Lilla Penny sist jag var i Oxsta :-) det ä...

dsc00195 (MMS)

Lilla Penny sist jag var i Oxsta :-) det är så tråkigt att internet är så dåligt här. Idag har iaf hästarna varit jättefina, Carolina gick fyra intervaller på banan och var pigg och glad. Baxter fick galoppjobba igen och det gick bättre än sist. Både han och jag skötte oss riktigt bra, ner med rumpan i sadeln och slappna av i högerhand :-) dock är han ju en supermästare på att klämma in byten till vänster galopp ifrån höger. Mycket svårt att stoppa honom, jag måste lära mig att förekomma honom och bryta av innan han hinner byta. Sen fattar jag höger galopp igen och det blir jättejobbigt för honom - mohahaha! ;-)


morgondagens agenda

imorgon är det måndag och många saker ska hända :)

Per ska ta bort sina stygn tidigt på morgonen, så jag tänkte passa på att knacka på hos en studievägledare, ska försöka snoka i vad det har varit för snittbetyg för dem som har kommit in på hippologen tidigare år, hur många som har sökt osv. Dessutom måste jag läsa natur b för att vara behörig - inte roligt! Såg en film idag om antagningsprovet och av det jag kunde se där verkade det ju inte helt omöjligt, skönt! :P Ska också söka efter någon komunkvinna som kan hjälpa oss med försäkringar inför praktiken. God natt!

Man har iaf snygg kavaljer med sig till ga...

dsc00199 (MMS)

Man har iaf snygg kavaljer med sig till galan! :-)


Galatime!

Ikväll är det dags för året upplaga av travgalan, hur nu det ska gå! Känner mig alldeles för rund om magen för att komma ner i klänningen just nu. Har visserligen ätit en hel pizza precis, men man måste ha en bra grund att stå på hela kvällen, har provat att köra på tom mage tidigare. Rekomenderas icke ;)

Har nyss varit hos Baxter och ridit ut på honom, han var vääldigt spänd. Det blåser storm ute, men det gick rätt så bra ändå. Försökte galoppera så mycket som möjligt, vi måste försöka bygga upp honom rejält i galoppen. Just nu har han väldigt svårt att orka med sin stora galopp när man vill sätta ihop honom lite mer och kunna vända in honom på lite mindre volter osv. Faktiskt så var jag ganska duktig själv och kämpade med att trycka ner rumpen i sadeln och sitta i galoppen utan att han fick skjuta iväg mig, det är så otroligt svårt att sitta i hans galopp. Men idag lyckades det riktigt bra, det blev jag nöjd med. Tyvärr lite på bekostnad av att jag spände till hela höger arm och hand och blev lite hård där. Jag har tydligen väldigt svårt med att koncentrera mig så att både sitta ner och slappna av i högersidan. Måste träna mer! :)

this is the deal!

okej, jag och Elin har fått praktik på Timrå Ridstadion! Vi ska ha en 6 månaders hippologförberedande praktik med Annelie Harrvik som handledare. Spännande! Det känns väldigt roligt att satsa på det här nu, vi ska också göra hästskötarexamen och gå ungdomsledarkurs. Hoppas också att jag kan prata med butikschefen på Granngården och lösa det med sommarjobb så jag kan vara ledig 3 veckor i sommar och söka ridledarutbildningen.

Roligt, roligt, roligt men också väldigt läskigt. Tur att vi är två! Nu blir det bara häst, häst , häst alla dagar :)


Update

Hej,

vårat internet är så sjuuukt dåligt! Otroligt frustrerande! Men nu har jag tjuvat Pers dator en stund och den har faktiskt varit uppkopplad ett tag nu så jag hoppas på att hinna skriva lite. Hoppade för Annelie igår med Baxter och det gick hur bra som helst! Han är ju lite seg men bara han orkar med sig själv bättre i galoppen så kommer det bli ännu bättre :) Hade också sån tur att Elin satt på läktaren utrustad med en kamera, filmen finns på hennes blogg www.wickedwonderboy.blogg.se men jag lyckas inte lägga upp den här just nu.

Idag har Baxter vila, var upp och mockade åt honom förrut, han var bara trött och mysig :) Red Carolina igår före jobbet, hon var fin. Ska ut med henne igen imorgon, hoppas det blir töväder och soligt. Har tre hästar till att rida i Oxsta imorgon, och på eftermiddagen kommer först farmor och farfar plus faster och hälsar på. Dom ville inte bli smittade av mina baciller när jag fyllde år så vi ska ha lite fikastund imorgon istället, lite senare kommer också tjejerna hit, kul!

Har blivit så förälskad i ett par ridstövlar... gjorde dessutom det dumma misstaget att prova dom och nu vet jag inte hur jag ska lösa det här..

GILLA!




Många känslor

Mycket som snurrar runt i huvudet nu. Känner mig rätt nere, hoppas det går över lika snabbt!

Baxter och Helena tränade för Maria Eriksson idag, det gick helt okej. Han hade lite jobbigt med höger bak, eller han har svårt med hela höger sida. Men det är bara att jobba vidare med det! Imorgon ska jag jobba några timmar på Granngården, måste rida Carolina innan och så har jag hoppträning för Annelie efteråt, hoppas det blir kul!

Den senaste veckan har jag i princip inte gjort nånting what so ever. Har varit riktigt dålig, men nu hoppas jag att bli riktigt pigg igen, snabbt!  Ska uppdatera om mina födelsedagspresenter och allt inom de nämsta dagarna :) Ska föröka komma i säng tidigt ikväll så jag orkar med allt imorgon. 

Piggare

Igår var jag helt däckad och utslagen av den här otäcka sjukdomen. Frös ihjäl ungefär 100 gånger, svettas flera liter och huvudet sprängdes. Men idag är det mycket bättre! Har sovit riktigt okej inatt så nu är jag rätt så pigg, nästan ingen feber heller :)

Idag ska Elin få rida Braxen, jag orkar inte med några sådana övningar och han tycker verkligen att han borde få komma iväg på uteritt. Men jag ska åka med upp dit och skicka iväg dom :)


Med två ipren i kroppen har jag 39 graders...

baxterhopp_11440 (MMS)

Med två ipren i kroppen har jag 39 graders feber. Det är förjävligt! Jag som dessutom i vanliga fall ligger strax över 36 grader. Per försöker värma sig på mitt kokheta skinn när han sover - inte okej :-P längtar efter att hoppa med Baxter istället, finns det förresten någon som vågar sig på en uteritt med honom? Tror han skulle vilja det...


Dålig dag

Idag red jag Baxter så otroligt dåligt så jag vill försöka att inte tänka på det.

Men det som var bra idag var att vi hämtade hem speedcart och sele till Carolina och Per var ute och körde henne. Hon var superglad och pigg, på hemvägen hade hon tydligen varit lite väl pigg ;)

Imorgon ska jag försöka ta tag lite saker och hoppas det blir en bättre dag. Tyvärr känns det som jag håller på att bli lite sjuk dock...


Vill ha!



Den här missade jag förra gången den fanns på hööks, eller så fanns det bara i tokiga färger men den här gången vill jag verkligen haa den :)

En pojke och en flicka


Baxter, nybliven 5-åring. Andra passet i ridhuset efter hans 3 veckors ledighet. Ganska fin, ryttare måste orka trycka ner rumpan i sadeln i galoppen och rida honom i uppförsbacke. Men överlag ganska okej :)


Fina Carolina, aldrig riden tidigare i sitt liv innan hon kom till Storberget. Här har vi haft henne i ungefär 1,5 månad. Nu har hon lärt sig att slappna av lite mer och komma lägre med nacken plus lite sidvärtsrörelser. Dock inte utan protester ;)

Önskelista

Eftersom min födelsedag är på g önskar jag med härmed lite saker,



- Ridbyxor från Mountain Horse
- Väst från HM, herravdelningen
- Klubbjacka 
- Nya täckbyxor
- Ny mascara
.. sen är jag i lite behov av "vanliga kläder". Men det är det jag kan komma på nu :) Min syster hade ett par kängor som hon inte använde så dom norpade jag :)

Morgonstund i stallet

Hej,

Per hade skoning nu på morgonen så jag och Elin passade på att åka med. Först red vi ut en sväng på Baxter och Czanca, sen passade vi på att knoppa Wille medans han ändå stod där och var söt :)



jag har, utan att fråga först, stulit bilderna från www.wickedwonderboy.blogg.se !

Hemma igen

Hej,

nu är vi hemma från Jämtlandet igen, Per hon skott och verkat hästar och jag har kollat på, ridit och grejat :) Red på syrrans häst i måndags, farligt! Han hade luft- och akrobatikshow ;) Men det var väldigt roligt att rida på en färdig häst som kan allt. Perfekt för mig att få tvinga mig själv att trycka ner rumpan i sadeln och rida på.  Igår fick Jenny rida lite för mig, så jag kunde tjata på henne om lite saker. Det gick riktgt bra, synd att jag hade kameran i fickan hela tiden men tog inte en enda bild, klantigt.

På vägen hem idag så stannade vi till i Bispgården hos Baxters uppfödare, kollade på stona som bär på guldäggen i magen :) Lyckades ta lite bilder, fast blogg.se verkar inte vilja samarbeta med bilder idag så jag får prova det imorgon igen.

Red Baxter en stund i ridhuset idag, det gick helt okej :) Hade sån tur att Elin var på plats och filmade lite, har lyckats ladda upp en minisnutt, det får duga tills jag får tillgång till ett bättre internet



Höll precis på att bli avbockad av den här...

dsc00180 (MMS)

Höll precis på att bli avbockad av den här 20-åriga busen!


Dagens

Vi kollade på vagnen idag, den var jättefin  :) Och så köpte vi sele och huvudlag. plus att vi fick med två täcken och benlindor. Dessutom fanns en pulsmätare på vagnen så man kan se hästens puls medans man är ute och kör - fiffigt!

Red Baxter idag, hade tänkt rida ut egentligen men vi surrade så mycket med dom vi köpte vagnen av så det var mörkt innan jag kom iväg. Så jag red i ridhuset istället, det gick ganska bra. Lite ringrostiga båda två ;) I början lät jag honom gå på rejält och komma fram och igång ordentligt, men sen när jag vill fånga upp honom igen så är det lite lätt att jag får honom för mycket i handen. Första stegen går bra men sen smyger han upp farten igen och då brosar och med handen istället för sätet - inte bra! Måste tänka på det hela tiden.

Imorgon ska jag och Per åka upp till Stugun, han ska ärbeta och jag och Happy ska vara på minisemester ;)



En ganska söt kille som blev förskräckt när ett otäckt träd kom på besök i hans box, men sen åt han upp den ;)

Haha!

mitt långa inlägg som jag har skrivit igår blev inte uppätet av det dumma internet, det finns här i utkastet nu. coming up!

pissinternet!

JAG SKREV ETT JÄTTELÅNGT INLÄGG SOM FÖRSVANN TACK VARE VÅRT INTERNET!

och nu orkar jag inte skriva allt igen men det handlade typ om det här,

- mamma säger att jag har järnbrist
- red Baxter igår och det gick bra - hade min nya hjälm :)
- red Carolina också, hon var fin
- idag har jag jobbat hos Svante och varit hos Baxter
- imorgon ska jag rida Baxter igen och så ska Per och jag åka och kolla på en träningsvagn och sele till Carolina :)

 Sådär, det var ju inte alls i närheten av lika bra som det första jag skrev

piss-internet!

JAG SKREV ETT JÄTTELÅNGT INLÄGG SOM FÖRSVANN TACK VARE VÅRT INTERNET!

och nu orkar jag inte skriva allt igen men det handlade typ om det här,

- mamma säger att jag har järnbrist
- red Baxter igår och det gick bra - hade min nya hjälm :)
- red Carolina också, hon var fin
- idag har jag jobbat hos Svante och varit hos Baxter
- imorgon ska jag rida Baxter igen och så ska Per och jag åka och kolla på en träningsvagn och sele till Carolina :)

 Sådär, det var ju inte alls i närheten av lika bra som det första jag skrev

(h)järnbrist?

en otroligt trött tjej säger hej!

De senaste dagarna har jag varit helt slut, har inte känt riktigt såhär någon gång innan. Har verkligen fått tvinga mig själv för att gå upp och gå ut, huvudet bankar och ögonen svider - hela tiden! Men nu har jag konsulterad mina sjukvådare (mamma, Pebb & Helena), dom tror att jag har järnbrist, så nu har jag köpt järntillskott och beräknar att vara på topp någon gång imorgon ;)

Igår red jag Baxter för första gången på tre veckor :) De första fem minuterna kändes det som explosionsrisken var ganska hög, han var väldigt späng, gick och små hoppade. Råkade röra honom med skänkeln ett par gånger och det var som att en elstöt gick genom hela hästen! Men det gick bra ändå, stryrde ut i djupsön direkt de första tio minuterna. Men sen travade vi och galopperade och höll igång i ungefär tjugo minuter till innan vi gick in - nöjda och glada! Det var också premiärturen för min nya hjälm :)

Tog en svängom med Carolina när jag kom hem också, jag blev verkligen positivt överraskad när vi kom in igen för jag höll igång henne i trav hela tiden efter framskrittning. Vi var ute och susade runt i ett bra tepo ganska länge och när vi kom in var hon inte ens svettig under sadeln - det var härligt att se, formen kanske är på g ;)

På kvällen var jag ett levande lik, följde med Per till Bergsåker och kollade lite på travet. Fast jag var nog inte så väldigt roligt sällskap. Idag har jag jobbat hos Svante Båth, sen kikade jag lite på Heed träning innan jag mockade och pussade lite på finaste Brax :) Imorgon ska vi rida igen, och så ska jag och Per åka och titta på en träningsvagn och sele till Carolina - kul! 


Riddag

Hej,

idag har jag varit i Oxsta och ridit tre hästar :) Gurra, Knubben och Penny. Gurra har börjat träna ordentligt igen efter sin skada och han känns verkligen fräsch. Förut när han bara skrittade var han ganska stel och tråkig, men nu när han får arbeta ordentligt och framåt med sin stora kropp (han är minst 170 cm, ganska ovanligt för ett varmblod) så är han jättekul att träna med :)

Knubben är väldigt stressad och hetsig så med honom jobbade jag bara skritt, har tidigare ridit honom på ganska skarpa bett men idag provade jag med tredelat tränsbett. Det tycker jag faktiskt fungerar väldigt bra på många hästar, och även på honom. Lyckades få honom att jobba på i en mer avspänd skritt än tidigare med låg nacke. Ska fortsätta att jobba så med honom tills han är lugn och stadig innan vi går vidare.

Penny fick ett riktigt bryt idag, jag visade Ekke som äger henne hur vi strechar Carolinas rygg innan jag red henne och då blev hon skitförbannad och slog efter mig på stallgången. Och sen när jag red iväg så var hon helt koko, slog och slog. Hoppade upp och slog bakut och var riktigt knepig, höll på att åka av där ett par gånger! Så jag bad Ekke komma ut och titta om hon såg halt ut eller så (hon kändes dock inte halt, men man vill ju vara säker). Han tyckte inte heller hon var halt, däremot tyckte han att hon såg ut att använda högerbak bättre än hon brukar göra när hon höll sig på marken. Märkligt! Så jag red henne bara något varv till på banan ganska kravlöst och försökte bara få henne att tänka lite framåt och glömma bort tokigheterna. Vi får väl se om det var något bra eller dåligt, ska dit på fredag igen nästa vecka :)


Kollar på Elin när hon rider lektion, jag ...

dsc00157 (MMS)

Kollar på Elin när hon rider lektion, jag vill också träna! :-)


Carolina klarade det!

Det gick jättebra med Carolina idag :D Hon var fin i värmningen och sen satt Ulf Ohlsson upp och körde henne i rätvarv, hon spände till sig lite och såg lite knackig ut i första sväng men sen hade han lagt på vänstra stången och då gick det jättebra :) Han sa till och med att andra varvet kändes perfekt! En sten lättade från mig. Nu ska vi fortsätta träna på och så ska hon få göra fler likadana jobb som idag :) Hon gick 24, 2140 m.

Nu är vi hemma, har käkat lunch, dragit lös hö från balen och mockat. Ska slappa en tag och lite senare ska jag hämta upp Elin och åka till stallet. Vi ska prata med Annelie om hästskötarexamen :)

Happy har varit ute och kört första rundan!

Hello,

fan vad det är tråkigt att inte ha något jobb! Känns som man är helt överflödig.. :/
Ska försöka vara lite duktig idag och fixa massa saker, först ska jag röja undan inne sen gå ut. Superfint väder idag :)

Vi började även klippa Carolina igår men hon var helt koko... första gången vi klippte var hon världens snällaste! Då stod hon bara helt still hela tiden, men igår var hon så  fruktansvårt kittlig så jag fick inte ens klippa på halsen utan att hon spännade sig som en dåre. Så nu är hon inte så vacker, ska försöka få tag på en såndär liten klippare idag och hoppas att det går bättre :)

Ett nytt år

idag är dagen första dagen på det nya året!

Har redan roliga saker inplanerade, som jag dessutom kan skriva upp i min fina röda kalender som jag fick av mamma i julklapp :) Idag har det däremot inte hänt så väldigt mycket, vaknade hemma hos Helena och Leif, sov väldigt skönt! Sen åkte vi hem till Storberget och jag skulle rida Carolina, men hon hade tappat en framsko, Per ska sko henne imorrn och så rider jag henne då. Idag longerade jag henne lite i djupsnön istället :P Hon var riktigt duktig, hon travade på ett perfekt tempo så hon var verkligen tvungen att ta i vartenda steg.

Nu på kvällen har jag och Per varit hos Baxter. Vi hade kvällsjour, borstade och pysslade lite med honom först och så fick han vara lös lite i lilla ridhuset :) Fast han var inte så busig som jag hade trott att han skulle vara. Till veckan är det slut på hans vila och vi ska börja rida igen, ska bli jättekul. Jag har sparat min nya hjälm tills jag ska rida på honom igen :D

Till veckan ska Carolina in på Bergsåker igen också, men den här gången ska hon bli körd i vagn, av Ulf Ohlsson. Jag är jättenervös, hoppas verkligen att det kommer gå bra :)



En liten kille som bor hos Svante Båth

Den här godingen följer med hem till storb...

dsc00151 (MMS)

Den här godingen följer med hem till storberget imorrn! :-D


RSS 2.0