Fredag

Idag är det äntligen fredag och min finaste Per är just nu på Arlanda och väntar på att nästa flyg till Sturup ska gå. Vi har haft unghäst på morgonen och Fläcken har travat uppsuttet utan lina för första gången i täckta banan, så duktig kille! :) Just nu sitter jag och Karin och fördriver tid i en datasal tills vi ska gå och äta lunch, hungrig!
 
tog en bild när vi var utanför täckte banan och väntade på vår tur för den uppvärmande lösgaloppen!

Dagens fläckiga häst

 

Dagarna går

Det är snart en hel månad sen jag åkte hemifrån. Egentligen förstår jag ingenting, känns som det var igår vi började skolan, samtidigt som det var en evighet sedan jag var hemma. Knäppt!
Iallafall så jobbar vi vidare med unghästen, han har nu travat med uppsutten ryttare för första gången, jag höll i snöret och Karin red. Än så länge sköter han sig ypperligt - hoppas det fortsätter hålla i sig! Han har även varit ute och lösgalopperat på täckta banan och idag introducerades tömkörning. Han tyckte det var helt okej med tömmarna på rumpan och hela det kittet, men när Karin senare försökte ta sig längre ifrån honom och han förväntades gå ensam längst fram med mig i linorna där bak blev han lite klurigare. Men med en Matilda som smackade på så farten hölls uppe och när jag var på hugget med att förekomma honom där han försökte sig på egna ideér så gick även det riktigt bra :)
 
I den teoretiska delen har vi en hel del saker på gång, jag har ju tidigare visat våra kreationer inom matsmältningssystemet. Ett arbete om utfodring i Framkrike är på gång och disskusionsunderlag om det vi gör med unghästarna rullar på vecka för vecka.
 
Och dessutom måste man sova, massor! I söndags gick jag och la mig 20 över 8. Inte så festligt med väldigt skönt. Imorse var jag i stallet 0630 och kom hem strax före 17. Imorgon är det samling i stallet kl 07. Dags att krypa ner snart.
 
Alla tre unghästarna i gruppen tillsammans med tisdagens ryttare :) Alla tre blev travade uppsuttna!
 
 

.

Idag var min första lediga dag sen skolan började här nere, den blev inte lika bra som jag hoppats på. Låter min syster som har funnit orden berätta. Jag har iallafall tur som hittat fina vänner här, dom har tagit hand om mig lite och tagit med mig ut, vi åkte till Lund och kikade lite i affärer. Just nu ikväll känner jag mig väldigt vilsen, tänker på alla där hemma och är glad för dem jag har här. På fredag kommer min älskade Per hit, jag längtar.
 
 

Pyssel

I torsdags fick vi i uppgift att rita och använda lera för att förstå hästens mag- oxh tarmsystem samt märka ut med små lappar var olika ord och ämnen hörde hemma, såhär fint blev vårt resultat!

Inspark

Har fått bilder och filmer från insparken av Karin idag, har laddat upp vår kadrilj på tuben! Kommer här, sjukt snyggt förrutom att jag sumpade bytena ;)
 

Tips!

Har suttit på en intressant föreläsning på förmiddagen om hästen i Sverige, är hemma på lunchen nu och ska strax tillbaka till skolan för att ha unghäst. Men medans jag har det i huvudet så tänkte jag tipsa om en sida. Finns massa, massa bra information och saker att läsa om hästen!
 

Klicka på bilden :)

Kul grej

Fick den här länken av Elin idag, sjukt kul!
 

Ingen ridning i lördags - men en liten bit påväg idag

Hej,
 
skrev ju i helgen att jag skulle rida, men vi hann inte :/ Det kom ett par andra tjejer ur klassen som hade bättrigare med tid så dom red. Lite trist men ändå rätt skönt att inte stressa. Men idag på vår unghäst lektion kom vi ett steg närmare ridning ändå. För första gången så hängde vi på hästarna idag. Karin höll ett stadigt tag i linan och hade koll på hästen mendans jag låg på mage över sadeln och försökte vara lite smidig. Det hela gick riktigt bra, hästen skötte sig väldigt fint och det kändes tryggt att ha Karin i snöret. Nu händer det grejer, snart får jag kanske den där ridturen som jag längtar efter :)
 
 

521 kg fläckar

Söndagkväll, stallturen är nu avklarad och jag kan se fram emot 5 helger lediga från stalltur. Känns rätt skönt :)
När vi var färdiga med allt i stallet tog jag och Karin hand om vår fläckiga vän Hidalgo. Han fick bli lite friserad, bekanta sig med duschspiltan där vi också passade på att skura hans vita ben lite och så gick vi upp till vågen och kollade statusen - 521 kilo väger han. Nu ska jag försöka vara duktig och ta reda på ren tvätt som är utspridd över min säng, samt fixa med en matlåda tills lunchen imorgon, det blir nog fiskpinnar!l
Idag dök den här lille vännen upp utanför Karins place, jag döpte honom till Rufus. Hoppas hans mamma håller lite bättre koll på honom ett tag till så han hinner bli stor och stark innan han ska möta den stora världen helt ensam.
 

Fina föl

Det är rätt tomt i skallen just nu, sitter och väntar ut min tvätt som är på tork sen tänker jag vara så rolig som att gå och lägga mig! Har stallet i helgen så jag ska vara på plats 0630 imorgon, har slarvat lite med sovtiderna i veckan så jag straffas för det nu. Men vi har haft en bra dag i stallet iallafall, hästarna sköter sig och vädret är helt okej - imorgon ska jag rida, hihi. Undra om jag minns hur man gör ;)
 

Fläcken och hans tjejkompisar hade span i hagen idag :)
 
Efter eftermiddagsfodringen så hann vi se lite av Elitföls auktionen. Det blev ingen bra bild men det var desto finare föl! En liten rackare såldes för 300,000 kr - men den missade jag. Såg däremot en liten kille som fick nya ägare för 210,000 kr. Kul shopping ;)
 
 

Aaah, en råtta!

På väg mot insparken!

Kungen

Unghästen jobbar på och han sköter sig finfint! Som sist när jag skrev, är bara förarna på plats med huvudet på skaft så är han helt grym :)
Bild frrån idag när vi väntar på vår tur i löshoppningsringen!
 

Nyfiken näsa tittar ut från boxen, måste få tillägga att det faktiskt inte är vi som döpt om honom till Kungen utan vår löshoppningsinstruktör - inte så lite stolta är vi för det ;P

En dag på skolan

För en vecka sedan imorgon stod det clinic på schemat - så vi bänkade oss snällt på läktarna och fick se mycket rolig och fin ridning av Maria Gretzer, Henrik Ankarcrona, Mette Henrikssen med flera :) Filmade två små snuttar som kommer här!
 
 
 
 
 
 

Proffslunch

Jag och Hanna kockade på lunchen idag, det ser väl snyggt ut? Ni kan få gissa vilken mat som är hennes och vilken som är min ;)

Långlunch

Har haft unghäst på förmiddagen, vi gjorde lite framsteg idag - alltså vi förare gjorde framsteg. Jag gillar verkligen våran lilla kille, det känns som att bara vi gör rätt så sköter han sig super hela tiden! Cyklade hem på lunchen, så jag sitter i köket nu. Ska byta om lite inför vår teoretiska eftermiddag med hästens handhavande och biologi.

Mitt krypin

Jag ska nu göra ett "önskeinlägg" som stora bloggare så fint brukar kalla det, har alltså fått önskemål om att mitt rum ska visas upp, så här kommer det!
 
Lite olika bilder på mitt rum, sängen - som efter att bilden tagits piffats till med en grej som täcker den gula madrassen och en stor fluffig kudde. Garderoberna som fått krokar på utsidan för att saker inte ska ligga på golvet ;) Skrivbordet men dator och böcker, mitt lilla "husdjur" - blomman Stefan. Fotölj, klädhängarna och en mycket praktisk hylla ovanför sängen. Och det är ungefär allt. Jag är nöjd med mitt rum, det är ganska så lagomt stort och så har jag ett stort fönster :)
 
 

En marinblå människa

Igår kom en representant från Häst & Ryttare och visade upp Flyinges kollektion som vi elever får köpa, och det är bara fina grejer! Tur att jag gillar marinblått också, så efter skolan knallade vi prylgalningar till shopen - och shoppade!
Dessa stiliga saker finns nu i min ägo;
Softshell väst
Ridstrumpor, 2 par
V-ringad tröja
Softshell jacka
Pikétröja, 2 stycken
 
Men vi ska också få beställa en till jacka som kommer ha tryck på ryggen där det står - Hippologprogrammet 2012-2015. Gäller bara att inte bli hemskickad före 2015, annars blir det lite pinsamt ! ;)
 

Funktionär

Idag har jag varit funktionär här på Flyinge, det är semifinal för de 4-åriga hästarna som äger rum. Blev mycket förvirrad när jag fick höra att min uppgift var att vara ringmaster - vad fasen är det? Men det hela klarnade under dagen, jag och en tjej till såg till så att ryttarna kom in från framridningen till framhoppningen och från framhoppningen till banan. Det rullade på ganska fint tycker jag :) Fast en viss förvirring uppstod såklart, det var en manlig ryttare som hade ganska roligt åt mitt svar när han frågade mig om han kunde gå till banan, - nej, jo, ja absolut! Kul att man kunde göra någon glad :P Imorgon är det någon form av final från dagens resultat, men inte den stora finalen av breeders. För den går första veckan i oktober här på skolan, då ska vi ha lektioner på läktaren tillsammans med våra expertlärare - det ska bli kul :)
 

Några bilder från dagen, jag och min norrlandskompis Karin imorse kittade i Flyingeoutfit och redo för dagen! Karin kanske något piggare än mig ;) En vy från min funktionärspost, startlista och en walkietalkie som jag blev utrustad med och så till slut dressyrbanan som vi byggde upp i Craawfordhallen som ska användas imorgon. Känner mig tryggare med min uppgift imorgon - stå på banan!

gravt trött efter bra dag

Oj oj, det är egentligen typ 2timmar för sent att vara vaken för mig men jag har inte fått ro i kropp och knopp förrän nu. Idag har vi gjort en hel del - clinic för Maria Gretzer , Henrik Ankarcrona, Bo Jenå med flera. Våra lärare har ridit och demonstrerat på ett tydligt sätt hur en felaktig sits påverkar hästarna, hur våra kroppsförutsättningar påverkar oss med mera. Har någon film ifrån hoppningen som jag ska lägga ut framöver!

Dagen fortsatte med teambildning i klassen med namnlekar, fysträning och så lite samtal. Kvällen har spenderats med elever och lärare från hela Flyinge - tipspromenad, tävlingar, korvgrillning och rulla halmbal.

Nu, natt.

Lunchbild

Tog den här bilden på lunchen idag :)

Hidalgo

Unghästen som jag och Karin har förmån att ta hand om under vårt unghästblock. Mycket charmant herre som fick våra hjärtan att smälta idag när vi tog upp dem till lilla ridhuset och lät dem galoppera på löshoppningsbanan - och Fläcken skötte sig så fint så han fick prova ta några skutt! Så fint hoppade han, vi gick tillbaka ner till stallet med mycket stora leenden :)

Svårt att hålla löftet!

Har ju lovat att hålla igång bloggen när jag är här nere, men alltså jag är helt slut på kvällarna! haha, klockan är nu 5 i halv 10 och jag är egentligen superstressad för jag måste göra iordning frukost att ta med imorgon och duscha sen kasta mig i säng. Idag har jag iallafall haft första lektionen på unghästblocket, vi har teoretiskt gått igenom vad och hur vi ska göra. Hur examinationen ser ut fick vi se i stora ridhuset igår, våra lärare tog in hästar och visade och berättade. På unghästarna är vi två personer som delar häst, jag och en tjej ifrån Hudiksvall (norrläning ♥) ska dela på en 3-årig matglad skäck-kille!
 
Nu blir det godnatt, ska göra mitt bästa på att återkomma inom kort! :)
 
har laddat upp med en hel del vatten! Skånevattnet tar ett tag att försöka vänja sig vid! Det här är bara det vatten jag har på mitt rum, resten finns i mitt lilla förråd och så en del i köket, haha

Första dagen i skolan

Nu är det dags, första dagen idag. Vi börjar 0830 så jag ska ta och göra frukost och sånt. Har sovit otroligt dåligt inatt, vaknat flera gånger under natten - vilket jag mycket sällan brukar göra. Och så har jag drömt en hel del tok. Säkert nerverna som spökar!


Beridna högvakten på Flyinge

 
Wow, mycket imponerande hästar och mycket imponerande människor! Jag tycker att det är grymt att kunna spela instrument och rida runt samtidigt, han som kör med trummorna måste ju vara vansinnigt säker. Kunna hålla takten i musiken och styra häst med fötterna samtidigt :)
 
Nu ska vi susa iväg på en liten shoppingrunda och införskaffa några sista saker som jag behöver till mitt rum!

Framme på Flyinge

Hej hej,
 
igår anlände vi äntligen till Flyinge. Det var inte så kul att åka 70 mil i bil på en dag, är verkligen glad att vi kunde få övernatta utanför Uppsala så vi inte behövde köra allt på samma dag! När vi kom fram igår så lokaliserade vi vandrarhemmet och mitt rum, sen påbörjade vi en del uppackning. Har också varit runt och kollat vart det finns affärer och andra bra saker. Det är otroligt fint här! Jag bor också riktigt bra, rummet är ganska stort faktiskt och det har bra garderober, ett skrivbord och faktiskt en hel del förvaring. Ska ta bilder på det senare när jag kommit lite mer i ordning :)
 
Igår kväll var det en konster/hästshow på Flyinge som alla elever fått inbjudan till så vi duschade till oss och knatade bort till anläggningen, det var hur fräckt som helst! Beridna högvakten spelade och så var det uppvisningar av bla Matthias Jansson, Bo Jenå, Olof Axelsson.. plus många fler - men jag och namn! Har filmat två små snuttar, typiskt mig så hade jag med mig både mobilen och kameran men med dåligt batteri i båda!
 
 
 

RSS 2.0