Tisdagkväll

Hej, blev ingen uppdatering igår. Men kan ju ta ikapp det nu!

I måndags började vi kl 07 med att tempa hästar och sen släppa ut, sen vid halv 9 styrde vi kosan mot Färsta för att få hänga med på instruktörsträff. THF, SRK och SFRK anordnar träffar för alla deras instruktörer där se träffas och diskuterar massa spännande saker. De utbyter erfarenheter och ideér om hur de lär deras elever galoppfattningar, börja rida på hinder osv osv. Väldigt roligt och intressant att få sitta med där och ha dom stora öronen på! De berättar också vad de brukar använda för övningar och tar med skisser som byts med varandra. Roligt!

Efter det fortsatte dagen med lunch och genomgång av ridskolehästarna. Vi stack ut i skogen och sportade lite också, det var skönt. Kändes mycket nyttigt ;) Blev en liten resa in till stan också, 50% på allt i butiken på Equuen..inte bra för plånboken.

Idag började lite senare (13,00 på tisdagar). Gick igenom alla hästar, storhästarna gjorde vi bara daglig check på, på ponnysarna var det ju första kollen så dom gick vi igenom noga och skrev upp varenda överben eller annan avvikelse. Sen var det lunch och vi skulle plugga i cafeterian, dock var det svårt med koncentrationen när det var träning för Maria Eriksson i manegen. Lite senare gick vi ner i stallet och Annelie visade oss hur man knoppar Flyingestyle. Fan vad svårt!! Men sjukt snyggt när man fick till det, måste träna massa på det :)
Var sen med på Elins ridlektion, dom tränade mellangångarter. Sist på dagen var en teorilektion som vi fick vara med på, vi fick träna på att visa häst för hand. Det är riktigt kul, eftersom jag var med på en likadan teorilektion förra veckan så fick jag gå igenom och visa först. Det var lite läskigt men roligt!

Helena red Baxter för Maria idag, han var riktigt fin i traven. Flyttade sig fint i både öppnor och slutor :) I galoppen var det liite svårare, han är så falet jobbig att rida i galoppen. Men på fredag ska Annelie sitta upp på honom och klämma ihop honom, ska bli hur kul som helst att se :D Han kommer säkert gå grymt bra! Det ska definitivt filmas.

Carolina och jag var ute på tur imorse innan jag åkte iväg till stallet, hon fick galoppera i backe. Vart riktigt imponerad och nöjd när jag kunde få henne i båda galopperna, något svårare till höger. Men det gick ändå :) 6 gånger fick hon springa upp. Hon är så pigg nu! Ska försöka komma ut och skritta på torsdagkväll - annars blir det en lugnare mystur på fredag :)

Imorgon är det veterinärbesök och återkoll på flera ridskolehästar, även vaccinationer och så ska hästen som misstänktes ha en smittsam sjukdom - som det visade sig inte vara ska kollas. Spännande! Och så är det hoppträning med Baxter. Bäst att hoppa i säng

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0