Nytt

var in på Grafströms efter skolan i måndags - och jag fick dessa. 3 par ridstrumpor, blå, svarta och bruna :)


i Stugun


Vi i Stugun för några helger sedan

Har fullt upp med att göra en dunderkur mo...

Har fullt upp med att göra en dunderkur mot bakfylla åt en liten man som varit ute med jobbet idag, Han själv har fullt upp med att busa med hunden och jaga på mig så det ska gå fortare...får man sova snart? :P


Tävlingen 120219

Här kommer äntligen filmen från tävlingen med Sören :)

1an - Behövde lite peppning själv tror jag så jag klämde till med ett litet "japp!" ;)
2an - Var inte med på hans lilla luftsprång i anridningen så jag klantade till det med att hålla honom lite för  mycket i munnen istället för att sitta emot med sätet. Synd, men sånt som händer när man inte känner hästen riktigt.
3an - Dundrade på och fick ett stort men ändå bra språng
4an - Lite samma sak som på tvåan
5an - Kom liite nära och gjorde min "specialeftergift" med vänster handen, haha, vet inte varför jag gör sådär
6 & 7 - Känns som vi hittade lite flyt där, lite synd att jag petade ner ett så vi inte fick rida fas 2.

Men jag är ändå mycket nöjd, sjukt häftig häst!
Ser ut som att jag håller på att trilla över huvudet på honom efter målet, tror att jag håller på att trassla med tyglarna och klappa honom :)


Känsla

Alltså, känslan när hästen tar sig an grejerna på det här sättet måste man ju älska!
Synd bara att ryttaren störde honom så han fick med sig bommen, men känslan är otroligt häftig!


Baxter och hans flamma



Baxter ♥ Zanna = sant ;)

Till salu

Idag på förmiddagen så pilade jag bort till grannen och satt upp på deras häst Fingal, Figge. Han är en kallblodsvalack på 6år som nu är till salu. Skulle rida honom lite så dom kunde ta några bilder till annonsen bara.
Så om det är någon som är intresserad så vet ni var han finns! Ett riktigt charmtroll :)



Till annonsen


LYCKA!

Faktiskt så är det såhär, att jag bor med en helt fantastisk kille! Han är snygg, söt och snäll - och gillar hästar, och kan massa saker om hästar. Det är kanske hur bra som helst - kan fråga honom om saker och diskutera skojiga häst-ämnen. Och nu ska vi göra något grymt tillsammans, åka till Falsterbo! Vi har bokat tåg ner och klurar på vad vi ska gå på, det blir nog hoppläktaren för det mesta ;) Jag är hur glad som helst och känner för att susa in till stan och kyssa den där motorvärmarstolpen som jag sprang rakt in i första kvällen vi träffades!


Det kliar i många nerver!

Hej hej,

just nu kliar det i väldigt många nerver i kroppen! Är jättesugen på att jobba på i köket för att det ska bli klart, vill shoppa massa nya snygga ridkläder och rida massa! Igår hade jag en riktigt seg och bedrövlig dag, fast jag kanske behövde det för idag känner jag mig mycket pigg och fräsch :) Nu ska jag susa bort till Ann och Peter en snabbis för att se om jag kan få några instruktioner om vad jag kan göra nere i köket, vid 19 kommer Per hem och då har jag massa saker som jag måste prata med honom om :)


På måndag ska jag åka och träffa den här stiliga mannen igen, och då får jag dessutom filmerna från träningen och tävlingen i mina händer. Ska bli så kul både att få rida honom en sväng och sitta och studera filmer!

Klockan är 22 slagen den här fredag kvälle...

Klockan är 22 slagen den här fredag kvällen och eftersom alla andra maskiner av avslagna för i afton så använder jag mobilen för att säga god natt! :)


Projekt ; Kök

Ett nytt spännande projekt tar form här hemma - renovera köket på nedre våningen så jag och Per kan flytta ner sedan :)

Det gamla köket är utrivet och nu ska vi fixa med golvet ikväll så att rörmockaren kan komma hit och dra om ledningar, vi ska inte ha diskhon på samma ställe som i det gamla plus att vi ska ha en diskmaskin. Pappa var här igår och tittade på elen och det är lite saker som ska fixas med det också, plus att taket ska målas. Sen är det time att börja med väggar och beställa hem allt det nya.

Vi har varit på Ikea och ritat upp ett nytt kök och jag tror  det kommer blir hur fint som helst!


här har jag knackat ner allt det gamla kaklet


håller på att ta ut diskbänken och skåpen under

Ikväll ska Peter komma ner och vi ska börja kika på att förbereda inför rörmockarens jobb! :)


print-screen från Ikeas planeringsverktyg - ungefär såhär ska det bli i slutänden!


Teori - "Rida, visa"

I tisdags var jag och Elin inbjudna till att vara med på en av Annelis teorilektioner, gruppen skulle ha "rida,visa" vilket innebär att Anneli (och i det här fallet även jag och Elin) rider och gruppen får stå nere i manegen medans Anneli förklarar övningar och moment samtidigt som hon rider och visar dem. Det var grupppen själv som hade bestämt vilka hästar dom ville se och även att vi skulle rida med. Det var ju verkligen roligt eftersom den här gruppen också var en av några favoriter under praktiktiden :) Anneli red Prisse, Elin hade Rick och jag lilla Exxet. Det gick sådär för mig att rida, kände mig inte supernöjd. Men på slutet blev det ganska bra och det lät som att dom var nöjda med vad dom sett så uppdraget blev godkänt :)


Idag

Hej,

usch vad dött det är här. Men nu har jag iallafall slagit mig ner på kökssoffan för lite uppdatering.
Idag är det alltså torsdag och som vanligt på torsdagar så är det naturkunskap B inne på komvux på förmiddagen. Skulle bara in lite kvickt på Ikea för att försöka få reda på lite saker om elen till vitvarorna som drog ut på tiden så jag blev lite sen, idag var det genomgång på akustik och optik. Rätt trist, men det måste göras inför, förhoppningsvis, mycket roligare saker i framtiden!

När jag kom hem käkade jag och Per sen lunch, sen åkte han iväg och skodde. Jag och Happy har varit ute och städat min bil, det var bedrövligt. Och nu är det bedrövligt i hallen istället... varför blir det alltid så? Om man städar på ett ställe så blir det genast mycket stökigare på ett annat? Sen så gjorde jag en liten snögubbe vid vår bro, inte ofta man göra så mycket kreativa saker nu för tiden så en liten ful snögubbe fick bli ett lagom projekt ;) Dock tänkte jag inte på hur svårt det skulle vara att ha en labrador till hjälp - det slutade med att Happy nu är rädd för snögubben för att hon fick så mycket skäll. Men det är faktiskt inte okej att rycka armar och näsa av andra!

Min fina snögubbe och en hund som är mycket besvärad över att behöva vara så nära den,
haha, ångrade mig faktiskt att jag tvingade henne att gå dit igen efter vårt lilla "stjäl inte snögubbens lemmar"-bråk. Men å andra sidan så får hon faktiskt acceptera att ett nej är ett nej.


Mysigt :)

imag0171 (MMS)

Mysigt :)


Long time no seen

Hej,

det var ett par dagar sedan det hände något här nu, ska försöka åtgärda det! Dock inte precis just nu för jag och Per ska åka iväg mot det otäcka Birsta och spana på några saker, ska skriva mer om det senare.
Har iallafall en hel del saker att skriva om framöver, här kommer ett litet smakprov på några av ämnena ;

Tävlingen
Renovering
Två förälskade hästar
Toerilektion med Exxet


Busponnyn Exxet :)

trötta fötter

Efter att ha stått på banan precis hela dagen så är mina fötter riktigt trötta, gjorde premiär som banchef idag och även om jag var galet stressad och orolig för att klanta till mig så gick det riktigt bra :) Nu är det iallafall hög tid att hoppa ner i sängen och sova, imorgon ska jag och Sören göra debut på tävlingsbanan tillsammans, det ska bli riktigt kul! Vi ska hoppa en 90-klass, fast det gäller att fötterna vilar till sig ordentligt för jag kommer behöva ett rejält tramp i stigbyglarna imorgon ;)

Steg 1 - done

Då var kemiprovet avklarat - vet inte riktigt hur det gick. Men jag hoppas och tror att jag lyckas knapra ihop till att bli godkänd, kemi är verkligen inte mitt ämne!

Nu har jag ganska nyss kommit hem, försöker få tankarna lite på plats i huvudet. När jag får otroligt mycket att tänka på så blir det helt kaos. Så då brukar jag sätta med ner och skriva en lista, vart ska jag åka nu och vad behöver jag ha med mig då? Vem ska jag ringa i bilen, när måste jag vara framme osv osv... Sen springer jag runt med den där listan framför mig och bockar av allt eftersom. Det brukar fungera ganska bra, fast jag känner mig lite knäpp :p

Nu är iallafall provstressen lagd åt handlingarna, det som gäller nu är att packa ihop allt jag behöver inför kvällen. Vi ska bygga banan inför imorgon kl 17 och innan dess ska jag ha fixat nya siffror till alla hinder, det som återstår för att det ska bli klart är att limma fast de nya siffrorna på dunkar. Klockan är bara strax efter 12 och jag och Happy sitter här på köksoffan, Per har jobbat natt och sover. Det skulle verkligen behöva städas här hemma men det brukar inte vara en lyckad kombination med att han måste få sova. Så jag och lilla hunden packar oss iväg och åker iväg för att träffa Elin, har inte träffat henne på hela veckan så jag har saknat henne :)


Nytt!

Det här fina köpte jag idag till tävlingen på söndag, fick ju ett presentkort på Hööks av mina fina svärföräldrar när jag fyllde år. Så jag tänkte att jag skulle matcha med min supersnygga Equilinejacka som ska invigas :)


Kemikväll

Visst händer det lustiga saker med en själv när jag måste göra något jobbigt? Som ikväll till exempel - jag måste verkligen plugga inför kemiprovet imorgon, och helt plöstligt känner jag att jag absolut inte står ut med att se disken längre, att jag genast inser att det behöver dammsugas, att tvätthögen nästan känns lockande att hålla på med istället.. hmm, hjärnan är mycket smart!

Men ikväll får det inte bli några undanflykter, det måste göras. Per jobbar natt och Happy har precis påbörjat ett nytt tuggben. Bäst att sätta igång direkt, om jag är duktig och pluggar ordentligt ska jag få tillstånd av mig själv att lägga upp bild på något som jag köpt idag inför helgen :)

Ett litet skri

Hej,

oj oj vad länge sen det var som jag uppdaterade nu. Det var inte bra. Men den här veckan har bara sprungit förbi, önskar att jag hade haft en nödbroms att dra i lite. Det är lustigt att livet kan vara som i stiljte ett bra tag och sen, pang så bara skenar det iväg och är fullt upp precis hela tiden.

I måndags hade jag skola och sen andra otäckheter som gjorde att jag inte var så pigg resten av dagen. Sen har jag jobbat på Granngården tisdag-onsdag. Idag ska jag på skolan först och sen in och jobba kvällen också. I helgen är det tävlingar på THF och jag försöker styra upp med funktionärer, det fattas fortfarande folk på några viktiga platser så det är rätt så stressande, men bara att jobba vidare! Jag måste dessutom fixa tid till att göra iordning nya siffror till hindren - tror att det blir mitt fredagsmys att pyssla med det :p

Igårkväll fick jag iallafall vara med och hoppträna för Anneli på en mycket häftig häst, det är bra, då får man lite extra energi! :) Det filmades en hel del men jag kommer nog inte att kunna få tag på det förrän i helgen så då ska jag lägga upp lite.

På söndag ska jag också vara med och hopptävla - det ska bli jätteroligt! :)


Idag jag har tagit bilder!

Fick ansvaret för systers kamera medans hon red, igår red jag Datte men det var för mörkt för att det skulle bli några bilder. Men han var som alltid skojig att rida - och han gjorde mig såklart inte besviken! I helt vanlig ordning bjöd han på några fnissiga bocksprång ;)

Här kommer iallafall några bilder från idag när Jenny red!




Mysigt att sträcka ut i lite galopp! :)


Sötaste Up to Date och Jenny


Dagens outfit


Hoppas att jag slipper frysa nu när jag klätt mig såhär fint ;)

HV-polo förälskelse

Såg dessa på showjumper.se, dog inombords. Kollade upp priset med mycket låga förhoppningar om att det skulle vara något för oss dödliga. 419kr!! Hmm.. måste komma över dessa, Per har ju gett mig ett par ridbyxor i födelsedagspresent - men man kanske kan byta in ridbyxor mot dessa tjusiga saker? :)


fixing

Håller på att packa och göra klart massa saker inför den här dagen, börjar skolan 1215 sen kommer Per och hämtar upp mig. Då har vi en timme på oss att susa in på systemet och handla det som syster och hennes kille har beställt, när Per läste upp allt igår kändes det typ som vi skulle tömma bolaget! Plus att jag måste hinna äta något för kl 15 börjar jag jobba på Granngården. Direkt efter stängning kommer Per att vara där och hämta upp mig så åker vi iväg, första anhalten är hos hans farmor och farfar i Hällesjö. Vi övernattar där och på fredag förmiddag ska Per sko några hästar där i närheten, sen åker vi vidare mot Stugun. Där ska två hästar skos, kvinnofolket ska titta på hästar som tränar och det ska ridas, herrarna ska åka på något fiske och sen antar jag att det blir damerna som får kliva in och ta hand om dom ;)

Just nu känner jag mig lätt förvirrad, jag avskyr att packa inför att åka bort. Måste ha med mig varma kläder, sköna kläder, kanske något som är lite presentabelt, vad blir det egentligen för väder? Och sen kanske det man helst vill ha är det mest praktiska så då tar man med sig dubbelt för att gardera... ååh, gillar inte att packa!

Det är som rätt okej att åka bort ändå, jag är inte så förtjust i det egentligen men det brukar gå bra. Men det är så jobbigt att lämna hunden :( Eftersom syrran har två katter och en hund som är lika galen som Happy så är det rätt så skönt om hon inte är med. Annars måste man hålla på att vakta och passa dom hela tiden, men på 3 dagar så hinner jag ju sakna ihjäl mig efter svartmulen.




Den vackraste busungen! Bilderna är stulna av Elin

Dagen

Som ni såg i förra inlägget så hade jag lyckats glömma min hjälm hemma idag, kom på det precis när jag svängde in på parkeringen hos Baxter. Det är lätt att det blir sådana misstag när man far fram och tillbaka mellan olika stall. Jag har ju egentligen en till hjälm men jag tycker så mycket om min GPA så jag vill alltid ha den.

Så jag fick ta en promenad med Baxter istället, övervägde först att tömköra honom men jag hade lite tajt med tid och så ville jag hellre att han skulle få komma ut i friska luften än vara i det tråkiga ridhuset. Han verkade rätt nöjd :) När jag var klar hos honom susade jag och gröna bilen vidare ut till Sören, red tillsammans med Frida och Marksman i paddocken. Det gick ganska bra, han var inte alls lika på som han brukar vara, snarare lite halvtjurig. Lyckades bättre med galoppen idag också :) Och dessutom så blev han lugn snabbt efter galoppen, lite framsteg :) Som tur var fanns det en hjälm där som jag fick låna!


skönaste hjälmen!


Glömmer man hjälmen hemma får man gå istäl...

imag0170 (MMS)

Glömmer man hjälmen hemma får man gå istället, typiskt :P


Gör mig redo

Håller på att klä på mig och göra klart för att åka iväg mot hästar och ridning. Ska svänga in på arbetsförmedlingen och fylla i ett papper på vägen mot Baxter. Rider honom en liten sväng, har inte bestämt mig om det blir ute eller inne än. Sen åker jag vidare mot Sören och gör sällskap med Frida i paddocken en stund. Vore roligt om han var lite cool och jag kunde få användning av min inspiration från clinicen men jag har en känsla av att han kan vara lite på g ;)

Men vad fasen behöver man för kläder utomhus idag?


Helgen

Köldknäpp! Usch, otäckt och obehagligt. Min bil har varit mycket ledsen och inte förrän nu ikväll så kom den tillbaka till livet. Så det har varit lite spännande logistisk äventyr i helgen men det har funkat rätt så bra ändå.
Det blev ingen tävling igår, det var -30 grader hemma hos hästen så jag förstår verkligen att det inte varit någon höjdare att dra ner honom till stallet. Så kan det gå med vädret! Jag var iallafall på hoppningen hela dagen och kikade :)

Efter det så tog jag och Elin oss till Birsta och käkade, sen vidare till SRK för att gå på clinic. Det var riktigt roligt att se den. Först red Maria två hästar, en 5-åring och en 12-åring. Med ett rätt så enkelt och konsekvent system i framridningen så fick hon dem väldigt fina. Hon la mycket stor vikt vid att vara mycket noggran med alla små detaljer och att hästarna verkligen skulle bjuda fram på båda tyglarna. Min kamera ville inte alls samarbeta så jag har typ inga bra bilder alls att visa tyvärr.

Idag har jag varit på skolan och sen tittat på REAL gymnasiet som hoppade för Leig Hall, mockade åt Baxter och åkte sen hem en sväng för att sedan åka tillbaks till stallet igen. Vi hade ett tävlingsmöte med tävlingssektionen och planerade inför tävligen nästa helg :) Nu ska jag försöka komma ner i sängen, imorgon ska det ridas!


ja, det här var väl ungefär den bästa bilden :p

Clinic för Maria Gretzer nu :)

imag0169 (MMS)

Clinic för Maria Gretzer nu :)


Planerar i soffan

Lördagkväll, ligger seg i soffan och zappar runt bland massa tok på tvn. Red ut en sväng på Braxen idag iallafall, det var riktigt kallt men det var många som red i ridhuset så då blev jag lat. Kändes dessutom som en precis lagom nivå av ansträning att bara tränsa och hoppa upp på täcket ;) Frös bara lite om kinderna, blev förvånad över det faktiskt.

Just nu försöker jag tänka ut vad jag ska ha på mig på tävlingen imorgon och vart dom sakerna finns någonstans så jag har en plan färdig när jag kravlar mig upp, ska packa med kläder till clinicen på en gång också för jag kommer nog inte att åka hem nånting mellan :) Ska bli riktigt kul att gå på den imorgon, hoppas vi får se roliga och smarta övningar och superfina hästar såklart!


Lördag förmiddag

Hej,

idag ser ut att bli en dag i vilans tecken. Det är riktigt kallt ute och blåser dessutom, det enda jag har tänkt göra idag är åka till stallet, ska försöka göra nånting med hästen men jag tycker det är så tråkigt för honom att få gå inne för ofta. Men när det är såhär kallt och jag är en så frysen lort så finns det inte så mycket annat att göra. Jag hoppas verkligen att hästarna uppe på stallet har fått gå ut idag ändå, dom dör inte av att det är kallt. Dessutom får dom ju mat flera gånger ute :)

Hörs senare!

Volts

Hittade en film på hårdisken där jag hoppar klubbtävling med hästen Volts. Han stod på ridskolan ett tag och red red honom med skolan, red inga vanliga lektioner just då, tror att det här var den första klubbhoppningen som han var med på hos oss. Riktigt härlig häst att rida på, tyvärr hade han pålagringar eller något sånt kommer inte ihåg exakt. Fin häst var det iallafall!





Här hoppar vi ett språng hos Nina, bäst att ta i ordentligt tyckte han ;)

Mindre bra start på dagen

Vaknade med en ot'ckt huvudvärk och en nacke stel som ett järnspett, det stårlar från nacken ner i ryggen och armarna. Kliver upp, duschar och gör mig klar för skolan. Bilen startar inte, suck. Så jag går in och skriver ett mail till min lärare, då hör jag hur hunden står jag kräks i köket.

Hoppas verkligen resten av dagen inte fortsätter på samma sätt!

Galoppgenombrott!

Idag var jag ute i snöyran och tränade på med Sören igen. Vi hade ett litet genombrott i galoppen idag! :)
Vi kom väl inte riktigt till något riktigt galoppjobb men vi lyckades iallafall galoppera på ordentligt utan några bockar och brallar, han kändes lite lugnare idag då han fått jobba på lite igår. Tror att det var som Frida sa, han hade gjort sig av med några myror igår. Och som vanligt har Anneli rätt, att jag måste rida på mer framåt. Igår kändes det inte som det var något bra läge att göra det, men idag när han var lugnare så red jag på mer framåt och det funkade mycket bra. Red på lite på långsidorna i paddocken och tog upp honom på kortsidorna. Så det blev många tempoväxlingar :p Hoppas att jag börjar hitta knapparna nu! Dessutom tyckte jag att han lugnade ner sig snabbare mellan galopperna än igår, förrutom efter sista, då fick jag gå ner till skritt en stund innan jag kunde trava av honom lite lugnare.

På söndag ska vi vara med på en liten klubbhoppning, fast vi kommer börja med en väldigt låg klass. Jag har ju aldrig hoppat med honom på riktigt, bara tagit några miniskutt. Så det ska bli spännande :) Imorgon är det skola och lite fix med Per, vi ska handla och slänga massa kartongskräp. På kvällen åker jag och Elin upp på stallet och kollar på lite hoppträning.


Lilla Gertrud och jag :)

RSS 2.0