Stiltje på bloggen

Hej,

har varit dött här ett tag. Har hållit på med farliga/roliga/spännande saker. Men jag känner mig inte mogen att skriva om det än - haha, kanske är fånigt egentligen men jag ska landa och sen har jag massa filmer och bilder att visa.

Idag är jag verkligen helt slut. Klev upp strax före 8, har duschar men efter det bara suttit i soffan. Ska jobba mitt över dagen sen och jag hoppas det blir en lugn dag :) Måste också tillägga att jag har nog verkligen världens bästa familj, allihopa som hjälper mig med en massa saker ♥



Är på Näset med Vickan

imag0274 (MMS)

Är på Näset med Vickan


Bra dag

Idag hade jag och Datte ett stort framsteg igen! Satt upp på en häst som var helt cool och som var avspänd mest hela tiden :) Hade egentligen tänkt rida runt Stora Bandsjön men det blev lite tajt om tiden med middag och köksarbetare. Så vi knatade på runt här hemma, tänkte först bara skritta och kanske kunna komma till lite jobb i skritten om han var lugn. Men eftersom han var så pass bra så blev det både lite trav och galopp på skogen, kom till hyffsat arbete också. Bytte bett på honom idag, hoppas det var okej Jenny, han fick ha ett tredelat som innan fast med rörliga bettringar istället för dom fasta. Eftersom han varit så stark så ville jag ha ett bett som gick att röra på lite mer.

Kändes otroligt kul att han hittat ett litet lugn och såhär i efterhand så är jag nöjd att det blev en lite kortare sväng här hemma istället för den längre för där skulle han säkert ha spänt till mer. Vi tar nog den svängen i helgen då jag är gräsänka och förhoppningsvis kommer ha mycket tid!

Han är väldigt rolig med att han verkar bli akut törstig när vi är ute och rider, han har flera gånger i skogen stannat såfort han fått syn på ett stort vattendike och velat dricka. Samma sak idag, han har hitills haft mer än halva hinken kvar från natten och dom har ju alltid vatten ute. Knäppt :p Idag när vi kom över stallplanen hos pojkarna stod deras hinkar ute i väntan på att bli uppfyllda och då ville han genast dit, tyckte synd om honom så jag sadlade av i hagen så han skulle kunna dricka direkt. Vi tog borstningen nu vid insläppet istället :)

Har även hunnit med att löshoppa hingstarna och låtit dom beta en liten stund, Carolina betade lite hon också innan vi gjorde godnatt där ute. Nu blir det snart godnatt här inne också, imorgon ska jag träna för Anneli på morgonen med Rick och sedan direkt till jobbet.

Per tog en bild på oss med mobilen.. men det blev ju en mini bild. Besvikelse.. Men man såg ju iallafall det fina vädret :)


Allihopa ute på en sväng :)

imag0269 (MMS)

Allihopa ute på en sväng :)


Ridit

Hej,

åkte till stallet direkt efter jobbet idag och hade sån tur så jag fick hoppa in och rida. Red Mister tillsammans med ryttarsatsningen, det gick okej. Blir lite frustrerad på mig själv som har uppenbara problem att fokusera på fler saker samtidigt, kommer jag ihåg sisten så glömmer jag nånting annat osv.. Men vi fick till en del saker riktigt bra. Framför allt galoppen var mycket bra! :) Skönt att kunna rida i bara t-shirt ute, mindre skönt med all sand som blåste runt.

Hästarna här hemma har fått vara ifred från mig idag, blev kvar på THF sent. Nu sitter jag hemma i soffan, Happy är förnuftig och gick nyss och la sig. Det ska jag också göra strax - men det är som vanligt av någon anledning så svårt att komma till ro när Per jobbar natt. Imorgon blir det långdag på jobbet, hörs sen!



fina kuddar från HV Polo, skulle passa så fint i nya soffan ;)

Om jag hade en egen häst

är jag helt säker på att den hästen verkligen skulle vilja ha ett sånt här fint schabrak!


bilden är lånad från Skara Hästsports webbshop

Up to Date uppdatering!

Här kommer lite uppdatering om vad Datte pysslat med sina första dagar här hos oss :)

Igår tog vi en skrittrunda och spande av omgivningarna lite, det var en dunderpigg men samtidigt mycket tveksam kille. Jag kunde inte låta bli att le åt honom mest hela tiden för han pinnade på i någon slags tölt-skritt, såg något läskigt och saktade in för att sedan direkt återgå till sin räserskritt. Vi provade också på att ta oss förbi fallna träd över stigar genom skogen. Inga problems alls tyckte han och bara klev fram överallt! Han visade också vägen över ett vattendike med ett megahopp, som ändå var riktigt graciöst. Slutet gott - allting gott så blev han mycket nöjd över att komma tillbaka till gården där han hälsades av en ivrigt gnäggande Clarius :) 

Idag var han fortfarande väldigt pigg och lite spänd men inte allt lika forcerad, vi rörde oss mest runt gården och hade med oss en hund i täten, tror han tyckte hennes sällskap var helt okej. Efter att ha skrittat och travat lite grann ner till masten och tillbaka så tog vi en sväng i skogen också, där ville han absolut byta gångart till  galopp. Riktigt hela ansvaret över galoppen fick han inte ta, för ryttaren ville vara med och bromsa lite ;) Galoppen avslutades också med att tät hunden försvann bakom några buskar och hoppade i en vattenpöl, då tog det ganska snabbt stopp och han var inte alls imponerad över hennes påhitt. Haha, men hemåt skrittade sedan en ganska cool men ändå pigg häst samt en nybadad och mycket nöjd hund!  


Försökte ta en bild med mobilen är vi kom tillbaka men det blev bara inte bättre än såhär :p


Skrittar av efter en mycket kravlös uterit...

imag0262 (MMS)

Skrittar av efter en mycket kravlös uteritt som avslutades med ett litet galopprejs, det uppskattades av både häst och ryttare! :)


Sommarhäst

Nu är han här - min sommarhäst!

Igårkväll inkvarterades ingen mindre än lilla Up to Date här på Storberget :) Eftersom ston och kvinnor, som annars sköter hans service där uppe i Stugun, ska föla och jäsa inför barnafödande så har han åkt på semester. Eller ja, det är vad han tror ;) Han ska vara här hos oss ett tag framöver, det ska bli jätteroligt att kunna rida och träna. Idag var han dock iväg på en liten tävlingsresa till Härnösand och gjorde en insats för Östjämtens dressyrlag.

Han går tillsammans med Jätten i hagen, två kloka herrar som jag tror kommer uppskatta varandras sällskap. Så nu kommer det inte längre gå att ligga efter med bloggandet eftersom hästägaren förväntar sig löpande uppdateringar om vad som händer.



En ledig dag i regnet

Min lediga dag lider mot sitt slut, dagen får klart godkänt. Vädret får fett underkänt!

Startade igång med att åka iväg till Baxter och Per spikade på en par nya skor, åt en braklunch på vägen hem så den mysiga middagen som vi planerat blev inställd, haha. Väl hemma trotsade vi regnet och gick ut och fixade, har gjort iordning ett ställe för morötter att växa på i sommar och mina buxbommar har blivit planterade. Tänkte ta några bilder men det glömdes bort.

Vidare har jag försökt plugga - det gick mindre bra, dock är det iallafall påbörjat! Nu är det sent och jag ska upp i tid imorgon, först träning för Anneli och sedan jobb :) Får nog göra ett inlägg med hela veckans ridning i ett någon kommande dag!


Dagens bild får bli på världens bästa hund som hade tagit sig friheten att sova i sängen med oss inatt,
men jag tyckte bara att det var supermysigt att få vakna mellan henne och Per. Kan säga att hon var
sjukt nöjd med sin lilla kupp. Hihi

Sommarens förberedelser

Hej hej,

ligger i soffan och myser - för imorgon är jag ledig! Per är också ledig så vi ska pyssla och fixa med en massa saker här hemma :) Först åker vi till stallet och stylar om Baxter med ett par fräscha sommarskor. Visserligen har jag smygstartat lite här hemma med att förbereda sommaren, har påbörjat städningen i stallet, krattat hage och shoppat sommaroutfits till pojkarna. Jätten bjuder på en bild som skvallrar om hur det kommer att se på ut Storberget i sommar ;)


haha, han är ju för söt!

Hoppas på att vädret bjuder till lite imorgon, ska försöka uppdatera lite ordentligt här också för jag har lite ridning att rapportera ifrån och på fredag händer det roliga saker!

Sexig i blå flughuva?

God afton,

efter ännu en dag på jobbet har jag sedan jag kommit hem misshandlat min hjärna, genom att försöka trycka in kunskap i den. Om man misslyckas totalt på gentik provet kanske man på något sätt ändå kan få en stilpoäng genom att skylla på hjärnbarken som ansvarar för våra minnen? Det känns som den viktigaste saken jag lärt mig på den här kursen, det är faktiskt en grå substans som kallas bark som är ansvarig för minnen!

Köpte flughuvor till alla små ponnygrabbar idag, gick ut och provade en på hingstarna. Clarius tyckte det var helt okej att hela hans värld blev blå - även Clip tyckte det var en helt okej tillvaro. Dock tyckte också Clarius att Clippen förvandlades till en blå, sexig förförerska och försökte ge sig på sin mycket förvirrade, och kanske också något förblindade lillebror. Jag hann bli lite nervös där innan jag fick tag på stackaren och kunde ta av honom mössan!

Nu måste jag försöka få in några fler saker i skallen innan det är dags att sova, tajt schema imorgon.


Clarius är en hård jäkel - enligt honom själv ;)

Har verkligheten kommit ikapp mig?

Det verkar inte bättre. Och det är inte kul, det finns inte återvändo längre - jag måste plugga.

Men varför skulle jag vilja det när det finns sommarhagar att bygga, ett stall att städa och göra vårfint inför sommarens gäster och en shettis med massa vinterpäls kvar som man kan borsta bort?

fy fasen helt enkelt.  men men, om jag är duktig och kämpar på så borde jag nog få gå ut om ett tag ;)


Fredagsbloggare

Hej hej,

det kanske är min nya grej att bara blogga på fredagar? Vi får se!

I vilket fall som helst så har jag äntligen varit ledig idag, har jobbat varenda dag sedan förra fredagen. Började med att kliva upp och åka och rida för Anneli, fick ha världens tuffaste Frasse igen. Idag kom vi ett snäpp längre än förre veckan och jag fick honom ännu rundare i formen och bättre i sidorna! Riktigt roligt :) Red skänkelvikningar på diagonalen, fatta galopp på spåret, avbrott och in på andra diagonalen igen. Gick helt okej att flytta undan vänster skänkel men betydligt sämre undan höger där Frasse hade andra ideér än mig. Men allt som allt är jag ändå väldigt nöjd. Dessutom kom jag ihåg att stretcha efteråt så jag hoppas benen kommer vara piggare imorgon än förra lördagen.

Efter ridningen så kom ElinP upp till stallet för att frisera en unghäst inför 3-års testet. När hon var klar så bestämde vi oss för att umgås ett tag. For runt lite i stan, köpte nya Roeckl handskar, sporremmar och sporrskydd. Och ett par nya vårskor! Landade hemma på Storberget en stund och då kom vi på att Himlabadet lät som en bra idé. Packade ihop lite badkläder och susade iväg. Vi spenderade ett par timmar där i äventyrsbadet och relaxen, grymt kul och skönt.

Åkte skojiga kanor och simmade i strömma strömmar, sen basta och bubbla. Maten var däremot verkligen ingen höjdare, så det var lite synd. Efter att få ha skömt bort sig lite var det dags för åtaganden, knatade i regnet till Granlo där vi mötte upp pappa och hoppade på bussen till travet. Där var lilla mamma som vi tog med hemåt lite senare.

Har haft en riktigt kul och skön dag, dock känner jag mig inte riiktigt redo för att jobba imorgon igen men det ordnar sig nog! Ska försöka att samla mod och berätta om en spännande sak här framöver.

 

Fredagsmys

Red Frasse imorse, det var riktigt roligt! Eftersom jag var ledig och skolan blev inställd så tog jag chansen och var med på fredagsridningen. Anneli är verkligen grym att träna för :) Direkt efter träningen åkte jag ut till Volmsta och träffade Emma som kommit hem igen, köpte med mig ett kilo morötter som världens finaste Chip Destroyer fick äta i sig, Happy fick leka en stund med sin bror Isse.

Skönt att vara fri att göra lite saker för sig själv! Tyvärr jobbar Per natt så ikväll har det bara varit jag och Happy som myst här hemma, men nu börjar det verkligen bli dags att sova. Lördag och söndag är det jobb och jobb.


Hade ingen bild på Frasse på den här datorn, så det fick bli en Respit istället :)

Up to Date


Hallå

Snabb uppdatering på dagarna - igår, var sjukt effektiv och hann med en massa bra saker.
                                            idag, all work and no play

Mja, det är väl ungefär det. Det är så satans jävla pisstråkigt att inte ha en häst man kan rida och träna ordentligt med flera, flera dagar. Nu måste jag iväg och tjäna ihop massa pengar till en egen häst! ;D


RSS 2.0