Klarry tränar på!

Hej,

satan vad fort den här veckan gått! I onsdag hade vi lite förmiddagsfix innan lektionerna drog igång. Skurade spiltor, letade tappsko och körde tvättmaskiner för fullt! Sen tvingade Anneli mig att ha en del av lektionen för ponny träningsgruppen. Tog hoppövningen, det var endera det eller framridningen, det gick rätt så bra :) Dom fick hoppa fram på ett litet kryss och sen två hinder på långsidan, bra väg före och efter samt jämna galoppsprång på linjen. Tjejerna i den gruppen är ju så duktiga så dom skötte sig perfekt. Det var ett litet tittigthinder som ställde till lite svårigheter bara.

Idag har vi pysslat på med lektioner för skola, nybörjargrupp och ryttarsatsningen. På skolan var det en kvinna från Japan med. Hon jobbade som lärare där och var i Sverige några veckor för att kolla hur skolorna fungerar här. Tur att Elin körde hårt med engelska-glosorna i somras ;)

Nu på kvällen fick jag middag av Per när jag kom hem, inte illa! Sen hjälptes jag och Ann åt att tömköra Clarius lite, han är lite bångstyrig med bettet bara. Ska prova att kanske byta till något annat och sätta på en nosgrimma på tränset, och träna på! 

 
Clarius försökte sätta Baxter på plats i somras ;)


sist vi tömkörde

Imorgon är finfredag - börjar som vanligt tidigt. Dagen brukar gå ganska snabbt, men imorgon ska min lilla bil besiktigas... hur ska det gå?

Kvällsfika med Per efter en bra dag på sta...

dsc00693 (MMS)

Kvällsfika med Per efter en bra dag på stallet - gilla!


måndagsfix

Idag var jag och Clarius ute och åkte transport! Vi lastade på honom utanför deras stall och sen åkte vi bort till vårt hus. Jag åkte inne i släpet tillsammans med honom, han var hur cool som helst. Sen lastade vi av honom och lät honom sen gå rakt igenom släpet igen. Nemas problemas ;) 

På stallet idag var det dags för REALarna igen, först hade halva gruppen hoppning och sen körde resten av gruppen. Musse är ju en riktig liten kung som svischar runt med vagnen, ser ut som han tycker det är riktigt kul :) Kupido och Frasse fickc gå en sväng i skogen, ledde Kupido eftersom han var så laddad sist. Baxter fick sällskap av Mister ut i skogen, jag red barbacka och vi klättrade i lite backar. Fnissade åt stackars Elin som blev jätteallergisk och nös hela tiden :p


myspojkar!

Hur står det till egentligen?


Hopptävling och lastträning

Hej,

dagen började med att jag och Elin åkte till Näset för att kolla på hopptävling. Vickan hoppade 90 och 1meter med Rick, det gick jättebra så det var kul att se! :) När jag kom hem så gjorde vi klar transporten för att prova lastning med Clarius, det var första gången. Vi trodde att han skulle vara rätt så snäll, men att han var så snäll som han faktiskt var trodde vi nog absolut inte!

Tog cirka 30 sekunder tills han gick in, Per har ju en så smart transport som man kan lasta av fram på. Det var ju verkligen bra för dagens övningar. Han fick gå in som vanligt bak, stanna till inne i släpet för att få lite godis och mycket beröm. Sen knatade han bara rakt ut framtill, helt perfekt! Han fick gå igenom och stanna till där inne tre gånger, den fjärde gången fick han stanna där inne tillsammans med Per medans jag stängde bakluckan. Hur snäll som helst. Det var jätteroligt att han var så snäll - det bådar gott inför framtiden :)

 
världens bästa, världsvana Clarius. Han tyckte det var piece of cake att kliva på transporten! ;)

 

Lillebror Clip var mycket fundersam över vad storebrorsan pysslande med..

Tur att Pers mamma Ann är framme med kameran så jag kan göra fina inlägg! :)

Om fredagen

Hej,

idag är jag nästan helt ledig, tror alltid att det ska bli så skönt att vara ledig - men inser varje gång att det är skittråkigt. fast det kanske är bra ändå? jag vet inte..

Igår hade vi ganska mycket att göra. först utsläpp, red lektion på Rick, fattade verkligen nada av den hästen! :p Har idag också belönats med en riktigt mysig träningsvärk, i min rumpa. Vad är det med mig och träningsvärk i rumpan? Efter vår galna Irlandridning hade jag också det... känns typ som ena sittbenet är inflamerat eller liknande. iallafall inget bra tecken att det bara är ena, måste sitta som ett arsle på mitt arsle för att lyckas med det. Fy på mig! 

Efter det red Helena ut på Baxter en sväng, han har blivit omskodd med kilsulor så han måste ta det lugnt ett tag för att vänja sig. Så jag och Elin hängde på med karantänhästarna. Väl tillbaka från skogen sprang vi in i ridhuset där Annelie hade selat Musse för att vi skulle prova köra honom. Skitkul var det!


Här är jag som ponnykusk, hoppas Per blir stolt över mig nu ;)

Efter det hade vi sitsträning med elever från Ala, det var riktigt roligt. Fyra roliga och härliga tjejer var det som kom, perfekt för mig att få träna på att ha lektion med så lättsamma elever :)

Skulle skritta Kupido också men han var en time ticking bomb så det kändes lite farligt!

Blä

Dagarna går, svårt att sköta en blogg utan internet hemma, har tjuvat mig in på ridlärarkontoret nu, observera att detta bör hållas hemligt ;)
Har skrittat Kupido idag, Baxter har blivit skodd :)
Snart, nybörjar lektion. Senare - ryttarsatsningen.

Imorgon kan vi alla åka till stallen och v...

Imorgon kan vi alla åka till stallen och vara så jävla stolta!


Aaah, hatar spoilers!!! Har hållit mig ifr...

Aaah, hatar spoilers!!! Har hållit mig ifrån all eventuell info om hur det gått på EM idag för att få en riktigt spännande kväll, men det sket sig. Lyckades ratta in mig på en blogg, och ja...det var det. Men men :P har haft en sjukt bra dag, kollade på kvalitetstest imorse tillsammans med Elin och Helena, sen bara myst, tagit det lugnt och städat lite hemma med finaste Per :) nu börjar det om ungefär en timme iallafall. Imorgon blir första dagen vi hänger med real-kidzen, ska bli kul! :)


långkalsongspremiär!

Hej,

idag verkar bli en väldans seg dag. Hade sovmorgon tillsammans med Per, nu är jag hos mamma och väntar på att klockan ska bli lite mer. Då ska vi till Ljustorp för att kolla på Pers match, sen åker jag förbi stallet på vägen hem och pysslar lite, eftersom han fick vargtänder utdragna i onsdags så ska han vara utan bett några dagar så han får vila idag med - trist.

Får se vad som händer ikväll, Per ska på lagfest så jag och Hap the Snap är ensamma. Borde försöka samla kraft för att svischa runt som en städ-tornado i vårt hem. Vi får väl se hur det går! :)



Fin bild på mig och Repit som Lilly Blomqvist tagit. Skulle ha varit ett maffigare hinder bara ;)

Kollar på EM - gillar Eurosport!

Kollar på EM - gillar Eurosport!


Markarbete

Markarbete med Baxter i tisdags, jobbade men bommar och låga hinder på volt. Han var bra i vänstervarv men sjuktsvår i
höger. Höger varvet har vi lite bekymmer även i dressyren för han byter galopp precis hela tiden! Han är så sjukt svår han byter så otroligt lätt...


Filmsnutt från några vänstervarv :)


Baxter får besök av Gunnar veterinär



En drogad häst, veterinär och assisent i urtjusiga röntgendräkter ;)


Trött kille med munstege


Jag hatar sprutor, måste titta bort!

Två små vargtänder togs bort och vänsterbak röntgades. Inga fel hittades!


Dagens lärdom

"Man kan aldrig komma fel på ett hinder, man kan bara agera fel"



;)


Hej! Går dåligt att sköta bloggen utan fun...

Hej! Går dåligt att sköta bloggen utan fungerande internet, men den 26e skulle det tydligen anlända sen sen kunna användas :) Idag red jag en av de nya hästarna och sen Baxter. Första hästen gick riktigt bra, han är välskolad och stabil, trevligt att susa runt på :) Baxter gick lite sämre, han hade nog träningsvärk sedan gårdagens galoppintervaller och ryttaren red bara dåligt. Blev lite framtungt och dragigt, men vi kämpade på med lite markarbete ändå. Tur att jag hade Elin som coach, bilder och filmer finns på hennes kamera. Ska försöka få tag på dem och se om dom är presentabla ;)


Idag

Bilder från idag när vi var ute i stallet och fixade med småhingstarna :)


Clippen var först tveksam till det där spånet medans han väntade på sin tur med hovslagaren.


storebrosan Clarius skötte sig mycket bra!


I väntans tider besegrade han sin rädsla ;)



Olivia tyckte att en gul häst lika gärna kunde vara en goldenkompis, men Clip fattade inte riktigt grejen.


Sen tömkörde vi Clarius som var hur duktig som helst! Det var verkligen roligt att han skötte sig så bra :)

pics Hopp-Braxen





Bilder på oss, stolta, efter en rolig runda :) Plus ett språng från framhoppningen, ser ut som jag är lite efter i språnget, men det kändes inte som så... aja, han hoppade lite tjusigt iaf :)

Nu ska vi ut och verka fötter på småhingst...

Nu ska vi ut och verka fötter på småhingstarna...och Jag fryser, understället är på!


Kommer ni ihåg?

Hästkorten! Hittade massa gamla idag i en låda som jag sparat, extra roligt var det när jag hittade hästkort med Maria och Maggan Bäckström :p


Baxter hoppar

Hallå!

Tänkte försöka dra igång någon sorts aktivitet här igen :)

Idag hoppade jag en klass med Baxter på klubbtävling, hade inte ridit honom på 1,5 vecka eftersom jag har varit borta. Men Helena och Emelie har ju ridit honom, han skötte sig jättebra på tävligen. Var verkligen framåt och tyckte det var roligt så det var jättebra!



Nu är jag hos Elin och slöar, ska hemåt strax. Imorgon ska jag och Per hålla på med småhästarna hemma, två ska verkas och så hoppas jag att vi kan göra något med Clarius också. På måndag börjar praktiken på stallet med Anneli igen!

Ska försöka lägga ut lite bilder från Irland och vårt besök i Stugun framöver :)

RSS 2.0