Pigg tjej!

Hej!

Idag red jag en sväng på Carolina innan jobbet, hon är verkligen super laddad! Tyvärr så stressar hon upp sig väldigt mycket när hon är såhär pigg så imorgon bär det av till THF för att låta henne ladda ur lite på sandstigarna, först så ska jag rida henne lugnt runt i skogen och sen göra någon repa lite snabbare. Hoppas man inte blåser bort ;)  Har smörjt upp hennes saker och lagt fram det vi ska ha med oss imorgon, hon måste ju vara ren och fin när hon ska åka bort.

Baxter har vilat idag så jag susa ut till honom på lunchen och mockade, sen ringde Helena vid fyra och hade också varit där en sväng så det var ju bra, så han fick lite mer omsorg och kärlek än bara mockat i boxen!

Nu ska jag se på "Välkommen åter" och sen hoppa ner i sängen så jag är pigg och glad tills imorgon :)

Pigg pojke

Tog en ridtur tillsammans med Elin och Nikita, roligt med sällkap :) Baxter Braxen var faktiskt ganska pigg och framåt idag! På torsdag kanske vi ska ta fram lite bommar tillsammans med härliga tjejerna i stallet och träna lite, hoppas Baxter kan sköta sig då. Funderar också på att ta med mig Carolina upp till Bergeforsen där det finns lite bättre underlag just nu och låta henne gå på lite mer. Imorgon ska jag iallafall ta en ridtur på henne direkt på morgonen, hoppas det blir sol och inte så kallt :)

Filmen!



Fina killen :)

Nu sitter jag hemma hos mamma och ska strax åka till stallet och rida Baxter :) Carolina får vila idag för jag kommer nog ionte hem förrän sent, men imorgon börjar jag inte förrän halv 12 så då ska vi ut en sväng på morgonen!

Höstdag

Lyckades inte ladda upp filmen på YouTube idag, internet strular! Baxter fick vilodag idag men jag tog en mysig tur på Carolina i solen imorse :) Hin har blivit mycket piggare nu, säkert för att hon sover inne och för att det har blivit mycket kallare ute. Varför blir hästar piggare då? Funderar på om jag ska ta med mig henne upp till Timr ånågon dag och låta henne trava på lite mer där underlaget är bättre, det är så hårt överallt här. Hon gnisslade tänder idag igen, har bytt tillbaka till det tredelade, men ska kolla i Baxters skåp om han har något annat som vi kan prova. Imorgon har båda vila och jag ska jobba på Granngården, har tänkt knata över till Peter och Ann och hoppas att internet funkar bättre där borta imorgon så jag kan få visa filmen på Baxter :)


Carolina spanar i hagen efter ridturen :)



En nyfiken fölunge undersöker vad vi har med oss på fyrhjulingen, vi plockade ner sommaren hagen som Baxter, JetBoy och Clarius har gått i och gjort ordning vinterhagar till Carolina, hästmammor och bäbisarna utanför deras stall.  Jag började städa lite grann där vi ska ha sadelkammare också men kom inte så långt. Ska fortsätta någon dag när jag har mer tid :) Har förövrigt bestämt mig för nya tallrikar och köpt dem, men har fortfarande inte packat upp dom ;)

Seger för Bäbisen!



Det blev seger idag i Baxters debut, han skötte sig jättebra! Vi hade bara några missar, men det var ändå över alla förväntningar :) Lyckas inte ladda upp filmen på YouTube nu så den kommer upp imorgon!


Har även varit ute en sväng med Carolina i skogen först och red lite på ängen sen. Hon är så rädd för vattenpölar, jobbigt! Men hon lär sig nog det också snart, för jag ger aldrig upp ;) Imorgon ska vi ut på en längre sväng, hoppas inga jägare är ute i skogen :)

Dagen före dagen

- har jag en hemsk träningsvärk!

Red Carolina en sväng imorse, men varför måste det alltid regna när jag ska morgonrida? Vi tog en lugn runda bara, tur att hon har fått ett ländtäcke nu så hon inte blir kall och blöt om sin känsliga rygg :) Hon var duktig och snäll, i helgen ska jag byta tillbaka från pelhamstången och använda det tredelade istället, vill helst rida på ett enkelt bett. I helgen är jag ledig så jag ska passa på att ta någon riktigt mysig tur med henne :)

Imorgon är det alltså dags för Baxters debuttävling i dressyr, vi ska rida LC:1. Det är bara klubbtävling på Timrå och det ska bli riktigt roligt! Jag hoppas mest på att han ska sköta sig fint med staketen och att vi får till några moment på ett bra sätt. Jag hoppas att någon ska kunna filma :)

Programträning

Det gick riktigt bra att rida igenom programet idag, vi tog fram fyra staket som vi ställde upp pch Per satt på en pall bakom dem och skrämdes. Fast han blev inte så rädd, och vi fick rätt galopp alla gånger :) Dock misstänker jag att det finns risk för träningsvärk imorgon. Sen jobbade jag mellan 14-20 och när jag kom hem så kilade vår nya soffa fast i trappan ganska länge så det blev inte så mycket mer gjort idag. Nu måste jag verkligen hoppa i säng så jag kommer upp och kan komma ut med Carolina före jobbet imorgon som börjar kl 10. På kvällen blir det Bergsåker och trav! :)


Kvällsblogg

Idag hann jag inte med så mycket hästar, hade en lång dag på Granngården men så fort jag slutade så åkte jag iväg till Baxter och gjort klar honom. Borstade och gjorde han fin, tog lite extra hand om hans bakben med liniment och skydd som han får ha över natten. Han har en tjurig liten galla på vänster bak som vi pysslar om lite extra så den inte ska ställa till några problem framöver. Tyvärr så han har ganska lätt för att få sår i karlederna så det är tråkigt nu när hagen är lerig, bäst att spola noga och hålla rent!

Carolina har ledigt idag och imorgon efter hennes behandling igår kväll. Men imorgon ska hon också bli borstad och pysslad med när jag jobbar lite kortare dag :)

Det var allt för idag, imorgon ska jag försöka ta fram några dressyrstaket och rida igenom programmet med Baxter inför lördag, hur nu det ska gå ;P

Framsteg

Oj, nu var det någon dag sen jag lyckades ta mig lite tid för bloggande :) I söndags hann jag inte med riktigt allt jag hade tänkt - tallrikarna är fortfarande inte uppackade. Carolina och jag var på tur runt den vanliga slingan när jag kom på att man kanske kan pussla ihop två stigar och rida över berget! Två jägare i ett jakttorn stoppade vår framfart och jag var livrädd för att få en kula i ryggen när vi vände, men det gick bra! Får prova att rida där någon vardag och hoppas att inga skjutgalna kaffekask nissar dräller i skogen. Men Carolina fick träna på att gå över livsfarliga vattenpölar, jag hoppas att ingen såg våra "graciösa" hopp ;)

I måndags hade både hon och Baxter vilodag så jag fixade Baxter innan jobbet och var ut till Söråker en sväng och hjälpte Jannice med Desse, det är så kul att se när hon rider honom för dom är jätteduktiga! Min lilla tjurhäst som är så stilig nu :) Innan jag åkte därifrån passade jag på att kika medans 26-åriga Jasniec fick tandsten borttagen.

Jasniec är en vamblodstravare som jag hade turen att få låna och tävla på en säsong, jag var nog 14 år och Jasniec 19. Vi hade massa kul och var bland annat med i Timrås lag. Innan hade Jannice tävlat 1,20 med vinster och placeringar!




Idag så hade jag ställt väckaren tidigt för att hinna rida Baxter innan jobbet som började kl 10, jobbigt när man är så morgontrött som jag! Men efter att ha övertalat mig själv en stund kom jag iväg, min planer såg först ut att vara förstörda när regnet verkligen ö s t e ner, men det gav sig tills jag hade mockat och gjort iordning så det gick bra ändå :) Bäbisen var ganska pigg idag så det gick riktigt bra med övergångarna, känns bra inför lördagen.
Carolina har haft tid med kiropraktor idag, tyvärr var jag på jobbet då så jag missade det, men när jag kom hem fick jag höra att vi fått väl godkänt på jobbet som vi har gjort sen senast! Hon tyckte att det hade blivit fina framsteg så nu ska vi köra på likadant i en månad till innan vi börjar fila på nya planer. Spännande!

Imorgon ska båda hästarna vila, tur det för jag jobbar mellan 0800-1930, Granngårdens VD och regionschefen ska komma och inspektera oss så det är bäst att man är utvilad och välkammad!


kväll på Storberget

nu har vi spånat i alla boxar och tagit in hästarna för natten, första gången sen sista dagarna i maj som dom ska sova inne. Jag tror dom har haft en härlig sommar och att sex hästar kommer ligga på rygg med benen rätt upp i vädret och snarka!

Baxter Braxen hade vilodag idag efter att Helena longerat honom inspänd igår och tränat massa massa galoppfattningar! Men vi kunde ändå inte motstå att följa med Carro, Sara, Markuss och Latte ut i skogen så jag gick till fots med Baxter i grimma och grimskaft, jag tror han tyckte det var ganska mysigt! Imorgon ska vi ta en skogsritt, hoppas vi får sällskap med Elin och Nikita. Jag anmälde honom till klubbtävlingen nästa helg idag, det känns spännande! Det får väl bli som det bli med galoppen, jag är nöjd om han sköter sig i travprogrammet och jag lyckas sitta ner och hänga med i hans stora trav ;)

Carolina skulle ha blivit riden på en liten mystur idag bara men när jag kom hem så spöregnade det så vi hoppade över det och pysslade lite i stallet istället. Prövade att sätta på henne min pelhamstång, eftersom hon började gnissla tänder sist när jag red så har jag fått lite tips om att prova byta bett. Tänkte att man kunde ha det i "vanliga" bettringen så man inte får hävstångseffekten. Kanske provar det imorgon när vi ska ut och kämpa lite.

Imorgon är min lediga dag och jag vet inte hur jag ska hinna med allting, kl 8 ska hästarna släppas ut och 10-11 ska fölungarna chipmärkas, det vore kul att vara med och se det. Så jag måste kanske rida Carolina innan det för kl 17 är det middag här hemma för Pers morfar som fyller 75 år, då hinner jag med några timmar hos Baxter där emellan. Men Per och jag ska åka och kika på en soffa i Elin och Henkes nya lägenhet också :) För ungefär en månad sen köpte jag nya tallrikar men dom står fortfarande kvar förpackade på köksbordet, och det måste verkligen städas här hemma, det blir full rulle hela dagen tror jag! :)

Morgonridning och gnisslande tänder

Hej!

Idag har ja goch Carolina varit ute på en morgonsväng, vi hade sån tur så vi kom ut precis när det slutade regna :) Jag vet inte hur jag ska säga att det gick idag egentligen, hon var jättefin i travet på sandvägen, tar bra stöd i tyglarna och lagom framåtbjudning. Vi lyckades också ha bak- och framben på rakt spår ganska långa bitar, övergångar mellan skritt och trav fungerade också helt okej! Vi gick också upp och kollade läget i Carinas paddock typ 10 minuter men där var det inga glada miner på Carolina, hon stannar helt upp och vill inte alls gå framåt. Därav det mini-korta passet där inne, känns inte som nån bra idé att tjaffsa där inne allt för länge. Men jag tyckte att hon har blivit annorlunda i sidorna, förrut var det vänstervarv som var tjurigast och bakdelen ville vara på helt fel ställen, men idag var det så i högervarv. Fortsättning följer....

På hemvägen började hon också gnissla tänder, håller det på att brinna för henne då? ;) Nä, men jag smsade Mia och hon hade ungefär samma teori som mig. Att hon blir frusterad och spänd när det blir för jobbigt. Jag måste lära mig att veta hur långt jag kan pressa henne innan det räcker, har ju inte känt lilla Carolina så jättelänge heller.


Baxter och jag skulle ha ridit ut igår morse men det var 4 grader och regn ute så vi gjorde ett litet pass i ridhuset istället, det gick rätt så bra det med! Han har börjat bita sig fast i högertyglen igen och jag blir lite lätt hängnade i den tyglen istället för att vara lite snabb i fingarna och lossa honom där istället, men vissa stunder fick vi till det bra! Prövade också för första gången att sitta ned på honom i travet, hade hoppsadeln så det var lite klurigt men det gick bra ändå! Idag är det Helena som ska vara hos honom, hon ska longera och öva på galoppfattningar medn honom inspänd. Om vi bara får till lite bättre fattningar så kan det nog mycket troligt bli tävlingsdebut i LC:1 på THF den 25/9 :)

Update

Nu var det länge sen, inte bra! Men det har varit fullt upp så jag har stupat i säng så fort jag kommit in och lite dålig internetanslutning när det har funnits lite tid. Men nu är jag inne :)

Carolina, och jag själv, har fått en introduktionskurs i akademiskridning av Mia. Vi fattade nog några saker som vi ska försöka träna på så hon kan bli lite starkare och mer i balans! Nu i veckan har vi varit ute på vägen och i skogen för att träna, hon blir lite stressad när det blir jobbigt att gå på tygeln så då släpper hon allt stöd i munnen och tappar all framåtbjudning, så därför passar det lite bättre att rida ut för då har vi mycket mer bjudning framåt. Men det kommer att bli mer paddock ridning, förhoppningsvis imorgon innan jobbet.

Baxter har gjort lite utav varje, i söndags var vi på långtur tillsammans med Niktia rund Lögdö. Det var mycket nyttigt för både hans kropp och knopp att komma iväg på en längre tur där det fanns massa saker som han kunde träna på att inte bli rädd för :p I tisdags blev det en hårdkörare när Helena red för Mara Eriksson för första gången, jag tycker att han skötte sig hur fint som helst!




Nu ska jag skynda mig iväg och rida honom en sväng innan jag måste vara på Kappahl i Birsta!

trött tjej

Nu börjar jag känna mig riktigt mör, har jobbat 9 dagar i rad, men nu är det bara imorrn kvar och sen har jag en ledig efterlängtad dag! Baxter har busat i skogen och sen tagit det lugnt nån dag, men idag var det Helena som ahde honom och red. Det hade gått bra :) Carolina fick en riktig långtur igår upp till snälla Carina och Leif som låter oss låna deras paddock. Hon skötte sig riktigt bra där uppe! Men hennes problem och svårigheter blev mycket påtagligare när jag red på jämt underlag och hade riktiga staket att hålla mig efter, men det är bara att jobba på :) Det känns inte som att hon blir riktigt lika tjurig nu så fort det blir lite jobbigt. Hon ska få två dagar ledigt nu och på söndag så ska Mia komma och hjälpa oss lite med nya tips och övningar, det ska bli jätteroligt för Mia är så duktig ich snäll!

På tisdag är det Maria Eriksson träning för Baxter, Helenai sadeln och Matilda på läktaren. Ska bli spännande att se hur det går och höra vad hon tycker att vi ska träna och tänka på med honom, alltid bra med nya utlåtanden så man inte fastnar i samma saker.

Nu ska jag ha en mysig kväll tillsammans med Per och bara slappa så jag kan vara pigg och glad igen imorgon!



Här är min söta hund som jag lyckades fånga på bild för någon dag sen när vi var ute och betade med Baxter, idag har hon för första gången sedan i april fått varit lös tillsammans med Pers familjs hundar, Tanna och Olivia. Det är hennes bästa buskompisar och det är så roligt att få se henne springa lös igen!


Sent som vanligt

slutade redan klockan fem, men vad hjälper det när man inte vill stressa i stallet? Var ute och skrittade med Karkuss och hans roliga tjejer Sara & Carolina. Sen när dom styrde mot stallet så tog vi en galoppsväng runt i skogen :) Härligt! Och pigg blev han också när hans kompis försvann.

När jag kom hem hade snälla Per och Ann tagit in Carolina och börjat  göra klar henne så jag hoppade bara upp och red henne en stund på ängen, det gick riktigt bra. Hon har börjat fatta att det inte finns nått annat alternativ än att göra som Matilda vill! Vi lyckades att trava på lite böjde spår idag med henne kvar på tygeln, och i några steg så tyckte jag att hon började hitta rätt okej balans. Hon gör framsteg ganska snabbt så hon är rolig att jobba med :)

Nu ska jag krypa ner i sängen och drömma om en fölunge som travar såhär!




God morgon

Idag blir det tidigt bloggande, Baxter har vila idag och så jag ska komma iväg till honom om en timme hade jag tänkt. Bara mocka och göra klart för dagen :) Jag jobbar mellan 12-20 och efter det fyller papi år. Undra om han vill ge mig ett föl som födelsedags present till honom själv?

Carolina får också vila idag, jag vill inte rida i svarta natten när jag kommer hem. Men jag ska ta in henne och massera och strecha, kiropraktorn skulle nog komma tillbaka om 3 veckor så då vill jag ha gjort min läxa noga och hoppas att det har gett resultat :D

ÄNTLIGEN!

har vi internet uppe i huset så vi kan sitta här hemma på kvällarna och surfa :)

Idag red jag Baxter i paddocken en stund och det gick ganska så bra, han var snäll och duktig. Är så sjukt sugen att börja hoppa med honom nu, försökte få tag på Annelie idag för att höra om hon har tid med oss på tisdag men jag fick inte tag på henne. Får göra ett nytt försök imorrn, isåfall ska jag höra om vi kan ta 45 minuter och så tar vi fram lite bommar och hinder.

Carolina gör också fina frmasteg, fortfarande tjurig och lite väl grinig men okej ändå :) Vi använder kanten på ängen och går i lite slutor så vi tvingar det där höger bak att jobba lite.

Men till det som snurrar mest i mitt huvud just nu! Jag är så sugen på att skaffa mig ett hingstföl! Ett som föds nästa vår, då kan jag ha den på tillväxt här medans jag kan träna och tävla på Baxter :) Och sen när bäbisen har livit stor så får man väl se om man väljer att ha kvar den eller sälja. Det vore otroligt roligt om det skulle gå, jag ringde till Baxters uppfödare igår för att höra vad han hade betäckt med i år, och han hade tre ston dräktiga.

Baxters mamma som är efter Sack var betäckt med Figaro R, ett sto efter Chapman var dräktigt med Saigon. Och en tredje som jag inte minns stammen på är dräktig med Sir Oldenburg. Har suttit och kollat på dessa 3 hingstar nu och jag är kär!  Om det blir ett hingstföl efter Sir Oldenburg skulle jag bli världens lyckligaste om jag fick köpa den! Jag skulle genast kalla den för Sir Väs :)



Har lånat bilderna ifrån http://www.eklunda.com/

Idag vart mest bara Kappahl

har jobbat mellan 12-20, så det vart inte så mycket hästar. Baxter fick bara snabbmockat, han hade ändå vilodag. Men jag skyndade mig efter jobbet och nu har jag tagit en minisväng på Carolina här på ängen, hon höll inte på och tjurade nånting idag! Och tre gånger så lyckades vi flytta ut hennes dumma bakben så då nöjde vi oss innan det kom massa protester, det är bäst att ha glada hästar! :)  Imorgon ska Helena ta hand om Baxter och rida lite på honom, så jag får inte rida honom förrän söndag. Det är trist, men då blir det ännu roligare när man har längtat också. Om två veckor är det Maria Eriksson träning, det är inte bestämt vilken av oss som ska rida än men det ska bli hur kul som helst att se och höra vad hon har att säga om honom. Och om det är jag som sitter på läktaren ska jag filma och suga i mig allt ändå!

Träningen igår

för Annelie gick jättebra! Vi började att prova flytta honom lite och jobbade med övergångar. Han har jobbigare med högerbak så att flytta till vänster blev lite besvärligare, men vi har fått en övning i läxa som vi ska träna på :) Jag är så sugen på att börja hoppa med honom också! Vi har ju bara tagit något litet skutt tillsammans med Helena innan och travat lite bommar för Marita. Har anmält oss till Nina träningarna men dom håller ju till hemma hos Nina ett tag till och då blir jag lite för lat för att lasta och köra dit honom. Det börjar ju bli både mörkt och kallt på kvällarna nu så dom kanske flyttar till Timrå snart igen. Dessvärre tänkte inte jag mig för alls när jag tog på mig jobb den här månaden så jag är nog inte fri nån torsdagkväll alls... Vi får väl köra igång i oktober istället, fördelen med det är ju att han kommer hinna få mer kondis så vi får ut mer av träningen!

Carolina hade ledigt från ridning igår men vi tog in henne på kvällen och gjorde massage- och strechövningarna som vi från av kiropraktorn, idag ska Per slå på henne nya bakskor medans jag är på jobbet så ska jag försöka hinna med en ridtur när jag kommer hem, bara det inte blir för mörkt, jag är nog inte hemma förrän halv 9.

Lilla Clarius fick gå på sin första skogspromenad igår. Jag, Per, Jetboy och han promenerade en sväng här i skogarna och dom tyckte båda två att det var riktigt mysigt.

Önskar att jag hade mer tid på dagarna så jag hann sticka ut och springa nån dag i veckan också, det skulle underlätta ridningen med lite mer ork!

RSS 2.0