på tal om...

Var nyss inne och läste på en blogg som skulle ha en tävling som den som bidrog med den bästa avramlingen, då kom jag genast att tänka på dessa bilder ;)






Jag rider på min förra häst Desse, vi var på uppdrag för att ta fina bilder med en ängel och en häst. Men Desse hade andra planer! Det hade han rätt ofta :P Den gipsade handleden och omplåstrade knäet kommer från en cykelolycka en vecka tidigare - det hade inte hästen nånting med att göra ;)

en mån dag - en dag på månen?

Hur kan man vara så trött och stressad redan på måndag?

Dagen bara svischade iväg med utsläpp av hästar, veterinärbesök, sätta gipspluggar på ridskolans hästar, bada en något ovillig Romeo och träna. Jag lät Elin rida ut i skogen och galoppera med Baxter, jag var helt slut och hon var ridsugen - perfekt! Medans passade jag på att goa med Happy Snappy som också varit med oss nästan hela dagen. Just nu är jag hemma hos mami, vi gör en kycklingpaj som jag kan ha att luncha med i veckan. Hoppas den blir god, det är ett eget påhitt av saker :P

Imorgon ska Carolina in på banan (blev det bestämt idag!) så när jag kommer hem nu måste jag genast ut i stallet för att fixa iordning henne. Hon måste borstas, klippas bakom öronen osv..Dessutom måste jag rulla upp alla benlindor, vika och packa alla filtar och se över allt så jag inte måste springa runt tokstressad imorgon på morgonen. Dessutom är det jag som ska värma henne med sadel så vi måste ha ett snyggt schabrak, en passade outfit till mig samt nysmorda saker. När hästägare och kuskar tittar på måste allt vara snyggt och iordning, annars ser det inte bra ut! Tycker jag :) Hörs sen!

Helg,dags att - SOVA!

Ja, äntligen är det helg. Måste absolut sova - effektivt och mycket :P

Men samtidigt är det ju så mycket på gång. Syster är hemma, vi ska till farmor och farfar, gå på V75. Susa runt på hästaffärer, gå på promenad och söka efter ridvägar, Carolina ska ridas på söndag osv ... Dessutom vore det bra om jag lyckades fixa lite matlådor och röja undan lite här hemma :)

Veckan som gått har verkligen varit fullspeckad! Hur blev det ens fredag igen?! Vi har ridit, sportat, longerat, varit på med på lektioner, veterinären, visat häst för hand, hoppträning och massa saker som jag inte kommer på nu. Annelie red Braxen idag, han var ju sjuukt fin! Elin filmade massor, ska försöka få med mig det till mamma imorgon och lägga ut på youtube. Den 19e mars är det klubbtävling i dressyr, vi har anmält oss till LB:2. Hur ska det gå? :P

Nej, nu måste Per komma hem ifrån travet så jag inte behöver vara mörkrädd. Då kan jag slappna av och somna!

Movietime



Äntligen kanske det kan fungera med filmer från våra hoppträningar som Elin varit snäll och filmat :)

Tisdagkväll

Hej, blev ingen uppdatering igår. Men kan ju ta ikapp det nu!

I måndags började vi kl 07 med att tempa hästar och sen släppa ut, sen vid halv 9 styrde vi kosan mot Färsta för att få hänga med på instruktörsträff. THF, SRK och SFRK anordnar träffar för alla deras instruktörer där se träffas och diskuterar massa spännande saker. De utbyter erfarenheter och ideér om hur de lär deras elever galoppfattningar, börja rida på hinder osv osv. Väldigt roligt och intressant att få sitta med där och ha dom stora öronen på! De berättar också vad de brukar använda för övningar och tar med skisser som byts med varandra. Roligt!

Efter det fortsatte dagen med lunch och genomgång av ridskolehästarna. Vi stack ut i skogen och sportade lite också, det var skönt. Kändes mycket nyttigt ;) Blev en liten resa in till stan också, 50% på allt i butiken på Equuen..inte bra för plånboken.

Idag började lite senare (13,00 på tisdagar). Gick igenom alla hästar, storhästarna gjorde vi bara daglig check på, på ponnysarna var det ju första kollen så dom gick vi igenom noga och skrev upp varenda överben eller annan avvikelse. Sen var det lunch och vi skulle plugga i cafeterian, dock var det svårt med koncentrationen när det var träning för Maria Eriksson i manegen. Lite senare gick vi ner i stallet och Annelie visade oss hur man knoppar Flyingestyle. Fan vad svårt!! Men sjukt snyggt när man fick till det, måste träna massa på det :)
Var sen med på Elins ridlektion, dom tränade mellangångarter. Sist på dagen var en teorilektion som vi fick vara med på, vi fick träna på att visa häst för hand. Det är riktigt kul, eftersom jag var med på en likadan teorilektion förra veckan så fick jag gå igenom och visa först. Det var lite läskigt men roligt!

Helena red Baxter för Maria idag, han var riktigt fin i traven. Flyttade sig fint i både öppnor och slutor :) I galoppen var det liite svårare, han är så falet jobbig att rida i galoppen. Men på fredag ska Annelie sitta upp på honom och klämma ihop honom, ska bli hur kul som helst att se :D Han kommer säkert gå grymt bra! Det ska definitivt filmas.

Carolina och jag var ute på tur imorse innan jag åkte iväg till stallet, hon fick galoppera i backe. Vart riktigt imponerad och nöjd när jag kunde få henne i båda galopperna, något svårare till höger. Men det gick ändå :) 6 gånger fick hon springa upp. Hon är så pigg nu! Ska försöka komma ut och skritta på torsdagkväll - annars blir det en lugnare mystur på fredag :)

Imorgon är det veterinärbesök och återkoll på flera ridskolehästar, även vaccinationer och så ska hästen som misstänktes ha en smittsam sjukdom - som det visade sig inte vara ska kollas. Spännande! Och så är det hoppträning med Baxter. Bäst att hoppa i säng

Redo för en ny vecka - snart!

Baxter var en mysig kille i skogen idag, träffade Mia och Quartzo ute i skogen! Vi gjorde sällskap en liten stund, Q var jättelustig när vi galopperade för han studsade med rumpan fram och tillbaka över stigen hela tiden! Det var kul att se på, men jag kan verkligen tänka mig att det är halvjobbigt att sitta och rida på honom när han kör igång.

Sen var jag hos mamma och fixade med massa nyttiga saker, nu har jag precis kollat på Solsidan - helvete vad bra det är! Och så förbereder jag mig för morgondagen,  har gjort en jättefin och nyttig matlåda tills imorgon. Köttfärspaj - med sallad, otroligt. Ännu mer otroligt om jag äter upp den också. Imorgon är det första dagen på tredje veckan på vår praktik, ska få följa med på instruktörsträff på Färsta. Det ska bli jättekul och spännande!


Baxter måste alltid vara lindad bak när vi är ute och galoppar, det blev ganska bra idag tycker jag själv. Kanske ska gå aaningens längre ner på kotan? Är det någon som läser här som har bra koll? :)

Morgonstund

God morgon!

Idag är jag också pigg, har precis ätit frukost och nu ska jag börja packa lite saker. Jag tar med mig, Happy och symaskinen plus lite matsaker och åker till mamma. Ska få hjälp med nya gardinen till köket och göra svingod köttförspaj :) Plus åka till Braxen och rida ut på honom :)

Effektiv!

gick och la mig svintidigt igår! innan halv tio :) så imorse tittade man upp redan vid 8 helt av sig själv, har varit jätteduktig idag och gjort massa jobbiga saker. Drog ut precis allt ur hästgarderoben/skrubben! Det blev ett kaos i hela vardagsrummet, men sen sorterade jag, slängde, bar ner i källaren och höll på. Och nu är det jättefin ordning :) Sen tog jag mig en ridtur på en väääldigt pigg Carolina, red på i bra tempo två varv runt Bandsjön, det blir strax över en mil, hon hade lätt tagit två varv till kändes det som!

Efter det susade jag in och tog ett varv i duschen, packade bilen med alla kartoner, pant och annat skräp som jag samlat ihop under dagen och så åkte jag och Elin till Birsta. Köpte två piké t-shirts på H&M, perfekt att ha på stallet. Sen vidare till IKEA, skulle ha krokar till väggen i skrubben - men dom var slut. Köpte ett par gardiner till vardagsrummet och tyg så jag kan sy en gardin till köket. Sen började det värsta.... storhandla mat på Coop! Tack och lov att Elin var med, annars hade jag varit helt vilse. Men det slutade bra ändå, kom hem med massa saker! Har nu också lyckats packa in allt i skåp och frysar, tagit upp massa ren tvätt och sorterat in den. Ska alltid gå och sova så tidigt på fredagar tror jag ;)



Jag är besviken på Per och medans han sove...

dsc00246 (MMS)

Jag är besviken på Per och medans han sover i sängen så hämnas jag genom att låta Happy vara i soffan, mohaha! Vi busar och har roligt :-P


to tierd!

har massa saker att skriva om egentlign.. men måste ta paus. återkommer :)

Update

Hej,

igår var vi i stallet 7-16, började dagen med att tempa alla hästarna - fortfarande ingen med feber! :) Sen släppte vi ut alla i bägge stallen, efter det satt vi i caeterian och pluggade lite, vi har fått i uppgift av Annelie att "sätta ihop" den utlimata hästen. Vi har fått papper med massa olika varianter av halsar, kotor, knän, hovar och så vidare. Ganska svårt! Tyvärr ska Elin på Åhlens tisdag-torsag den här veckan så vi får vänta tills fredag med att gå igenom det med Annelie. Ska bli spännande att höra om vi lyckats :P Sen sprang vi i ridhuset, det var för kallt ute. Gick igenom några passhästar också, Elin har gjort iordning en superbra pärm.

Idag börjar jag kl 13, ska åka upp lite tidigare så jag hinner rida Baxter innan fast jag känner mig inte jättemotiverad, varför blev det så kallt igen? Sen ska jag vara med på lektioner med Annelie ikväll, och så ska Tibor skrittas :)

Söndag

Hann inte alls med hälften av det jag hade tänkt idag.. tyiskt! Men lite saker iaf, har varit  till Oxsta och ridit Gurra. Banan var oskottad så jag fick rida på vägen, inte alls lika lätt att forma honom i sidorna då, dessutom höll jag på att frysa ihjäl. När jag kom hem red jag ut på Carolina, vägen är tyvärr stenhård nu, eller igen eller vad man nu ska säga. Men banan är väldigt fin så jag red 5 intervaller där, inte så snabba. Hon kändes väldigt fin så det var roligt! Vi ska försöka boka in något jobb på Bergsåker snart igen, ska bli kul pch spännande. Men jag blir ju så sjukt nervös också.

Imorgon är det stallet mellan 7-16 som gäller, hann inte börja med passhästarna i fredags det blir imorgon istället! Mina pass hästar är dessa;

Elmer
Tibor
Respit
Zarina
Linnie
Frasse
Spotlight
Elf
Filur
Whitney
Fleur
Mess
Farao
Prisse

Är fortfarande så nöjd med finaste Baxter, tänk att han hoppade så duktigt i lördags :) Såg att 0:an hade försvunnit i mitt sms-inlägg.  Han är dyr som knark! ;)


Hur tog sig pappa in i baren?! Dags att hu...

Hur tog sig pappa in i baren?! Dags att huka sig!


fel för Bäbisen! :-D lite spänd men sjukt ...

fel för Bäbisen! :-D lite spänd men sjukt fin! Jävligt tråkigt att ingen filmade bara


På väg till issa nu men vägen blockeras av...

På väg till issa nu men vägen blockeras av en traktor som är i diket - räddningsaktion pågar men verkar inte gå snabbt. Har nyaste ridsport bredvid mig...frågan är om man ska bli irriterad och stressad, eller kan det räknas som kvalitetstid?


Helena snöade in så jag fick ta hennes lek...

dsc00217 (MMS)

Helena snöade in så jag fick ta hennes lektion nu på morgonen :-)


Hur kan man ha träningsvärk i händerna?

Är så otroligt trött, började kl 9 imorse och sen har dagen bara sprungit iväg. Spännade och lärorikt med veterinär besök direkt på morgonen. Sen lite fix och när hästarna kom in tempade jag alla ridskolans hästar. Tog ca 1,5 timme :p Dagen avslutades med hoppträning med Baxter, gick hur bra som helst - jag är skitnöjd och tycker faktiskt att jag red riktigt bra. Hästen är ju värd typ en miljon så jag behöver inte skriva mer om hur bra han var ;)

Här kommer bilder från igår när vi var med Ingela och lärde oss saker om skor och hovar

Här är min röda rumpa när jag grejar med Elimer


En gipsplugg som Elin gjort på Mikron, det är för övrigt Elins bilder också. Jag är lite dåligt på att komma ihåg kameran, www.wickedwonderboy.blogg.se

Imorgon missar jag praktiken för jag ska på Granngården och jobba, men på fredag är jag tillbaks igen. Ska börja gå igenom mina passhästar då :)

29 hästar tempade...kul kul...

dsc00213 (MMS)

29 hästar tempade...kul kul...


dag 1

Hej,

idag har vi verkligen haft fullt upp! Hela dagen gick som ett svisch bara, har assisterat hovslagare med att släppa in och ut hästar, mockat, fodrat, upptäckt en halt häst och kollat på när vetrinär undersökte den, hjälpt till på handikapp lektion, varit ute och sprungit. Och säkert något mer som jag inte minns just nu. Kul dag!

Red ut på Baxter och galopptränade, vi mötte både älgar och en räv :p Men det gick riktigt bra, var nästan inga problem alls att få ner rumpen i sadeln och sitta ordentligt i galoppen! Och när det gick så bra med sitsen och kunde jag verkligen fokusera på min högerhand och blev inte alls fast i den - och därmed blev han inte heller hård och stum i munnen. Det kändes så hilma bra :D

Nu är jag galet trött, har gjort matlåda tills imorgon (duktiga jag) och sitter som ett litet lik i soffan. Ska strax hoppa ner i sägen, fan vad skönt det är att komma i säng i tid på man är pigg på morgonen. Imorgon ska vi träffa studievägledaren kl 10, sen sticker vi direkt till stallet, Ingela ska lära oss att göra några gipspluggar till hästar med strålröta och räta skor. Hoppas vi hinner springa med Ida och Pia också!

Slut på en effektiv dag

Hann med näästa allt jag hade tänkt idag :)

Red Carolina två varv på vår runda, plus en liten extra sväng så det blev nog lite över en mil. Hon fick gå på tygeln hela vägen och trava på, öpnnor och slutor. Och mycket rakriktning, var jättenoga med att hålla hennes bakben på samma spår som framdelen - hon vart inte glad :P Fast när hon fick lång tygel och vi skrittade hem så var nog rätt så nöjd ändå. Det blev en lugn tur med Baxter, det var miljarder skotrar i farten så vi höll ganska nära stallet hela tiden, imorgon blir det ut på galoppträning igen.

Sen har jag kört gym med Pebb, det känns nyttigt och bra :P Nu ska jag försöka övertyga Per om att det är sunt och bra att gå och sova den här tiden, imorgon börjar praktiken :D


Söndag 20110206

Idag - ledig dag :)

Har börjat med sovmorgon tillsammans med Per och långfrukost. Men nu är det slut på slöandet, måste börja fixa allt som fixas skall, först blir det ridning på Carolina. Hon ska få knata på ganska rejält. Efter det ska lilla svartbusen få vara lös en liten, liten stund. Första gången på nästan tre veckor så det kan nog bli busigt! Baxter ska ridas och gymmet ska gymmas. Tänkte också försöka hinna städa hästgarderoben och skruva upp en lampa. Kanske en hårinpackning ...och matlåda såklart! Dags att sätta igång :)

My shoppings!




Dessa fina saker har jag nu i min ägo :) De kommer perfekt till användning när mitt superhästiga liv startar på måndag! Om mina föräldrar nu blir galna när dom ser det här vilja jag bara meddela följande, jackan är en födelsedagspresent från min snälla storasyster, skorna har jag fått av min fantastiska pojkvän oh stövlarna har jag skramlat ihop till via presentkort och födelsedagspengar ;)

Nu blev det ju fel

skulle ha följt med en filmsnutt till föregående inlägg men det funkade visst inte, inte heller att fixa in youtube klippet här. Men länk till klippet finns --->
http://www.youtube.com/watch?v=Z7jIbhDMw3A

Känner mig ungefär lika tom i skallen som ...

Känner mig ungefär lika tom i skallen som den här killen just nu :-P måste försöka krypa ner i sängen nu så jag kommer upp imorgon. Börjar 07 :-( men jag får trösta mig med att jag har shoppat lite idag! Ska visa och skriva mer imorgon :-)


En lugn stund

hej,

idag har varit en rätt så bra dag :) jobbade mellan 9-1930, sen åkte jag till finaste Baxter Brax. Han hade vilodag idag så jag mockade och sen borstade vi och myste lite i boxe. Han är så rolig för han vill alltid goa och pilla på håret, kläderna osv. Möjligtvis bara för att söka godis men det struntar jag i, det är mysigt ändå :) Imorgon är det Helenas dag att ha honom. Jag ska till Oxsta och rida tre hästar, sen ska jag ut med Carolina också. Man kanske ska höra med grannarna hur dom ska köra och våga sig på det? Man vet aldrig. Men jag måste vara klar till strax innan fem för sen ska jag möta Elin i Birsta, vi ska hästshoppa lite.

Just nu sitter jag ensam hemma i soffan och längtar efter Per. Känns som vi inte hunnit ses alls i veckan, jag har kommit hem så sent alla kvällar. Och ikväll har han sen fotbollsträning, men han kommer nog snart :) Hoppas att jag och Penny kan vara lite mer vänner imorgon, hon accepterar ingenting nu när jag rider henne. Får inte nudda henne med skänkeln what so ever, då slår hon på en gång! Har provat att bara gå på henne mer när hon börjar bråka men då blev allt bara värre, höll på att åka av. Och sist försökte jag med att bara vara super försiktig och inte ställa så stora krav alls, bara lång och låg. Men icke det heller! Men hon är tydligen superfin när hon blir körd så därför misstänker jag inte att hon har ont någonstans, eller?  Eller har vi lyckats få in det där vänster bak under kroppen och tvingar därmed bakde´len att spåra bättre än tidigare och så  är det vansinnigt jobbigt? Vem vet, om vi inte hittar någon lösning kanske jag måste anlita en annan ryttare óch se från marken hur hon sätter fötterna och vad som händer. Min vapendragare Elin är starkt tilltänkt, förstår att hon blir sjukt taggad när hon läser det här ;)

Nu ska jag vänta vidare, update kommer imorgon!


myspojkar som betar tillsammans :)

Galet trött!

Är alldeles för trött nu, och det är alldeles för sent också. Får försöka skriva mer imorgon om dagens ridning. Fast morgondagen är också fulltecknad, liksom fredagen. Och på lördag är det jobb hos Svante, efter det är man definitivt inte piggare! PÅ måndag börjar det nya fantastiska hästpraktikantlivet, har alltså söndag på mig för alla förberedelser och vila ut, det känns som en realistisk plan ... :S

Dålig hästdag idag

- har nämnligen inte träffat en enda häst idag. Hann bara ropa god morgon till Carolina och frågade henne vad hon pysslade med när jag tog ut Happy imorse :) Eter det har jag bara jobbat, först på Granngården och sen inventering på Kappahl i stan. Visserligen mycket bra med jobb som genererar pengar men santidigt - tråkiiigt.

Anywho, imorgon är det jobb på Granngåden mellan 9-17, sen åker jag till Baxter :) Ska rida honom i ridhuset så fort det blir ledigt efter sista ponnylektionen. Carolina ska gå på torsdag igen :)

På måndag börjar vår praktik iallfall, ska bli så kul att komma igång :D

RSS 2.0