Vart tog Jätten vägen?

Igår la jag ut bilder från när vi släppte Datte och Jätten i ny hage, men visade bara bilder på Datte. Men den som väntar på något gott ;)
 
Låt mig presentera the amazing Jet Boy, som någon enstaka gång gör skäl för sitt namn. Även om man är 21 år gammal och cool herre kan man ändå bli såhär glad över en ny hage :)
 
 
<div>
han är en älskling!

det blir sällan som man tänkt sig

Idag när jag stod ute bland blommorna på jobbet och vattnade så önskade jag mig regn, fick inget regn. När jag senare kom hem hade jag först inte tänkt rida för jag är så otroligt trött, men när jag väl stod där ute i stallet så ångrade jag mig. Blev sugen att komma ut en sväng på lilla röden, går ut för att ta in hästen - regn! Så typiskt. Men men, vad kan man göra? Jag gillar inte att rida i regn, hästen gillar inte att bli riden i regn. Tog in och ryktade istället. Vi ska ju ha storfrämmande av hästägare här i helgen så det är bäst att ha honom iordning ;)
 
Imorgon finns det iallafall ingen återvändo regn eller ej, men just nu tänkte jag bjuda på bilder från igår kväll när Datte och Jätten fick mysa i en roligare hage :)
 
måste bralla lite också ;)
knäppis!
 
snygging ♥

Longering och tömkörning

Hej hej,
 
jobbade 0845-1915 idag. Gick ut till stallet direkt när jag kom hem, Per hade mockat och fixat med hö och vatten redan vilket var mycket skönt! Började med att tömköra Datte en sväng i pojkarnas vinterhage. Det var ett tag sedan jag tömkörde nu så jag var inte världens smidigaste chaufför, men det är jätteroligt tycker jag! Och nyttigt, jobbade mest skritt och en del trav. I skritten försökte jag ändra på formen och tempot en del, lägre form med längre steg och högre form men lite kortare kvicka steg. Travade både på spåret och volter, försökte göra lite tempoväxlingar i traven men lyckades inte hålla ett jämt stöd i tömmarna utan dom blev lite glappa så det gick inte superbra. Gjorde lite skänkelvikningar i trav längs spåret också, det gick riktigt hyffsat! Tappade kontrollen på ytterbogen någon gång bara. Ska tömköra lite mer framöver, när jag har fått bättre koll på grejerna så kan vi hålla till lite på ängen också men jag håller mig inom staketet ett tag till ;)
 
Sen tog jag och Per in Clarius, i tisdags när vi tog in honom kunde han verkligen inte uppföra sig! Han blev galet uppspelt över hästarna i hagarna utanför stallet, framförallt Carolina då som han tycker är en riktig läckerbit. Att hon dessutom brunstar så fort hon ser en häst av det manliga könet gör ju inte saker och ting lättare för lilla Clarry :p
 
Idag skötte han sig dock exemplariskt! Han gnäggar ju och blåser upp sig men det tycker jag man får acceptera med en 3års hingst som bara bott tillsammans med sin lillebrorsa hela vintern. Vi borstade och pysslade lite i stallet och sen fick även han gå bort till vinterhagen för lite longering. Det är ett tag sedan vi gjorde det med honom nu men det var ändå som att en pollett trillat ner. Kul, kul, kul :)
Datte påväg tillbaka till stallet efter avslutat pass :)
 

Mina hjärtan är fina

Hej,
 
idag har varit en lång, lång dag. För det första så jobbade jag från öppning till stängning, sen är mitt lilla hjärta tungt. Men jag har iallafall världens bästa Elin som kom hit och red Datte, och så min fina Per som styrde upp med middag och grejer.
 
Har anmält mig till tävlingen i Östjämten idag också, ska bli kul. Gäller bara att ligga i med träningen så vi inte får skäll av ägaren. Köpte en salva idag till Dattes svans, på sommaren så vill han gärna gnugga bort en hel del av svansen, det blir inte vackert och inte effektivt att vifta bort flygfän med heller så vi hoppas att det blir ordning!
 
ridning på ängen i förrgår, Elin har fotat :)
 
Nu är också resan, boendet och läktarbiljetterna till Falsterbo bokade och klara!

Vill ha...

det är 15% på allt hos horze just nu... men nej, nej tyvärr

Dagens

Ridbilder från idag som Pers mamma var snäll och tog :) Vi var bara ute en liten stund, skrittade fram i skogen och gjorde sedan ett kort pass på ängen. Han kändes helt okej och var rätt så positiv, tänkte trimma hela helgen så det vore ju synd om han fick träningsvärk första dagen, måste tänka på att lilla vännen inte är riktigt i form. Men han är väldigt rolig!
internet är galet segt så det blir bara en bild nu, jag måste dessutom länga stiglädren. Och någon måste ge mig en käftsmäll angående min sits, hehe

En kul grej!

När jag var på Strömsholm så fick jag ju rida en superfräck häst som heter Zevs, vart väldigt förtjust för han var lite kvick och busig som jag gillar. Pratade med syster på telefonen ikväll och då säger hon att jag ska gå ut på dressyrkandidaternas blogg, och då hittar jag det här

"Fina RS Zeus (korning russ-halvblod) urgullig o busig gymnasiehäst som gästspelade på slottsbanan under lördagskvällen..."

( både bild och text ovan är alltså lånad från Dressyrkandidaterna)

Russ och halvblod i ett, och det blev så bra! Fantastiskt, vilken idé, vi som har två egen uppfödda russhingstar här hemma ;)


Och så var dom 7

Nu är alla sommarhästarna här! Jätten, Carolina, Datte, Clippen, Clarius, Baxter som anlände i lördags och Alex kom nu ikväll. Datte och Jätten går ju som tidigare tillsammans och Carolina som är ensam tjej går också ensam. Fast hon har ju sin hage precis bredvid Datten och Jätten. Sen går de andra fyra grabbarna tillsammans, det är ett roligt gäng som hängde ihop förra sommaren också. Clarius som fortfarande är hingst och 3 år håller på att reda ut hur han ska ta sig an dom stora grabbarna som kommit nu. Clippen är också hingst och 2 år, fast han är väldigt lugn. Men han går ju jämt tillsammans med sin äldre brorsa så han gör liksom bara som honom, men lite lugnare :p

Datten och jag jobbar på :) Igår red vi ett väldigt roligt trimmpass igår, han var riktigt laddad och rolig! Tyvärr har han fått stå tillbaka några dagar nu när vi jobbat på som dårar med att flytta ner. Har köpt nya möbler som vi monterat och också hämtat hem nya soffan - men det blir inga bilder på allt än, vill hinna göra ännu mer klart innan :)

Idag är det Pers födelsedag så vi har ätit god mat hos Ann och Peter och haft fikafolk här hemma hos oss.

Snabbvisit i Stugun,

för att titta på den här fantastiskt söta tjejen!


Hurra!

Den här dagen började inte så bra, men slutade desto bättre.

Sitter i soffan med finaste Per och firar att jag är godkänd på mitt ridprov som jag gjorde på Strömsholm för två veckor sedan! :) Det betyder inte att jag kommit in på utbildningen som jag har sökt, men jag är iallafall väldigt glad för att ha blivit godkänd. Nu återstår ännu en väntan innan något slutgiltigt besked kommer. Berättar kanske mer om det hela en senare dag.


jag och Zevs, första hästen jag red för dagen. En riktigt kul kille precis i min smak :)

Dagens skratt! Datte goes rackarbajsar bra...

Dagens skratt! Datte goes rackarbajsar brallare i skogen, Jag börjar asgarva och täthunden får fnatt-attack! Snacka om kaos när det Är som bäst :P


Besvikelse

Hej,

idag var jag verkligen helt inställd på att rida - regn eller ej! Åt middag med Per efter jobbet och hoppade sedan i ridkläder och hjälm, gick ut till hagen och hittade tre genomblöta hästar som skakade. Så nej, det blev ingen ridning idag heller. Hade ju inte hjärta att tvinga ut honom när han var så blöt och ledsen. Istället fick allihopa gå in vid 18-tiden och äta hö. Eftersom jag dessutom är lite fånig så fick Datte ha ett fleecetäcke på sig en stund. Imorgon har jag bett att om det regnar så ska han få ha täcke på sig, så imorgon blir det ridning i vilket fall som helst! :)

Städade och pysslade lite i stallet en stund sedan så hjälptes vi åt att sätta upp stolpar till en av sommarhagarna, även om vädret är piss så får man försöka förbereda inför bättre tider ;) Baxter har hoppat klubbhoppning med Emelie idag också, jag var på stallet innan jobbet och hjälpte Rebecka men hann inte stanna och kolla på Baxter. Det var synd, men jag fick rapport från Helena efteråt som berättade att han varit halvknäpp och bockat mer eller mindre hela banan igen - det har vi ju varit med om förrut, haha!

Nu tänkte jag börja göra natten, försöker vara duktig och sova på kvällarna eftersom jag jobbar ungefär varendaste dag så är det iallafall skönt om man är lite pigg och kanske till och med hinner vakna ordentligt innan det är dags att åka iväg till jobbet.


Såhär mysigt hade vi det idag när vi fixade med hagen, Per har vinterhandskar och mössa på sig :p Självklart hjälpte världens bästa "fixarhund" till, hon röjde med alla pinnar som låg i och utanför hagen ;)

Datte tar sig en kvällsjogg i pojkarnas ha...

imag0288 (MMS)

Datte tar sig en kvällsjogg i pojkarnas hage :)