Hemmahelg och examen

 
Jag är åter, hade en mycket mysig helg i hemlandet. Gosade med Per och Happy. Fick mat och en mysig kväll hos mamma och Hasse och tittade in hos Elin. Är nöjd med allt men fattar inte hur tiden kunde gå så jädra fort?
 
Nu är jag tillbaka i verkligheten, har stalltur måndag - onsdag istället för Hanna eftersom hon var världens bästa och tog min stalltur i helgen. Så idag blev det skola från 07-17. Dagens första lektion var unghäst och examinering i häst vid häst för Bo Jenå. Kände mig inte särskilt nervös förrän jag vände upp på medellinjen och skulle göra uppställning och presentation - då blev allt plötsligt rätt vimsigt. Men jag höll ihop rätt bra ändå och godkänd blev jag. Alla i gruppen klarade det - hurra! :) Fläcken var duktig och stilig med sina knoppar. Efter lunch var det repetition av hästens mag- och tarmkanal.
 
Nu ikväll har jag, förrutom en liten oplanerad powernap, försökt knåpa ihop ett diskussionsunderlag om utbildningsskalan. Ska försöka skriva lite mer innan jag måste sova. Börjar 07 imorgon!
 
Världens bästa Per och Happy. Sötaste Jätten. Vårt fina vardagsrum som Per städat och gjort fint tills jag anlände i fredags. Jag och Fläck på Kastanjegården efter examen och så hans fräsiga tvåfärgade knoppar :)
 
 

I'm coming home

Hej,
 
idag efter skolan berger jag mig till Sturup och flyger hemöver :)
 
Är hemma på lunchen nu och har packat ihop mina saker, på morgonen har vi haft unghästlektion i täckta banan. Eftersom jag red igår så var det Karins tur idag, Fläcken och de andra skötte sig jättefint. En mycket bra start på dagen som jag tror kommer bli riktigt bra :)
 

Ridning och träningsvärk!

Hello,
 
igår red jag lektion på kvällen för vår unghästlärare. Den här helgen har min grupp helgstalltjänst, det innebär också att vi då hela denna vecka är ansvariga för att rida de hästar som inte går med på någon lektion. Och igår kväll fick vi då alltså möjlighet att träna med dessa hästar! Jag fick rida en trevlig herre som är körhäst, han heter Ohio. Otroligt ringrostig som jag var tog det en bra stund innan bitarna föll på plats, men när de väl gjorde det så kändes det riktigt bra :) Det känns ordentligt i kroppen idag!
 
Idag red jag ut på en mycket skojig häst, Stafette - men också kallad Fettan. Vi tog en mysig lunchtur tillsammans med Karin på Natty Light och Ellinor på Jurist. Härligt väder hade vi också! Avslutade dagen med häst vid hand träning tillsammans med Fläckas, Flyinge hade besök av en hel klass från Etologi- och Djurskyddsprogammet idag som stod på läktaren och kollade på oss. Kändes riktigt pinsamt att komma flåsande förbi dom som om den sista stunden varit nära efter endast ett varv i trav. Jag önskar mig kondition i julklapp!!
 
En suddig bild på Fettans öron och Karin som har täten med Natty Light :)

instagram

har skaffat instagram, vet inte riktigt hur man gör eller vad man gör. Men jag har blivit lovad en kurs imorgon av Karin så jag kan ju återkomma med nya kunskaper i ämnet senare. Nu är det verkligen dags att sova, har haft en bra dag med en Fläck som fick vara med på löshoppning, i grimma, till hans stora förtjusning. Vi var kanske inte lika nöjda med alla hans små påhitt ;) På eftermiddagen hade vi en intressant föreläsning i pedagogik om lärande och olika lärstilar. Vi har fått en examinerande uppgift i den kursen också som det snart är dags att köra igång.
 
Imorgon har vi hästens handhavande och biologi på förmiddagen och på eftermiddagen unghäst. Fläckis var hos veterinär idag som kollade hans sår i munnen. Inget bett på två veckor, så imorgon får vi försöka lägga upp en plan tillsammans med vår unghästlärare för hur vi ska lösa de sista veckorna på blocket. Så tråkigt att inte få ha med vår fina fläck-häst! Men vi sköter ju om honom efter skolan och sådär iallafall :)
 
mitt första instagram-inlägg (vet inte vad man kallar det) ska som skrivet få lära mig mer om denna finess imorgon!
 
om  28 minuter är det 2 dygn kvar till hemfärd! :D 

Bilder från dagen

 
Grisarna Sören och Kenneth som bor utanför Höganäs
 
Vänner som hängde här på vårt lilla hem innan de försvann vidare in till Lund :)

Kittad för vinter!

Har spenderat dagen i den lånade bilen, mycket tacksam över det, med att luska reda på ett gäng hästaffärer! Började med att plocka upp pappa, åt lunch vid Jägerso. In på Horze-butiken som var en besvikelse faktiskt. Det fanns inte så jättemycket att hänga i granen där... vidare till myone som inte heller var så jättekul. Iallafall inte med tanke på det som jag var ute efter. Sen vidare till något som hette Flädia Lantgård - mycket mysigt och trevligt ställe. Önskade att jag varit smart och tagit några bilder där, det var ett jättefint hus från 1800-talet som var proppat med fina saker :) Och där hittade jag en vinterjacka - hurra! Dom hade också mina älskade SSG-ridhandskar som jag inte sett i någon butik på länge. Så nu tror jag mig vara redo för Skånevinter :)
 
Det blev inte den jackan som jag tittat ut på internet, den var inte så jättefin på. Men den här var verkligen fin och står emot vatten bättre än den andra också. Happy times !

Hej

Egentligen är det alldeles för sent för mig att vara vaken nu - men jag kan ändå inte riktigt låta bli. Har haft stalltur måndag - torsdag och imorgon blir en kort skoldag. Jag börjar kl 08 med att Kyra ska komma och presentera sig för vår klass, sen unghästlektion. Fläcken uteblir fortfarande från våra lektioner, vilket är mycket tråkigt, men jag och Karin är ju såklart ändå med och lyssnar, ställer frågor och hjälper de andra. Idag så var vår lilla vän till veterinären och tog bort sina stygn, återbesök på måndag!
 
När vi slutar imorgon så ska jag och Karin leta reda på Sturup och hämta upp pappi, sen blir det en dag på stan. Jag har inte kollat vädret men jag hoppas att det blir hyffsat, imorse var det 11 grader ute när jag klev upp vid 6  -det gillar vi. Dessutom kom det endast några droppar regn - det gillar vi mycket!
 
jag längtar så mycket efter mina hjärtan där hemma - imorgon är det 7 dagar kvar till avresa mot hemlandet! :)
 

Longeringsexamen

Igår hade vi alltså examen i longering. Eftersom vår lilla Fläck har blivit skadad så fick jag och Karin fick nya hästar. Karin fick bilda team med Jeanette som är ensam med sin unghäst. Min "unghäst" blev en lite äldre herre som heter Umberto. Det gick bra och hela gruppen blev godkänd :)
 

Väder och kläder...

 
Alltså det här med Skåne, jag gillar verkligen Flyinge och allt som finns och händer här. Så synd att det måste ligga i Skåne bara... kan man inte byta lite med Wången? Om man skulle rycka upp byggnaderna och allt med rötterna och placera om ;) Fick ett mms av min syster idag med snö, bildtexten var "usch". Själv skulle jag hellre se att det sinlgade ner fina snöflingor som ville ligga kvar sen än det här otäcka regnet... Det pissregnar varenda dag! Dessutom upptäckte jag på min färd ifrån stallet nyss att min jacka inte är regntät - den heller. Jag måste nog verkligen skaffa mig en ny jacka. En varm, vind- och vattentät jacka de luxe!
 
Vår lilla fläckiga vän skadade sig i munnen ute i hagen igår, han har tagit en tripp till djursjukhuset i Helsingborg men är nu tillbaka med några stygn och pencillin. Veterinären trodde att han skulle kunna vara med igen om inte allt för lång tid. Skönt att det gick bra med lilla vännen ändå, vi får se vad det blir för stand-in-kuse till oss imorgon!
 
 
komsi, komsi till mig lilla jacka!
 
 

Saker man kan göra kl 0010 en lördag

Lämna in en uppgift till exempel. Efter några dagars funderande, frustrerande petande och gnetande med denna uppgift har jag nu, efter två glas vin, kompletterat och skickat in. Bära eller brista. Om det var en bra idé eller inte visar sig till veckan, men jag kände liksom nu att det blir nog inte bättre ju mer jag vrider och vänder på det. Imorgon kan jag alltså vakna upp och hoppa på nästa uppgift som är på g!
 

Dagens & gårdagen i bilder

Gofika, minusgrader på morgonen, foderlära med foderidentifiering och en cider till pluggandet på kvällskvisten!

Foderlära

Vi har en massa foderlära nu, jag tycker det är jätteintressant och kul. Men det är svårt som fasen också med alla tarmar som är sjukt långa och monosackarider hit och dit. I fredags fick vi iallafall se en maskin som finns här på området, man stoppar ner 3 eller 4 storbalar med hösilage där och så blandar den runt det. Sen åker det ut på ett band och ner i en annan maskin som kör runt i alla stallar, den väger och portionerar ut hö utanför varje box. Jag tog två bilder på den jättestora "hö omröraren"
Första bilden är på hela maskinin, och på den andra bilder har vi klättrat upp för stegen som man ser till höger på första bilden och tittar ner i "grytan". Det är två grejer som snurrar runt där i och blandar om hösilaget.

Saker som hänt

Har inte bloggat så mycket på ett litet tag, tänkte att jag kunde visa några bilder på saker som vi haft för oss,
Tränat visa häst vid hand med Fläcken
Försökt få täckning på telefonerna inne i stora ridhuset
Sett massa, massa tävlingar och fina hästar. Trist att det inte går att ta en enda skarp bild i sprången bara
Festat, Karin hittade en tjusig hatt som hon ville ha på sig
Red Burren i täckta banan. Det är kul att jag ser ut som världens lyckligaste ponnybarn- ungefär så jag kände :)

Grattis!

Till min mamma som fyller år idag! Har stulit den här bilden av en av hennes vänner på Facebook.
Jag saknar ihjäl mig efter mamma och önskar att jag hade kunnat vara hemma och gett henne en kram idag. Hon är världens bästa och jag älskar henne så mycket! ♥

Att försöka fota en Fläck

Det går inte :P Han är överallt och ingenstans med sin långa mule, men han är söt ändå!

Pers nya häst

Per och ett till gäng köpte en 1,5-åring på Kriterieauktionen för en vecka sen, i fredags var dom ut och hälsade på henne hos tränaren och då fick jag den här charmiga bilden skickad till mig :)

Chin Top 1227

Fick i uppdrag av min syster att dokumentera när Chin Top 1227 hoppade omgång 2 av 5-års championatet. Tanja, alltså Calibras mamma, har en avkkomma som i sin tur fått en avkomma efter Chin Top iår. Krånglig förklaring. Tänkte att nu när jag ändå har laddat upp filmen på youtube kan den ju få komma upp här också, det är Peter Eriksson som rider.
 
 

Torsdag

 
Idag har varit en helt okej dag, har kollat på 6-åringarnas första hoppning och 5-åringarnas andra omgång.
Det är ett par hästar hemifrån som är med, en var jättespänd igår men felfri och fin idag. Den andra hade ett ner igår men felfri idag och klar för final, kul :)
Har träningsvärk sedan ridningen igår som gick sisådär, men jag fick ut och röra på mig idag också. Red en av körhästarna som heter Burrito, men är även känd som Burren, han är nästan liten som en ponny och väldigt charmig. Red tillsammans med Karin som hade Isur på täckta banan, skönt eftersom det regnade. Men Burren är inte det hetaste direkt så avsaknaden av ett par sporrar var ett faktum, men vi kämpade på en stund och blev båda svettiga, han är megalurvig och jag är riktigt ur form ;)
 
Efter ridningen tittade vi på ännu mer hoppning och även en liten sväng med dressyr, nu är jag hemma och ska försöka göra något vettigt en stund. Beta av någon uppgift och sådär, har filmat och fotat lite idag så jag ska dela med mig lite av det också.
 
Innan jag åkte hem för dagen så var jag ner till stallet och bytte täcke på Burren, var såklart också tvungen att gosa liten med Fläcken. Han har lite ledigt den här veckan på grund av Breeders, tror det är skönt för hans lilla huvud att få smälta saker och ting - för mitt huvud också för den delen!

20121002

Borde egentligen sova nu men jag bara lite snabbt berätta om dagen. Började med lektion i foderlära, mycket intressant - men klurigt! Sen diskussion om unghäst, vidare upp på läktaren där vi tittade på 3-åringarnas första löshoppning tillsammans med vår löshoppningslärare Gitte. Det var såklart också kul :) Nu är det god natt för imorgon ska jag upp tiidigt.
 
dålig mobilbild från högst upp på läktaren, men den hästen hoppade riktigt fint :)

Snabbinlägg!

Hej,
har haft en grym helg tillsammans med världens bästa Per. Vi har varit med mina vänner här nere, kollat på film, käkat god mat och cyklat runt häromkring. Ikväll har jag jobbat på en inlämning som jag nu precis har skickat in, gruvsamt! Imorgon börjar Breeders här nere och det ska bli spännande att se vad allt det innebär. Uppdaterar mer imorgon!

RSS 2.0