fire away!



Har kollat på hoppning på eurosport idag, är sjukt imponerad av Marcus Ehning! Skänkeln, handen - magiskt


Ögonen blöder

Har jobbat på Granngården idag..tyvärr. Kan man säga så? Känns som jag vekligen hade behövt vara på stallet och plugga jävulen eftersom vi åker till Umeå nästa vecka för att göra hästskötarexamen . nervöst.

Har iallfall ridit Baxter riktigt bra i veckan, måndag trimmade vi i ridhuset. Körde på rejält med galoppen, kan säga att vi båda var helt slut efteråt. Galopperade bara längs långsidorna, gjorde två volter på varje sida. Först började jag med 15 meter och sen försökte jag med 10 meter. Det gick riktigt bra :) Igår skulle jag rida ut i skogen, red barbacka och gjorde miljoner övergångar mellan skritt och trav. Två flugor i en smäll liksom, sitsträning för mig och perfekt för honom att bli lite rappare att ta hjälperna både fram och tillbaka.


Baxter fick prova kylslangar för första gången i måndags - lite läskigt tyckte han ;)


Jag är rädd - men fascinerad!

dsc00353 (MMS)

Jag är rädd - men fascinerad!


Kl är 1740, jag trodde att jag skulle vara...

Kl är 1740, jag trodde att jag skulle vara klar strax efter 16 i stallet...är snart hemma nu. När okej för att vara jag ändå ;-)


Sitter på travresturangen med för många ho...

dsc00336 (MMS)

Sitter på travresturangen med för många hovslagare, har varit en mycket dålig bloggskötare. Mycket i veckan! Carolina visade upp sitt a-game på Bergsåker och Baxter hoppade som en kung! Bilder och mer info kommer :-)


Söndags seg

Hej,

har haft en skön helg. Tävling, kollade på hoppning på Färsta. Umgänge med Elin och Henrik på kvällen, spelade TP och drack en liten cider :) Idag har jag kollat på tävling igen, mockat och myst lite med Braxen - han verkade trött idag. Var på tävlingssektionens möte, jag har blivit invald som suppleang i styrelsen, spännande. Nu på kvällen har jag ätit middag tillsammans med Per, masserat och stretchat Carolina. På onsdag ska hon in på banan igen. Nervöst som vanligt!

Nu borde jag egentligen sova, ska bara fixa och dona lite inför imorgon :)

Baxter debut LB:2



Idag gjorde vi debut i en LB:2a, gick rätt så bra! Mycket jobb kvar i galoppen men vi kämpar på :)
Tredje segern på tredje starten!

Dagens rymling! Den här stora pojken knata...

dsc00328 (MMS)

Dagens rymling! Den här stora pojken knatade nyss in helt ensam på Granngården...han hade rymt och tagit sig en sväng på Birsta själv såhär på fredagskvällen :-P


om jag hade massa pengar över

Då skulle jag vilja att några av dom här sakerna kom till mig :)


Bad blogger

Hej,

har varit allt för seg för bloggning. Lite dåligt av mig, men anywho. Dagarna rullar på, lite segt..vissa saker går bra, andra mindre bra. Just nu tänkte jag zappa runt på lite hästsakersidor och göra ett litet collage på heelt onödiga saker men som är tjusiga och man skulle kunna tänka sig att äga :) Fast om jag hade massa pengar just nu skulle jag nog helst bara vilja flyga iväg någonstans med en tjusig hovslagare som jag känner och mysa massor! Finns det någon destination där det inte finns en enda tv-apparat? Och om det skulle finnas en liten en får den för allt i världen inte visa någon som helst sportaktivitet ;) Och helst inga farliga naturkatastofer heller, vart är det stället? :)

Baxter står iallafall nybadad i boxen och laddar inför lördag, och Carolina står i stallet och funderar ut nya karatekickar som hon kan använda sig av i försvar mot det minsta beröring från en skänkel ;)

L E S S !

för less just nu, huvudet håller på att sprängas.

men det som var bra idag var iaf,

- Carolina, grym känsla på henne just nu! Hoppas det ger något resultat på Bergsåker också
- Baxter, innan jag provade galoppera. Minus för brännmärkena på insidan knäna. Om man får det rider man fan inte bra! Och har ridbyxor som är lite för slappa över knäna. :S
- Per, som skodde Braxolainen idag. Och för att han ska få klia mig på ryggen tills jag somnar och kan ha en bättre dag imorgon.

klart slut!

Söndag - och endast avslutningen på veckan kvar, Solsidan!

Har hunnit med ganska mycket fix idag :) Städat hemma, tvättat, röjt ur bilen, handlat, planterat om blommor (!), mockat hos finaste Baxter-Axter som hade trampat av sig en sko. Tur att jag känner en stilig hovslagare som hjälper mig med sånt :) Plus gjort mat som jag kan ha till lunch i veckan och ätit middag tillsammans med Per. Skönt att ha lite ledigt ibland så jag hinner komma ikapp med saker hemma och förbereda inför fullteckande dagar som kommer.

Nästa helg ska jag och Baxter tävla dressyr, klubbtävling på THF. Det blir debut i LB:2, hoppas det blir kul. Gruvar mig dock för att sitta ner på diagonalerna i mellantrav ;)

Ingen hästlukt, inga långkalsonger! När hä...

dsc00314 (MMS)

Ingen hästlukt, inga långkalsonger! När hände det här sist? Varken Per eller jag kan minnas, nu ska det njutas och mysas :-)


Baxters nya vän :-)

dsc00309 (MMS)

Baxters nya vän :-)


Film


Bomövning med Baxter :)



Första sprången med Tara - hej och hå, bara att försöka hänga med!

Riddag

Har ridit fyra hästar idag, markarbete med Tara för Annelie. Det gick mycket bättre än i onsdags, fick lite mer kläm på det idag. Annelie tvingade mig att rida på massa framåt även fast det kändes som det gick i 180 knyck! Ganska läskigt när man inte hade ett endaste milligrams stöd i handen... svårt! Sen red jag på Mikron, första gången jag red på honom. Först kändes han lite knepig, fick honom inte alls framfr skänkeln... men efter att han hade kissat ca 30 liter så blev han lite mer framåt ;) Han var riktigt fin att rida på hinder också, fick vara noga med att aktivera galoppen och rida fram till ett stöd i handen mellan hindren. Men han var riktigt rolig :) Sen fick jag rida lite på Elmer också, han är så mysig!

Visiterade alla ridskolans hästar, inte bara mina passhästar utan Elins också - för snällt ;) Och skrev upp allas normaltemp i vår journalpärm. skönt att ha det gjort.

Fleuran ville kolla så att allt skrevs upp ordentligt i hennes journal

När jag kom hem tog jag en tur på Carolina, hittade en superkänsla i traven! Tänkte att jag skulle försöka samla upp den och låta henne bromsa upp och vila ordentligt i steget, första gångerna bröt hon av till skritt några gånger men sen gick det hur bra som helst! Kändes att hon verkligen jobbade - härligt! Men sen blev hon såklart skitsur fr att det blev jobbigt. Sur-Mära ;)

Dagens första ridpass avklarat. Självmords...

dsc00302 (MMS)

Dagens första ridpass avklarat. Självmordspilot på fläckiga faran, svettigt nu ;-)


Superfrukost hos Elin innan vi ska plugga

dsc00286 (MMS)

Superfrukost hos Elin innan vi ska plugga


Planeringstid

Hej!

Har haft sovmorgon med Per och käkat frukost :) Nu sitter jag i soffan med Pers tröja som luktar jättegott och planerar dagen lite med Elin, sen ska jag ut och rida lite dressyr på Carolina :)


Out of words

Är som vanligt för trött för ord - visar lite från hoppning med Respit istället






Eftergift? ;)



Har gett vår häst på Granngården en ny vår...

dsc00285 (MMS)

Har gett vår häst på Granngården en ny vårigare outfit idag :-)


Pearl White

har haft stalljour hela helgen - är helt slut nu.


mmm..hjärtat slår ett extra slag! fast pearl white är inte så tokigt heller :P

hur kan det redan vara fredag imorgon?

Hello, ´

tänkte att jag skulle inleda med att berätta om hur trött jag är. Men eftersom jag är det varje kväll känns det rätt onödigt, det vet redan alla som läser här. Min mamma brukar bli galen om jag säger att jag är trött eller hungrig - för det tycker hon att jag är JÄMT! Inte vet jag ;)

Dagen har varit rätt bra, Annelie red Baxter imorse. Han var såklart suuperfin, det känns verkligen roligt och nyttigt att titta på. Efter det var lite personalmöte, lite fix med hästar. Red ut på Elmer och Prisse, det var hur skönt som helst, jag gillar ju när det blåser lite. Man får som ny fräsch luft i hjärnan. Sen var jag med på en ridlektion och dagen var sedan rätt slut.

Kockade ihop svingod kyckling - är grymt nöjd med det! Har även en filé kvar till lunch imorgon. Just nu är jag i soffan, fast jag borde susa runt och göra klart inför morgondagen och krypa ner i sängen. Men jag är lite besviken, hade sett fram emot att ha en riktig myskväll med Per men han stack iväg på träning - för typiskt!

Imorgon blir säker en bra dag, börjar med utsläpp av hästarna sen ska vi hoppa lite med ridlärarna, kul! Rida på Elmer, visitera och gå igenom ridskolans hästar och så vidare. När jag kommer hem ska jag ta ut Carolina på en sväng och mjuka upp henne lite, hoppas hon känns pigg och fin efter tisdagens snabbjobb på Bergsåker :)


Helt slut

dagen har varit lång, skallen är helt tom. Visa några bilder som jag stulit av Elin istället :)


Jag & Elmer - gilla Elmer!

På prommis med Gandalf, Elin och Arek som fotograferar

Nu lastar vi och sticker hemåt :-)

dsc00273 (MMS)

Nu lastar vi och sticker hemåt :-)


RSS 2.0