tre långa intervaller. Baxter hade välförtjänt vilodag :)

Torsdag, Carolina vilade i hagen hela dagen. Baxter och jag provade att hoppa för Nina Wengelin men tyvärr gick det inte så bra. Vi var i en grupp med 4 andra vuxna hästar så det var lite svåra övningar. Tror inte att det passade honom att stå still så mycket mellan övningarna. Han kom aldrig igång riktigt i kroppen. Men det sista språnget var okej iallafall så vi får försöka glömma det andra och ta nya tag! Vi ska hoppa lite mer för Annelie innan vi försöker oss på Nina-träning igen.

Fredag, tyvärr blev det vila för Carolina igen för dom ringde från Granngården så jag fick hoppa in och jobba. Fast det var ju i och för sig bra för mig att få jobba lite :) Baxter ska nog få en veckan vila nu, han ska kolla tänderna på måndag och sen ett kort besök på kliniken på onsdag för att röntga hans vänsterbak. Han har ju en galla där som inte vill ge med sig så vi ska kolla så han inte har en lös benbit där. Så då passar vi på att ge honom ledigt ett tag!

Imorgon ska jag iväg tidigt och jobba hos Svante Båth på morgonen och sen vidare och kolla på hoppträning på THF. Sen ska jag hem och rida på Carolina! :) Hoppas att det blir finväder så vi kan ta en mysig tur i skogen. Jag måste verkligen önska mig en kamera så jag kan ta massa bilder på alla fina hästar vi har omkring oss :)

Hästiga dagar

Hej!

Jouren gick hur bra som helst i helgen, allt flöt på fint utan större missöden. Jag tyckte det var ganska mysigt också :)


Det var lite besvärligt att backa in traktorn med hövagnen när en hundutställningsmänniska hade parkerat lite dumt, men han flyttade sin husbil direkt när han fick syn på mig ;)


Imorse klev vi upp vid 8 och dagen startade direkt med en ridtur, Carolina var superladdad efter tre dagars vila. Vi red till banan här ovanför och travade på lite fram och tillbaka, vi har sån tur att våra grannar har kört på mer sand och fixat massa med underlaget där så nu är det helt okej för att trava lite mer på! På vägen hem var en en nöjd tjej som skrittade på med långa tyglar. Det är så härligt är rida ut på hösten :)

Efter lunch åkte jag upp till Oxsta och red Penny och Gurra, dom var pigga och glada båda två. Penny hade berkligen fattat det här med att galoppera och hon tycker nog att det är riktigt roligt också. Gurra skrittar bara fortfarande efter sin gaffelbandsskada. Nu på kvällen har vi haft sele på Clarius för första gången, han var jätteduktig! Som om han haft den 100 gånger innan också :) Och lilla hingstfölet fick sina små tassar raspade. Han har precis som franks manikyr på alla fyra, gulligt!

Kvällen innan

Hej,

igår red jag Carolina på ängen, hon var så himla duktig! Hon har liksom lagt ner dom värsta protesterna och accpeterar att det är skitjobbigt nu :) Ann filmade oss lite så jag ska försöka lägga upp det här någon dag när jag är hemma hos mamma. Internet vill inte samarbeta med YouTube här på Storaberget.

Idag har Caolina fått nya fina framfötter av Per och vilodag från träning, Helena har haft hand om Baxter och ridit honom. I helgen har vi stalljour på THF, första gången! Ska bli lite kul tycker jag, fast det blir säkert lite jobbigt också, bäst att man sover massor på nätterna.

Fina Carolina gillar lera :)


Hopp Braxen!

Åååh, det gick så otroligt bra att hoppa idag. Känns så kul att äntligen vara lite igång med det jag vill göra, han var så modig och duktig. Vi hoppade en liten linje med 5 och 6 galoppsprång emellan. Jag tycker verkligen att Annelie är super att rida för, hon var verkligen på mig med att sätta ett riktigt bra tryck i galoppen. Jag har aldrig hittat det läget själv utan hjälp. Mycket bra känsla inför fortsättningen nu :) Känns riktigt speciellt att ha ridit in honom själv och nu kunna börja rida ordentligt och se så fina resultat, han är verkligen en superkille finaste Baxter! Hoppas att allt kan få fortsätta lika bra framöver så kommer både jag och Helena att kunna ha så mycket roligt med honom.


Carolina fick en skrittur med Per på ryggen :) Jag gick brevid och försökte lära honom att få henne på tygeln, dom var riktigt duktiga båda två. Imorgon ska jag rida henne lite mer, blir nog liknande som senast på ängen. Hoppas hon känns lika fin och duktig som sist. Eftersom jag har stalljour i helgen på THF vore det bra om hon fick sig en riktigt genomkörare så hon kan ha ledigt i helgen. På måndag kanske hon får följa med till Oxsta och testa lite intervaller igen! 

Segstartad

Hej,

idag är jag verkligen seg! Har inte vaknat ens känns det som, fast jag har faktiskt varit vaken sen halv 9. Ska träna med Baxter om lite mer än en timme så jag ska bara byta om och sticka iväg. Har mockat och gjort klart stallen åt bushästarna här hemma iallafall :)

Igår ringde dom från Granngården när jag var ute med Baxter i skogen och ville att jag skulle komma och jobba så Carolina fick vila igår, ska försöka hitta energi till att ta ut henne också när jag kommer hem. Måste verkligen hinna städa här inne också, det är som en bomb! Och så vill jag baka nånting :p

Hästighöstdag

Hej!

Såg att en del av det jag skrivit igårkväll hade försvunnit på något sätt, det jag skrev var iallfall att vi red ut en liten sväng igår tillsammans med syster som fick låna Regina.

Idag har det varit fullt upp med hästar hela dagen :) Började med att mocka hos pojkarna och sen ta en tur på Carolina, vi skrittade fram lite i skogen och runt kraftstationen sen red vi på ängen. Det gick verkligen superbra! Travade på ganska mycket och hon har verkligen hittat fin balans och bjudning nu. Red 8-volter på ungefär 10-12 meter, och hon klarade det ritkigt bra. Lite stret och protester bara men nu accepterar hon att man rider på framåt ur det lilla tjaffset istället för att hon vill stanna och tjura :)

Efter det packade jag in sadel och lite annan utrustning och susade iväg till Oxsta, skulle rida två travare där. Först lilla Penny Share, 4 år, hon har haft lite trassel med aktionen och Erik ville att jag skulle prova rida galoppintervaller med henne. Det gick hur fint som helst, tre intervaller och alla i galopp hela vägen, det var faktiskt över förväntan! Efter henne red jag ut på Redgauntlet eller Gurra som han kallas, 6 år, han har haft en gaffelebandsskada så han skrittar bara just nu. Han är riktigt häftig att rida! 170 cm hög och är rund och fin som en ridhäst, han var hingst ända tills han var 5 ungefär så han har kraftig hals. Och så är han riktigt röd i färgen, ska försöka komma ihåg att ta en bild på honom någon gång :)

Sen blev det bilfärd hem till Storberget igen för middag och göra klart hos stona, sen åkte jag och Per till Baxter. Han har vilodag idag men eftersom han hade trampat av sig en sko igår och det ändå var dags att sko honom så fick han nya fina fötter idag, tur att vi har fina Per! :)

Nu är alla hästarna nattade och vi kollar på travet, imorgon blir det skogstur med Baxter, hoppas vi kan göra sällskap med Markuss. Carolina ska nog få sig en skrittsväng också och mjuka lite på kroppen, undra vilken dag jag kommer få upp Per på henne ;)


vem ska bli far till hingstungen?


Saigon


Sir Oldenburg


eller Figaro R?

long time no see

Hej!

Varit dåligt med uppdatering nu, har varit långa dagar och ett internet som inte velat samarbeta med blogg.se, om man ska skylla på nånting.

Det gick iaf jättebra med Carolina på THF i torsdags, hon skötte sig bra och tyckte att det var riktigt skönt att få sträcka ut i några intervaller :) Det var riktigt roligt att rida lite fort också! Dock har hon avslöjat nu att det här fjantet med vattenpölar bara är dumheter för det gick minsann hur bra som helst att trava igenom stora vattenpölar där borta. Nu kommer jag vägra acceptera sådant fjant :p

Baxter hade ju hoppdate med massa roliga tjejer i tordags, fast vi tog det väldigt försiktigt och skuttade bara ett litet kryss på diagonalen och provade på att galoppera över några bommar. Har bokat in lektion med Annelie nu på onsdag när vi ska ta och hoppa lite. Blir så osäker om jag ska göra det själv för han hoppar ju över hindret en gång, men sen skiter han bara i det. Så då vet jag inte om jag ska försöka sätta lite mer tryck i honom så han hoppar ordentligt eller om man skulle behöva höja upp lite så han tar tag i det bättre. Men det kommer att kännas skönt att ha en instruktör som kan guida oss!

I fredags hade Helena hand om Baxter och Carolina fick ledigt, jag jobbade 12-timmars på Kappahl. Men igår var jag ut en sväng med Carolina igen, hon var lite bättre nu när hon gått göra av med lite energi, hon stressar ju upp sig så mycket när hon inte får utlopp för sitt spring i benen. Hade tänkt komma ut med henne idag också men tyvärr räckte inte tiden till. Min syter och hennes kille har varit hemma i helgen så idag har vi varit ute på shopping runda.  Köpte jättefina ridhandskar i skinn på Hööks. Hittade också en lädergrimma och sadelpad till Carolina där, hoppas inte hennes ägare blir tokiga på mig!

Baxt

RSS 2.0