Minnen


Jasniec ♥


Inget flyt nu

Tänk att ibland går saker verkligen inte bra

- Har inte haft värme, ström eller vatten hemma sedan annandagen. Enligt EONs hemsida är det beräknat att det ska komma igång imorgon kl 23,00

- Skulle rida hästen i skogen idag - Elin tyckte han såg knepig ut på vägen in från hagen. Grishalt, hade sparksår på vänster bakknä. Får hoppas att det blir bättre snart!

- Kom bara in som reserv på Naturkunskap B kursen.

Orkar inte tänka på allt mer just nu

Skulle bara vilja få åka hem till ett fungerande hem och sova ordentligt så kanske man skulle orka ta tag i saker lite ordentligt imorgon.


Hos mamma är bra, men hemma är ändå lite bättre

Har du 1000 ben?

Det har minsan Desse, mästare på att ha korsgalopp och springa riktigt fort ;) Det här var nog en av våra sista tävlingar tillsammans. Fan vad han var rolig att ha ändå, så otroligt stor personlighet. Även om hans personlighet ibland inte var den lättaste att förstå sig på - på framhoppningen inför den här tävligen vägrade han på allt utom lilla hindret. Det dög liksom inte, sen kommer han in på banan och är en räser fräser, vi kom 2a. Haha, knäppisen!


@ mamis

Eftersom vårt eget hem avsaknar vissa bekvämligheter för tillfället har vi nu intagit mammas och Hasses hus på Sodavägen. Inne hos oss hade vi 9grader. Det duger inte! Har tagit med mig lite saker att pyssla med nu ikväll, håller just nu på att lägga över bilder och filmer från Pers dator till min nya hårddisk. Dock verkar datorn vara redo att ge upp det här jordelivet så jag hoppas verkligen att jag hinner! Kommer kanske hitta några skojiga saker att visa lite senare! :)

Strandad i Stugun

Hej,

vi är kvar i Stugun. Den lilla tjusiga stormen har gjort vårt hus hemma på Storberget strömlöst, värmelöst och vattenlöst. Kändes som att vi lika gärna kunde vara kvar då. Sitter och fikar lite nu, sen ska vi åka till stallet och fixa hästarna. Efter det packar nog jag och Per in oss i bilen och börjar resan hemöver, ska försöka fixa med lite nyttiga saker idag också tror jag - läsa natur b och röja undan lite där hemma. Om vi har fått tillbaka någon ström så jag ser nånting det vill säga.


längtar efter att rida och träna ordentligt!

julens paket!


Har fått massa fina saker! :)

- Mountain Horse mysigaste tröjan - i grönt också. Fantastiskt!
- Den supersnygga Equilinetröjan!!
- John Whitaker kappan, som jag visserligen redan visat, men nu har jag fått hem den och den är awesome :)
- Bästa vinterhandskarna - tappade bort mina förra. Tror inte det är exakt dom på bilden, men liknande.
- Värmekudde för nacken, skönt!
- Back on track för nacken
- Extern hårddisk
- Supermjuka leggings, typ gosfodrade
- Toastjärn!! :D
- Ska få köpa nya "gå bort" skor - alltså skor som inte får följa till stallet ;)

Hm, kan ha glömt något nu. Men är verkligen väldigt glad för allt - så mycket fina saker  :)

Har fått helt sjuka julklappar! Ska visa a...

imag0147 (MMS)

Har fått helt sjuka julklappar! Ska visa allt senare eller imorgon :)


Kvällens aktivitet!

imag0142 (MMS)

Kvällens aktivitet!


Hej, bloggen får vara ifred ett tag - finn...

Hej, bloggen får vara ifred ett tag - finns inte så mycket som känns roligt att skriva om just nu.


Jag har världens finaste Per!

Idag fick jag en julklapp - eller, jag har inte fått hem den. Men den är på väg hem till mig :)

Nämnligen den här mysiga jackan!  


Bilden är lånad från www.showjumper.se

Har jag sagt att Per är hur snäll som helst? :)

Något av det tråkigaste jag vet

Är att vakna med en nacke som är helt förstörd. Har ju en whiplash skada i nacken sedan ett mopedäventyr då jag var 15år. När jag var runt 15-17 kunde jag ha hur mycket ont som helst, men senare har det ändå varit mycket bättre. Men så ibland så är det som helt knäppt igen, idag stramar och drar det hela tiden, fast jag knappt rör mig. Sitter med värmekudde på nu. Jag som hade tänkt läsa en stund nu och sen åka till stallet och rida ut. Vi får se vad som går att göra senare - det brukar kunna bli mycket bättre om jag har värme på ett stund - hoppas på det idag också!

Jag har ju ansökt till läsa Naturkunskap B nu i vår, och eftersom jag lite svårt för kemi, fysik och natur så tänkte jag försöka göra mig själv en tjänst och börja läsa boken redan nu. Hoppas att det hjälper sen! Läste första kapitlet igår, duktigt av mig tycker jag.


Clarry på äventyr!

Imorgon ska vi åka till Timrå med Clarius, det var ett tag sedan han var ute och åkte nu så när Per är ledig så passar vi på. Får se om vi tar med selen och tömkör eller om vi tränar på att visa honom för hand, kanske får han vara lös en stund i ridhuset och busa lite :)


från en gång i höstas när han var på Timrå och kollade läget, egentligen ska man ha med hörselproppar när man åker med honom. Han är hingst, han vet om det och han vill att ingen ska missa den infon heller ;)

Dagens film

Det blev 0 fel idag i 80cm :) Dagen med Exxet började sisådär, jag och Vickan gick ut till hagen för att hämta honom och jag vet att han gärna hittar på något spex på vägen in så jag var på min vakt. Men inte hjälpte det, ca 10 meter före stalldörren så drog han iväg, åkte med en stund på isen i hopp om att få stopp, men icke. Gick in och hämtade en kraffthink - då kom han rätt så snabbt tillbaka. Borstade av honom och fixade innan tävlingen började eftersom jag skulle hjälpa Rebecka lite och stå på banan i 60cm. Rebecka, är Helena som äger Baxters unge, red sin tredje klubbhoppning idag och gick 0:a för första gången! Kul :)

När jag sedan skulle gå och hämta hästen i stallet så hade jag ingen koll på hur lång tid det var kvar för dom körde inte med ljudanläggningen. Gick ut och ledde honom utanför stallet innan jag skulle få komma in, det var ingen bra idé. Han var helt jävla bananas, gick i passage och reste sig, hoppade och skuttade runt. Som tur var fick Anneli syn på oss så hon skickade in oss på framhoppningen lite tidigare, då lugnade han ner sig :) Fast jag kan säga att jag själv kände mig lite fundersam över vad jag gett mig in på. Fast när jag väl fick hoppa upp och rida så kändes det bra.

Jag hoppar nästan alltid fram ganska sparsamt, när man inte hoppar några höga hinder så känns det inte som någon idé att sitta där inne och nöta, bara jag känner att dom är igång och lite alert. På banan stog han emot lite dock, men han kan vara lite töntig ibland, blev lite förvånad ändå för det trodde jag inte att han skulle göra. Men vi kom ju runt och jag är rätt nöjd. Är lite missnöjd med att jag mest bara koncenterade mig på hindern inne på banan, tyckte att jag hade kunnat rida bättre vägar och tänkt lite mer på min sits.

Anywho så var det roligt att jag fick chansen att låna den lilla busen på en runda! Per var snäll och filmade ;


Baxter

I en studs, tycker du verkligen att sånt här är nödvändigt då? :p

Gårdagen

Började med att sova länge - igen, måste sluta med det! Gjorde oss iordning och åkte till Kungsnäs och kollade på hoppträning för Björne Carlsson, det var kul. Inspirerande, bra övningar och fina ekipage. Framför allt en häst - oj oj oj. När ska jag få en så fin häst ?

Efter det så åkte vi hem och påbörjade dusch och skrubbning. Lyckades faktiskt borsta fram en rätt så städad och vårdad version av mig själv ;) Sen åt vi julbord på Stadshuset med hovslagarna. Kvällen fortsatte senare på Bishops och Memento. Hade inte varit på krogen på över ett halvår, men trots att vi hade riktigt trevligt så insåg jag varför det är så sällan jag är ute också :p


annat var det på den här tiden - nyss fyllda 18år och rännde på krogen varenda helg!

Imorgon är det klubbhoppning - kan inte påstå att jag är superladdad just nu - kommer säkert bli nervös imorgon, haha! :)

Jag kan flyga - jag är inte rädd

Blev ingen morgonridning idag :/ Stod över det eftersom det blev en sen kväll med Clip. Känns inte så roligt att rida så lite nu men vad göra? På söndag får jag ju hoppa lite iallafall :)

Tog och tittade på lite filmer, får påminna mig själv om att jag faktiskt kan rida jag också ;) Nej, men ibland behöver man peppa sig själv lite!





Lilla vännen har ont i magen

Idag har Clippen haft lite kolik-känning. Har var lite risig igår också men Per var ute och rörde på honom i omgångar under kvällen och natten så idag på förmiddagen var det bra. Men nu när dom gick in på kvällen var han dålig igen så nu har vi ganska nyss kommit in, veterinär har varit här och gett honom lite kuckelimuck medicin, han fick en "vanlig" kolik behandling med B-vitamin, smärtstillande/kramplösande och dropp. Nu står han i boxen och vilar sig lite, vi ska ut och kolla på honom igen om ett tag.


Sällskap?

Fick nys om det är hoppeträningar på Kungsnäs på fredag, har nog bestämt mig för att åka dit och kika efter ridningen på morgonen. Grejen är ju bara den att jag har inget sällskap. Min vanliga wing-man Elin ska jobba. För typiskt. Känns halv segt att sitta där ensam :p Men nöden har ingen lag - har man inget att rida på själv så får man jobba på som läktarryttare. Kan man lura med sig Per?

Hejsan

Här är det segstuga! Har varit risig och förkyld sedan helgen, det är rätt värdelöst. Känns som kroppen inte mådde bättre av söndagens övningar på Luciashowen :) Hasse har filmat lite och jag har tänkt att det ska laddas upp och visas lite klipp här, tids nog. Hörde att Lilly har vår tolkning på film, och med tolkning menar jag - när jag ramlar och slår halvt ihjäl mig :p

Igår var min syster här och vi var ute i det otäcka Birsta och shoppade julklappar, dom första två timmarna var humöret på topp - för då avverkade vi Grafströms, Equeen och Hööks. Men det var kul att hon kom hem en stund iallafall, och vi lyckades hitta ett par nya stövlar till henne istället för dom som vi beställde åt henne men inte passade :)


det blev ett par sånna här - hoppas dom får leva ett långt och lyckligt liv!

Idag har jag tänkt vischa iväg på, förhoppningsvis, dom jakten efter dom sista klapparna. Har ju en sån här bästa kompis som inte fick någon födelsedagspresent, detta kommer alltså kompenseras med en julklapp istället!
Ikväll åker jag upp på stallet för att titta på hoppträningen, det känns så jävla sämst att jag inte kan vara med och hoppa med B :(

På söndag är det julklappshoppning på stallet och jag har anmält mig på käckaste lilla Exxet, så på fredags morgonen blir det att trimma lite med honom. Pratade med Elin igår och vi konstaterade att senaste gången jag hoppade en någorlunda normal häst på tävling var nog när jag red Robinson - var kanske 16 år då :P haha, vi får väl se om det sviten bryts i helgen - lilla Ex har ju faktiskt några riktigt fräcka tricks i rockärmarna ;)

Piff n' Puff


tacos!

hej,

eftersom Per börjar jobba nattskift idag och jag inte vill fixa mat själv har jag bjudit in mig själv på middag hos mamma - och tur för mig så var det tacos, det är så gott! Så nu sitter jag här och väntar på att det ska bli klart :)

Idag har jag varit lite halvseg om varannat, blev sen imorse (ovanligt), sen var jag med Anneli på morgonridningen. Stod där i manegen och beundrade hela 10 (!) morgonpigga människor som red runt, fnissade och stojade - imponerade i mina ögon, men också en smula irriterade ;) Hur kan man vara så fnissig och glad på morgonen? :p Jag vill också vara morgonpigg! Därefter fick jag rida Kupido, det var härligt att få sitta och trimma - vid det här laget var jag ju dessutom vaken också!

Eftermiddagen rullade på med ridning för några elever från Böle skola, gymnasiet körde Musse och Ala+Mariedal red. Jag hade tänkt rida ut på Baxter också, men var alldeles för frusen för att någon uteaktivitet skulle kännas det minsta lockande. Lånade ridskolans hackamore istället och skrittade runt barbacka i ridhuset medans jag studerade Anneli som tömkörde deras ponny. Det kändes inte så givande för varken mig eller häst men vi myste och kliades lite också, mysigt :)


kommer sakna Per ikväll och i helgen - vi kommer inte hinna se till varandra nånting alls!

Den första

Hej,

jag känner mig lite nere. Känns inte så roligt att skriva här nu, känns som det bara påminner om vad som inte kommer att bli framöver. Men såhär kan livet bli ibland - antar att man lär sig något. Idag fick jag iallafall rida Kupido igen, han och Frasse har börjat gå lektioner igen, men idag var det ingen som skulle ha honom så då passade jag på! Det gick riktigt bra ändå, han blev lite spänd efter att vi hade haft en skrittpaus men det gick över efter en liten stund. Det som är roligt med honom är han att han är så otroligt känslig - man får verkligen slipa på finliret. När vi red igång dom så galopperade vi ganska så lite men idag när jag red så upptäckte jag att när jag ville samla upp galoppen inför ett avbrott till exempel så slöt jag bara om honom lite mer med låret och knät så samlade han upp sig direkt!

Det är som arr ju mindre jag gör med handen desto mer nöjd blir han - det är perfekt träning för jag får verkligen tänka flera steg framåt hela tiden och planera allt i tid för att behöva göra så lite som möjligt. Det är lite roligt tycker jag :) Imorgon skulle han inte heller gå något så jag hoppas att jag får rida honom då också.


bildkälla: http://www2.idrottonline.se/TimraHSF-Ridsport/Ridskolan/Varahastar/Hastar/

Imorgon ska jag också rida ut en sväng på Baxter tror jag, hoppas det är skönt väder. Tror jag ska rida barbacka :)


RSS 2.0