Idag var ingen vanlig dag - för idag är de...

Idag var ingen vanlig dag - för idag är det Happys födelsedag! Lill-hjärtat är redan hela två år :-) hoppas verkligen jag får ha kvar henne lika fin och glad många år till. Har stalljourat hela dagen idag, samma imorgon. Var ute och red tillsammans med Elin också, det var mysigt. Tyckte nog Baxter också :-) nu ska jag krypa ner i sängen!


Man måste hata naturkunskap!

Man måste hata naturkunskap!


bra dag!

kände mig helseg imorse och inte bra alls - tog en resorb, treo och slemlösande kuckilimuckmedicin. katching!

red Carolina (som var überpigg och hade alla nerver utanpå) hemma innan jag åkte vidare till stallet, vi var ute och sprang på hoppbanan, städade och fixade lite. Sen väntade vi på Gunnar och kollade på ryttarsatsningen. Visade Zarina och Elmer när Gunnar kom. Zarina blev behandlad i sitt bakknä igen och Elmer får medicin med detsamma, i 10 dagar framöver.

Red Baxter idag! =D Annelie kollade på honom i början och tyckte han såg fräsch ut så jag red vidare ett tag. Dock inomhus för han var craazy ute i paddocken, farligt! Förrutom hans tråkiga högersida var han riktigt fin. Hade sällskap av Elin som hjälpte mig lite :) Sen filmade jag hennes hopplektion - och nu är vi hemma, skönt!


superfniss! ljud måste vara på ;P

Film



Jag rider på systers lilla häst, han är korsning halvblod/new forrest f - 91.
Ljudet gick inte att få bort ;) Vi gnetar på lite med framåtbjudningen, han gillar inte. Jag ville byta bort nova-bettet som han hade först till ett vanligt 3-delat, det kändes bättre på slutet :)

alla sover,

Varför blir bilderna åt fel håll fast dom ser rätt ut när man skickar iväg?

Är på plats i Jämtlandet, Per Lillen och Hasse sover redan. Det ska jag också göra strax, har varit i Jennys stall och grejat idag. Red lite på Datten, det gick som vanligt! Det blev lite filmat så jag ska försöka lägga upp det någon dag strax. God nissenaass :)

 
print screen från film - Jenny och hästen :)

Såhär mysigt hade Brax imorse när jag var ...

dsc00416 (MMS)

Såhär mysigt hade Brax imorse när jag var där och tittade till honom :-) nu är jag i bilen påväg upp till syrran, ska grilla och mysa. Titta på Datte och åka till ridklubben Östjämten. Återkommer imorgon :-)


Kvällsridning barbacka :-)

dsc00412 (MMS)

Kvällsridning barbacka :-)


Dagens ridning



Eftersom Braxen är halt hade jag tur och fick låna Respit idag på träningen. Rolig övning, skönt att nånting gick bra idag iaf :) Och tur att jag har Elin som kan filma åt mig. Scrolla ner nu också och titta på alla bilder jag har lagt ut tidigare ikväll!

Lite saker som kan göra en gladare



en rolig teorilektion som jag och Elin hade - träna på hästens delar!


Vackra Carolina på Bergsåker i fredags




Jobbig uppförsbacke nu

- Carolina klarade inte kvalet, kunde inte trava helst plötsligt. Så nu måste hon ha nytt friskintyg och göra om allt igen. Sjukt uppgiven, det känns förjävligt.

- Baxter är halt. Verkar som en sträckning eller något. Men tävligen närmar sig... perfekt tajming.
- Kroppen är helt slut och därför börjar jag bli sjuk.
- Dessutom börjar det bli otroligt svårt att leva på inga pengar alls.

Jag vill bara bädda ner mig någonstans och försvinna.

Det blev lite övertid ikväll...äntligen hå...

dsc00391 (MMS)

Det blev lite övertid ikväll...äntligen håller vi på att stänga och släcka. Kl 10 imorrn är det möte på stallet, livet är för bra ibland!


Jag har gömt mig...-men nu vet jag inte hu...

dsc00390 (MMS)

Jag har gömt mig...-men nu vet jag inte hur jag ska komma ner


Vårruset

Här kommer rörliga bilder från Baxters vårrus - med tillhörande vårskriket såklart! :)


Bus i grus

Idag var Baxter knäpp - skulle rida ut och låta honom jobba på lite. Men det tänkte inte han, han var superladdad och ville göra bus. Tyvärr tillåter inte underlaget ute i skogarna något bus, det är bara kladdigt och halt. Red tillbaka till utebanan istället, men det kändes inte alls bra :p Vågade inte släppa på nånting där för det kan ju gå åt vilket jädra håll som helst då! Det är bättre när man är på någon väg eller stig i skogen tycker jag, då kan det endast gå framåt, eller framåt och uppåt ;) Så jag löste problemet på annat sätt - jag släppte honom fri! Och jävlar vad nöjd han blev, det var nog kanske det han behövde! Dom har ju faktiskt rätt tråkiga hagar, och framförallt på vintern. Då tillåts inte mycket bus och brall, vi så släppte ut det idag :) Film finns, väntar bara på att Elin ska ladda upp den. Sen ska vi njuta av att se en buspojke med alla vårens känslor i sig :)

Inget internet förrän 13-tiden imorrn?! He...

Inget internet förrän 13-tiden imorrn?! Hela tiden kaos...


Börjar bli människa igen :)

Idag är första dagen på hela veckan som jag känt mig lite vid liv tror jag! Var nog mer nervös och stressad över hästskötarexamen än jag trodde.. :P Har sovit och segat både fredag och lördag kväll, det behövdes.

Idag har jag ägnat lite tid och kärlek åt vårat hem, dock har jag en stoor hög med papper som måste redas ut. Har fått pärmar och register av mami och hasse-papin så jag ska någon dag kunna göra ordning. Måste hålla ordning på alla Happys försäkrings- och veterinärpapper. Och så ska jag vara noga och spara allt som vi har pluggat på nu så det inte glöms bort :)

Har varit ute och myst med hästarna här hemma också, så skönt att ha lite extra tid för dom. Carolina ska kvala på fredag så jag har klippt och fixat lite extra med henne också. Imorgon börjar vi 07 på stallet, strax dags att krypa ner i sängen!

Klubbhoppning 110409

Baxters tema för dagen - chockera och attackera!

Tog jag fel häst i hagen? Hade han senap i rumpan? Ingen vet.


ja, vad ska man säga? superspänd och pigg. benen åt alla håll! är ändå jättenöjd med honom, tycker bara att det är bra med lite sprutt på honom :) gäller bara att båda häst och ryttare lär sig få koll på grejerna ;)



gick in på 70cm också, hoppade bara nr 1-4 för att försöka få några bättre språng. kändes bra! det är ju halvlustigt att han blir så förbannad för att han river 3an - haha!

hästskötarexamen!

i torsdags var jag alltså i Umeå på Hippologum och gjorde hästskötarexamen - och klarade det :)

Dagen såg ut såhär

kl 8 - samling, information om dagen och teoretiskt prov i hästkunskap
9 - ridning
10 - visa här för hand
1045 - longering
12 - lunch
13 - stallprov
14 - foderprov, muntligt och skriftligt

jag höll på att ryka direkt i hästkunskapsprovet! det var många ord man skulle förklara som jag hade helt missat, plus att hjärnan var helt blockerad av nervositet så det kändes inte alls bra. men i slutet av dagen fick jag veta att jag hade precis varit godkänd på det. tur, och skönt! :) ridningen gick jättebra, hästen som var min för dagen var en mycket snäll och lättsam gul herre vid namn Pan Apple. så först red jag honom, sen fick jag byta till en riktigt snygg, känlig och pigg sak. det gick jättebra så där kände jag mig rätt säker. 

visa häst för hand fick jag göra med min gula kompis, det gick också riktigt bra :) han ville gå lite snett i skritten bara men försökte bara att hålla lite mer på ytter, ta ögonmärke och maschera på!

vidare på longeringen fick jag naturligtvis longera med kapson, det som vi inte ens tränat med en enda gång! men jag var ju sist av alla ut, så jag pumpade dom andra tjejerna på info när dom kom ut.. hehe. gjorde två riktigt klantiga missar, tappade spöet på marken. men som tur var hade jag inte skickat ut hästen på volten så jag skyndade mig att ta upp det snabbt! och när jag skulle byta varv så glömde jag bort att ta in honom till mitten av volten innan jag började ändra inspänningen. men när jag kom på det så tog jag in honom till mitten och ändrade klart. 

försökte bara hela tiden tänka på att inte bli stressad, utan bara ta det lugnt och tänka på alla detaljer! fick svara på massa frågor om utrustningen, hur stor volten ska vara osv medans. 

stallprovet var jag duktig på, hade 19/20 rätt på att identifiera olika utrustningar och tillbehör, hade nytta av min hovslagarpojkvän och att man snokat på alla saker i hans verktygslåda ;) fick en mycket tacksam man att knoppa också. vi skulle dessutom linda arbetsbandage med fleecelindor och utan paddar, där hade vi gott om tid så jag gjorde om den ena tills jag blev helt nöjd.

till sist var det bara foderprovet kvar, jag och elin hade verkligen pluggat foder stenhårt,  det hade vi verkligen nytta av. klarade att identifiera alla foderprover utom två - sojamjöl och foderjäst.

så nu är man godkänd! :) måste fixa tappskokompetensen och hjärt- och lungräddning inom 6 månader bara :)


här är min gula hjälte knoppad och med en framlinda

Pan Apple f - 97 e, Landlord u, Flying Pan


lagbild! en otroligt mentalt och fyskiskt trött matilda och en fantastiskt gul pojke ;p

jag klarade det!

klarade yrkesprovet för hästskötare idag på hippologum i umeå :) sjukt slut i skallen nu, imorgon är en ny skoningslös dag. ska försöka vara ambitiös och uppdatera med mer om proven och bild på del gula snälla hästen som jag fick ha idag :)

Kaoset är ett faktum

Försöker förebereda dagen.. och kommande dagar. Det går rätt dåligt.
Är så sjukt stressad inombords, känns som jag borde sitta klistrad med boken uppe på stallet. Har iallafall lyckats göra matlådor tills idag och torsdag. Och lagt fram lite kläder, har en tvättmaskin på gång också. Ska kasta mig i duschen nu och sen börja röra på mig lite, imorrn åker vi!

Godkänd! :-)

dsc00362 (MMS)

Godkänd! :-)


Ååå stressa!

vart tog helgen vägen? Har pluggat med Elin, maaassooor (!), firat fina farfar som fyllde 84 år, ridit Baxter och Carolina och myst med Per.

Men nu är det slut på friden!

Måndag - 08, Bergsåker med Carolina
              11, måste jag absolut senast vara på stallet för då kommer veterinär
              rida Baxter
              18 stallmöte
              19 tävlingssektionsmöte

Tisdag - packa och fixa allt inför Umeå resa
             rida Baxter
             13-21 praktik
             hämta bilen hos papi

Onsdag - fixa Braxiluren på morgongen, sen sticker vi! :)

Torsdag - provet

sen kommer man tillbaks till verkligheten på fredag, rida Carolina och praktisera. På lördag ska Baxter gå klubbhoppning, har anmält mig till två klasser men han var så tjaffsig och tråkig idag så det kanske bara blir en. Bättre med än riktigt bra och nöja sig så, den som lever får se!
          


fredagsmys på Storberget

när hunden är upphittad och infångad kan fredagsmyset börja!

Pripps Blå, snus och Eleganten ifrån vidderna ;)

RSS 2.0