Trötthund


Slö förmiddag

Hej,
 
foten är bättre redan idag, hurra! Men den är ju såklart inte helt bra, hankar mig fram här hemma och är inte alls nöjd med situationen. Det är iallafall lite hästar på tv som går humöret bättre, kollar på svt live som visar fälttävlans dressyren i OS :) Min hund är mycket missnöjd med sin matte, måste komma på nånting för att göra henne gladare tror jag.
 
Min vän Elin, den lyckans osten, är på Irland och tittar på hästar tillsammans med Annelie som äger Inigo. Fick ett sms imorse och dom verkar ha det mycket bra och får se fina hästar. Längtar efter att hon ska komma hem och hoppas att hon varit riktigt flitig med kameran, dessutom ska vi planera in en dag för shopping och så hade jag tänkt inventera min hästgarderob. Har beställt nästan alla böcker jag behöver i höst men har inte fått hem några än, dessutom är det en bok som det inte verkar gå att få tag på, den har utgått ur sortimentet på typ alla ställen. Någon som vet vad man gör då?
 
Nu är det dags för Sveriges första ryttare ut :D

OS invigning

Per sover redan och jag är riktigttrött men jag måste ju se när RGB kommer in med fanan :)

Besvikelse

Klev upp i tid imorse, gick ut till sallet och släppte ut hästarna. Mockade och gjorde klart allt inne i stallet och började sen att byta vatten åt dom ute. När jag skulle gå till Datte & Jättens hage och kolla om det var fullt med vatten så kliver jag rakt ner i ett litet hål. Får all vikt på fotens utsida och så var det klart! I mitt fall så hör jag hur det riktigt sprakar i vristen så jag tänkte bara att jahapp, nu är foten av - bra start på hippologen det hade varit!
Men det var ju inte så illa som tur var! Satt ner på marken en stund och försökte komma till sans, sen hasade jag till vattenslangen och kylde foten lite. På vägen in hann jag med att få ett riktigt otäckt blodsockerfall också så jag var helt säker på att jag skulle svimma. Blä! Det är typ det som har hänt idag, sen dess har jag legat till soffan med foten högt. Hasse kom upp och hämtade mig och hunden så vi har varit hos mamma hela dagen. Jag är rätt så uttråkad och less.
 
Skulle dessutom ha jobbat idag :( Så otroligt retsamt att jag gick runt där i stallet imorse och kände mig så nöjd med att allt skulle vara klart när jag slutat jobbet. Har tänkt ut ett nytt mål för mig och Datte och därmed blivit motiverad igen. Efter tävligen kände jag mig lite nollställd, jag gillar att ha ett mål att jobba emot - en tävling, en träning, eller bara att klara av ett nytt moment och när det nu gick så över all förväntan på tävlingen så tog vi en liten paus :) Men men, blir hemma från jobbet hela helgen också... synd att den lilla mannen kan vara något opålitlig annars hade jag kanske kunnat skritta barbacka någon liten sväng, men det blir inte av.
 
Får titta på den här filmen på min tokiga hund från igår när vi körde radiostyrd helikopter och hon blev galen istället :p
 
hur söt är hon inte? :D och hur grym var inte jag på att köra helikopter för första gången? ;)

Nytt!

Nya stallskor till hösten. Per tyckte att mina gamla Reebok som fått leva i stallet var helt bedrövliga så jag fick dom här av honom istället. Dom är sköna! Fast snyggare i verkligheten än på bilden faktiskt.
 
Tröja från Stadium, måste ha tröjor utan huva med dragkedja så den här fick duga. Tycker inte riktigt om fickorna fram bara men det går bra ändå :) Lustigt att min vän Elin köpte exakt samma tröja exakt samma dag. Såg det på hennes blogg senare på kvällen, haha

Sånt som händer på Storberget

Hingstarna har fnatt med sina flughuvor
 
 
Pojkarna byter hage och får fnatt. Jag missade det första buset så fick smacka på dom lite för att få med en del på filmen ;)
 
 
Och så till slut Hap the Snap som är ute och åker skottkärra :p
 

mitt huvud!

Är på jobbet, mitt huvud mår verkligen inte bra. Det mår inte riktigt bra av allt som snurrar där i eller av nacken som känns som om någon har hoppat på den. Värmen kan också ha en del i saken - men det värsta av det hela, Jag borde nog verkligen gå till en optiker. Men jag vill INTE! jag vill inte ha glasögon eller peta med linser. Vi får väl se om jag bestämmer mig för att ta tag i saken eller fortsätter skylla på annat ;)

En annan älskling

Lilla Calibra har blivit så stor!
 
Sist jag såg henne var hon bara en vecka gammal och en lite skrutt bara, men har hon verkligen växt till sig och blivit riktigt kelig och nyfiken. Var så mysigt att få pussa hennes minililla sötmule :D

Bilder från tävlingen

Haha, skönt fokus här - tummarna upp och blicken dit jag ska ;) Bilden är tagen av Rebecka Amrén
 
Glada efter avslutad ritt :)
 
Prisutdelning - alldeles för rädd för att ha rosetten på huvudet ;)
 
- Men efteråt gick det hur bra som helst! :)
 
Min första plakett :p
 
Är mycket nöjd med en 7a på sitsen :)
 
 

Sånt som värmen

Direkt efter att jag kommit ut ifrån banan på tävligen och stod och klappade om honom så kom det fram en kvinna till oss. Hon berättade att hon jobbat på ridskolan som syster köpte Datte ifrån och att hon genast känt igen honom. Sen så sa hon att det var så roligt att få se honom och att han såg ut att vara så glad och ha det bra!
Åh, vad jag önskar att Jenny hade fått vara där då. Det värmde så mycket att hon kom fram och sa det. Hon klappade om honom och berättade att han varit ridskolechampion otaliga gånger där han stod förut.
 
Det är klart att Datte står alla oss i familjen varmt om hjärtat men det är verkligen sånt man önskar att alla ridskolehästar ska få vara med om. Bli såld till någon som älskar dem och som ger dem ett kärleksfullt hem.
 
Den här lilla mannen har verkligen levt upp sen han blev en privathäst och han kommer förevigt vara älskad av oss allihopa :)

Tävlingen!

Nu ska jag äntligen ta och blogga om tävlingen i lördags, det har varit precis fullt upp hela tiden!
 
Började iallafall redan på fredag när jag slutade jobba, for direkt iväg och bytte bil med mamma och hämtade upp Vickan. Åkte hem och kopplade på släpet, packade i mi väska och hästens saker. Sen hämtade vi en liten grisig herre som minsann inte hade några som helst planer på att bli inbaxad i någon otäck dusch! Men efter en liten stund och lite havre så var han någorlunda ren, dock krävdes det schampo x2.
 
In i släpet och så bar det av mot Ridklubben Östjämten, han är ju verkligen en pärla att ha med sig! :) Han åt, sov och drack och på morgonen efter var det dags. Elin var först ut av alla i klassen så jag hade gott om tid på mig att kolla på henne och surra lite innan jag gick iväg och sadlade lille mannen. Det gick för övrigt också superbra för Elin :D Satte upp på en pigg häst i ridhuset och kortade upp tylgarna, varpå jag hör i högtalarna "-då ber vi nästa ryttare Matilda VIkberg hålla sig bered" haha, ja, vad göra? Travade två varv där inne, klängde på mig kavajen och red ner till banan. Hann travade lite där nere också, det blev ju i princip ingen framridning alls men hästen kändes pigg och positiv så det var bara att tuta och köra! Och det gjorde vi :) Datte pinnande på med riktigt god energi för att vara honom och jag sträckte på mig allt jag kunde, det kändes riktigt bra och det var så roligt.
 
Hann verkligen rida volterna, planera allting och fick till det riktigt bra. Det var nog ingen nackdel alls att det knappt blev någon framtidning, Vickan hade lett honom i skritt innan jag hoppade upp och han blev ju inte ansträngd alls av våra 5 minuter inne på banan - snarare mer positivt att han fortfarande var pigg!
 
Och när de ropade ut resultatet var jag lätt chockad, 209 poäng, 63,33% och en 2:a placering för tillfället!
 
Men eftersom det var 5 stycken efter oss och en snabb titt på framridningen ställde jag in honom, det var ju ändå så fina hästar efter oss. Men oj oj, det blev en väldans stress för att sadla på igen och gå in på prisutdelningen för att ta emot en gul rosett! Lilla gubben, 21 år gammal pensionerad från sitt tidigare yrke som mästerlig ridskolehäst. Han tycker att det är så kul att få komma ut och visa upp sig lite. Han är faktiskt fantastisk :D
 
 
 
 

Hos mamma!

Är hos mamma för lite bubbelbadsbadning nu, ska uppdatera om min roliga helg senare - eller så kanske det till och med blir imorgon, men det kommer iallafall! :)

@granngården

Är på jobbet nu, har gjort klart stallet på morgonen så det är bara bada hästen och lasta in det sista när jag kommer hem :)

Redo?

Imorgon direkt efter jobbet bär det av mot Östjämten, har packat så mycket jag kan ikväll och hoppas att jag har tänkt på allt! Nu är jag riktigt trött och ska försöka sova så jag är pigg imorgon :)

Här är han

Min favorit, se filmen man bli så glad! Det norska kommentatorn är också lite kul att höra på :)
 

På hemmaplan

Nu är vi åter hemma igen. Resan hem blev rätt dryg, sov nästan hela tiden på tåget från Malmö till Stockholm vilket var bra men nacken tog mycket stryk. Tåget från Stockholm och hem var riktigt hemskt, kunde inte sova eller sitta på något bra sätt alls... fick nästan panik för det gjorde så ont. Men bara jag fick komma av tåget och röra lite på kroppen så blev det lite bättre på en gång! Åt lunch på vägen hem och tog en tupplur väl hemma ;)
 
Resterande del dagen har gått åt till att fixa här hemma, gjorde klart stallet, bytte vatten i alla hagar och körde lite skräp. Var på coop och fyllde på matförrådet lite, nu är hästarna inne och nattade. Har börjat styra upp helgens dressyrtävling också, lånat bil och fixat en hästskötare. Kom på att det vore skönt att inte åka helt själv så tur för mig att snällaste Vickan kunde hänga med. Jag kommer att lyxa till det och åka kvällen innan, skönt att inte behöva köra häst i ottan för en morgontrött typ som mig! Då hinner jag ju dessutom träffa lilla Calibra en snabbis på kvällen. Känner mig inte supertaggad inför tävligen då det inte gått jättebra att träna på slutet, hästen har varit lite omotiverad. Men Anneli rastade honom åt mig igår och han hade varit pigg. Så planen är att lättare motion i veckan och påökt havre ska lösa en del av motivationsbekymren ;)
 

Min favorit!

Min absoluta favorit ifrån helgen är fransmannen Olivier Robert som tillsammans med Bell Rock vann Derbyt.
 
När han gick i mål så visade han så mycket gläjde och framförallt glädje mot sin häst! Jag fick riktiga rysningar och när han gick i mål felfri i omhoppningen och hade vunnit så släppte han allt och bara lät hästen galoppera runt med tyglarna hängade på halsen, han sträckte upp armarna som om han flög och sen klappade sin häst överallt. Då fick jag en tår i ögat, hehe.
 
Segerbild! - jag lyckades inte hitta någon bild som gick att lägga in här. Värt att kolla på :)
 
banan går så att man hoppar ut ifrån arenan, galopperar runt bakom läkatren vi satt på. Upp för en kulle och kommer ner här på andra sidan om läktaren, efter nedhoppet är det två galoppsprång till en lättriven grind!
 
precis framför våra platser hoppades den här stoora oxern med naturbommar - jag säger bara respect! Dessutom tycker jag att det var lite kul att jag fick den här bilden med min mobil :)
 
Derbyt är nog min favorit ifrån helgen överlag :)
 

Falsterbo höjdhoppning

I lördags var det höjdhoppning på stora hopparenan, 7 st ponnysar inledde och det var till slut två stycken som segrade. Kommer inte ihåg om det var 150 cm eller 155 cm de båda hoppade felfritt men det var riktigt högt iallafall!
Efteråt var det storhästarnas tur, 190 cm slutade det på. Fy fasen - det är galet högt!
 
har fotat och filmat med mobilen så därav den tråkiga kavlitén.
 
 
 

Utkast: Jul. 15, 2012

Hej!

Nu är vi tillbaka på hotellet i Malmö igen, vi har chechat ut ifrån rummet men sitter i lobbyn nu. Är över 2 timmar tills tåget går så det är trevligare att sitta här än på stationen. Ska försöka vara lite händig med alla funktioner här på bloggen så det kanske blir något tidsinställd under kvällen :) Vi kommer till Stockholm vid 6-tiden imorgon bitti och hem till Sundsvall strax före 12. Jag som alltid brukar längta hem när jag är borta men den här gången så skulle jag faktiskt kunna stanna ett tag till!


Nöjda med dagen

Hej,

tillbaka på hotellet efter en superbra dag! Nu är det dags att sova men det kommer bilder och kanske någon film från dagen senare :)

känslan

Jag är lycklig. Får ha Per bara för mig själv, shoppingen är kanon, hästarna är framme för skänkeln och ytterbogarna på plats. vad mer kan man begära? Nu blir det lunch :)

Sundsvallshäst

Kollar på kval till morgondagens grand prix nu, såg precis den föredetta Sundsvallshästen Casa de la Marta Bay. Fick 4 fel, lite synd. Men kul för Salmonbays stuteri att hon presterar så bra i större sammanhang! :)

Shoppings!

Här är bilder på saker som jag handlat idag :)
 
Visningsgrimma på beställning av syster till fina lilla Calibra
Blå ridbyxor från Equiline, letade gröna Pikeur men hittade inget så jag hittade en annan kärlek istället!
Jacka, också från Equiline - mycket snygg jacka, mycket nöjd tjej :)
 
Sen har jag köpt en hemlig present också :)
 
Vad tycker ni förresten om mina grymma talanger i paint?
Imorgon bli det hoppläktaren hela dagen och jag längtar :D

Störigt

jag har ju bloggat med mobilen idag men det har tydligen inte kommit upp här. Typiskt! Nu är vi iallafall tillbaka på hotellet efter en mycket bra dag, här är bilderna som jag försökte skicka med telefonen;
 
Här har jag span på en liten Ninja som hoppar fram. Lite synd att han valde framhoppningen lägnst bort ifrån oss, men man ser en röd häst med vitklädd ryttare därborta ;)
 
På väg ut från banan efter första omgången av Nations Cup, lite surt med 4 fel på näst sista hindret, men jag är iallafall väldigt nöjd med att jag fick till en bild ;)
 
Vi hade inte bokat några läktarbiljetter eftersom planen för dagen egentligen var att åka till Flyinge och när vi kom fram till Falsterbo fanns det inte en enda läktarbiljett att få tag i, men vi har inte haft det tråkigt för det! Vi (läs jag) har shoppat på mässan och så har vi suttit utanför framhoppningen och kollat, det var riktigt kul faktiskt :)
 
 

hunterstövlar

Pers kommenterar när han fick syn på två personer med silverfärgade hunterstövlar - "Kenny Starfighter skulle bli avundsjuk"

Det är nog faktiskt sant, inte snyggt :P

- update

Att ta sig till Flyinge var tydligen en mycket lång och komplicerad process....det gick inte ens att påbörja färden förrän halv 12 så vi hoppar över det :( känns lite trist men nu väntar vi på en Falsterbobuss som går om ca 15 min :)

framme!

Hej!
Har haft en lång resenatt för att ta oss ner till Malmö, försenade tåg och platser som inte fanns. Men nu är vi redo att sticka ut, fick komma in på hotellet direkt när vi kom fram så nu har vi ätit hotellfrukost och duschat - mot Flyinge! :)

Redo för avfärd!

Nu har vi käkat middag hos mamma och är redo för att åka in till tågstationen. Ska försöka blogga med mobilen medans vi är borta :)

Tur att va har bästa Anneli och Linn som sköter hästarna medans vi är borta :) Hoppas på att komma hem med massa inspiration, laddad inför hösten och med en hel den shopping ;)


Blöta hästar vill inte bli ridna...

Hej hej,
 
det bara regnar och regnar! Det gör visserligen ingenting när man är på jobbet men när jag kommer hem och skulle vilja rida en sväng så är det inte så kul med en dyngsur häst :/ Kom inte hem förrän halv 9, skulle hämta Happy hos mamma efter jobbet så då blev jag kvar där och surrade :) Jag och fixar-hunden gjorde klart stallet och tog in hästarna. Dom var rätt så nöja med att få komma in och mumsa hö.
 
Imorgon jobbar jag sista dagen inför Falsterboresan och jag är så jäkla taggad! :D

Hagbyte

Idag var det dags för grabbarna att byta hage igen, fyra grabbar äter ganska mycket gräs ;)
 
Nu är dom i den hagen längst bort ifrån huset - visserligen inte särskilt långt borta. Skönt att betet fortfarande räcker, fast vi kommer säkert få fodra med lite hö i slutet av betet men än så länge får dom mysa på med gräs :) Per jobbar natt så det var jag och Linn som kämpade på, den hagen dom går i nu är den enda som vatten slangen inte räcker till, ett visst minus för den hagen, så vi fick lasta på vattendunkar och aggregat på släpvagnen och köra ned med fyrhjulingen. Tack och lov för fyrhjulingen!
 
Det var glada pojkar som travade iväg och spanande in det nya, efter det gjorde jag klart det sista och tog in dom andra tre. Nu har jag precis pratat med min fina vän i telefonen och jag ska strax krypa ner och sova. Två dagar kvar till avresa för Falsterbo och jag har inte tvättat en enda sak jag ska ha med mig... dags att ta tag i det ;)
 
eftersom mina bloggande vänner är så duktiga och tar fina sommarbilder vill jag vara obstinat och ha vinterbild!
....eller så är jag bara dålig på att ta egna sommarbilder...

Galoppjobb

Hej hej,
 
idag gjorde jag och Drutten lite galoppjobb på banan. Travade först fram och tillbaka en gång och sen gjorde vi två intervaller med trav hela vägen tillbaka. Hade egentligen tänkt rida tre men han var inte så framåt och jag hade lite tidsnöd så vi nöjde oss med två och en häst som inte blev arg, inte en enda gång försökte han fimpa mig idag ;)
 
När vi kom tillbaka så linimentade vi benen och pysslade lite. Linn och Alex hade precis kommit hem ifrån Wången samtidigt - med en tredje placering i LB stil, en debut i LA och en seger i dagens LB. Jättekul! :D
 
Har ätit tacosmiddag med Per som just nu ligger och sover bredvid mig i soffan, hunden ligger på golvet och förvandlar vardagsrummet till en gaskammare - ingen höjdare! Imorgon är det tillbaka till jobbet som gäller, fast jag börjar inte förrän 11!
 

Premiär!

Matlagning i nya köket :)

Terrängkörning med röden!

Hej,
 
vaknade imorse och mådde piss i kroppen. Kurerade mig med lite hästliniment och grejer så nu är jag mycket piggare! Har varit ute och ridit på röda hästen, vi tog vägen över berget idag, han tyckte verkligen att det var skitkul att komma av vägen och ut i snåren :p Fast han var inte ett dugg imponerad över det minimala diket med ca 2 dl vatten i som han var tvungen att övervinna för att ta sig ut i skogen. Men med lite övertalning och ett stort skutt så var vi på väg :)
 
Nu borde jag egentligen ta tag i vårt hem som ser ut som skräp men jag tänker göra något annat istället, Per har befriat mig i från städkrav och jag har hört nånting om regn imorgon så jag ska väl ha något att göra då med.. Ska hoppa i duschen nu och ta mig iväg till Birsta tänkte jag. Vet inte riktigt vad jag ska pyssla med där men det verkar som om många människor fördriver mycket tid där så jag kan ju prova ;) Tänkte iallafall kika lite på vad man får ge för en ny dator, min lilla rosa börjar bli väldigt, väldigt trött.
 
Hörs sen!
 
Monsterdiket ;)

upp&ner

Hej,
 
allt är verkligen upp och ner i min lilla värld just nu. Jag har kommit in på hippologen!
Jag är såklart jätteglad och stolt. Men samtidigt livrädd och nervös. Tänk om jag inte klarar av det? Men ja, det är ju det här som jag har satsat på i 1,5 år nu och det blev verkligen verklighet. Det känns helt sjukt.
Men mitt hjärta gör ont av tanken på att vara så långt ifrån Per

Två mycket bra dagar!

Eftersom det var så otroligt många som var nyfikna och gissade på vilken häst jag red igår så kan jag ju nu avslöja att det var min förra häst Desse :)
 
Nu har jag varit ledig i två dagar, måndag och tisdag. Har haft det helt galet bra! Började måndagen med att åka till Söråker, red Desse där i ungefär 4 år innan jag ägde honom själv. Surrade med Jannice och Annethe och red en liten sväng på prinsen. När jag kom hem tog jag och Linn en sväng till paddocken och red lite markarbete med Datte och Alex. Senare på kvällen gjorde Per och jag en utflykt till Hagmyrens travbana och kollade på v65 i solen :)
 
Idag när vi släppt ut hästarna packade vi direkt ihop saker och åkte iväg på badresa till Smacken, älskar Smacken! Det var riktigt varmt och soligt, vattnet var jävligt kallt men jag badade faktiskt ändå. Årets första dopp! Kom hem vid 3-tiden, då tog vi in småpojkarna och Per verkade hovar. Clarius fick springa i longerlina och skötte sig helt okej :) Middag åt vi på Olearys inne i stan, nu är hästarna nattade och snart ska jag natta mig själv, imorgon blir det jobb igen men bara 0845-16, skönt med kortdag.
 
Har filmat vad som händer när man sätter på pojkarna flughuvor idag - Claruis blir helt bananas på stackars Clip. Försöker få klippet från mobilen till datorn nu men det går trögt så det kommer nog upp imorgon istället!
Lill-hjärtat var såklart med på stranden idag, hon älskar verkligen att bada! På den här bilden var hon bara några månader och en mycket trött unge :)

gissa vem

Idag red jag en mycket speciell och rolig häst, någon som kan gissa vem? :)

Hagmyren

Per och jag var lediga i eftermiddag/kväll så nu sitter vi på Hagmyrens travbana utanför Hudiksvall och tittar på hästar som springer fort!

RSS 2.0