sommaren med hästarna går vidare!

dagarna susar fram!

Igår efter jobbet åkte jag och Per till Söråker. Per skulle sko Jasniec så jag tog chansen att följa med för att få träffa Desse och Jannice. Det var mysigt, han är så fin min Desse :)



Idag red jag Carolina på träningsbanan, hon fick gå intervaller. Första gången sedan april, det gick riktigt bra :) Första kändes hon lite osäker, som om hon kände sig för hela tiden. Men sen andra var hon på hugget! Sen linimentade jag henne ordentligt och lindade. Efter det så kom Anneli och Linn upp och alla hjälptes åt att göra klart pojkarnas myshage, det blev riktigt bra och dom vart nöjda över att få komma dit.

Imorgon blir det jobb på Granngården, men slutar 17 så det är skönt :) Carolina får ledigt, på torsdag ska jag nog rida Baxter första gången!


Blogg.se ville tydligen inte bjuda på fler bilder idag, det får bli senare!

Happy hjälper till med nya hagen

dsc00548 (MMS)

Happy hjälper till med nya hagen


Nytt träns?

Hej, fick syn på ett träns idag.. Fast bara på en annons inte i verkligheten. Ett från hööks, det har inte kommit ut i butik än. En total ripoff av Dyons träns. Men det såg verkligen fint ut. Nu när Baxter har bytt nosgrimma har han ett brunt träns till bruna hoppsadeln men det är inte så jättefint tycker jag. Skulle vara roligt att köpa ett riktigt fint till :) Men det känns tråkigt med en kopia också.. det skulle komma till butiken om ca två veckor. Får åka in och kika på det då! Om dom inte går åt på direkten, det var tydligen många som hade frågat efter det. :p

Jämtland - Granngården

Har jobbat idag, alla hästarna har vilat. Var ute när jag kom hem och tog hand om Arek åt Elin, Nylanders hade mockat redan men jag gjorde iordning mat, fyllde vatten och smörjde hans tokiga knöl. Sen slog jag gräs åt honom, Carolina och småtjoffsarna (Chick & Jätten). Gick ner och kollade till pojkarna också, dom var rätt sega :p Det var rätt mycket knott där nere men dom verkade inte så besvärade ändå :)

Imorgon jobbar jag 8-17 men ska försöka smita iväg lite tidigare eftersom det ska komma en och gå igenom Carolina, hoppas nästan att hon hittar nånting som behöver knyckas till eller så, det skulle kanske förklara varför hon har varit knepig. Sen kommer Anneli och Linn med lilla Alex också, sedan är alla sommarhästarna här! :)

Igår var jag och Elin till Jämtland ock kollade på syrran när hon tävlade, det gick jättebra! Det var första gången dom startade LB:2 och dom fick ihop 57%. Tävlingen var på en anläggning som heter Vålbacken, det är ett gammal tegelbruk som dom har gjort om rätt coolt :)


Dagens

Idag är det Pers födelsedag! Har varit mätt hela dagen, massa fika :P

Har nästan bara varit hemma och myst hela dagen, har varit ner till pojkarna i hagen och myst med dom :) Alla är så söta där nere och trängs om att få stå längst fram för att bli kliad och klappad :) Efter middag med Pers familj så red Elin och jag ut på Carolina och Arek, bara lugn mysig sväng för att Arek skulle få kika in omgivningarna. Så roligt att få lite sällskap ut på ridturer!

Bilder från gårdagen


myspojkar!



Arek och nya kompisen Figge rejsar runt i nya hagen

Elin red Carolina på kvällen, jag och Happy hängde på. Ingen lek - det blir svettig powerwalk för att hänga på den här damen minsan! ;P


Inget internet som vill fungera idag... Me...

Inget internet som vill fungera idag... Men skönt med en ledig dag! Var först i Birsta en sväng med Per och Anders. Sen hjälpte jag Elin att hämta Arek på stallet och att installera honom :-) Elin red Carolina idag och jag gick tillsammans med dom, mysigt! Och bra att se hästen fram marken också, hon är mycket rakare än tidigare men rätt stel och sådär. Fattas lite finlir, men det kommer nog tillbaka rätt fort! Imorrn är det finaste Pers födelsedag :-D god natt!


Torsdag

Hej,

idag blev det inte så mycket hästat alls. Jobbade till 1930, sen fick jag mat hos mamma medans jag hämtade svartungen.  När jag kom hem slog jag gräs med lien åt Jätten, Chick och Carolina. Försöker lära mig det där med lien - det är svårt. Ser så jävla lätt ut när Per gör det - men icke. Men jag gör iallafall framsteg :)

Kollat runt lite på hemsidor på jobbet, känns som jag kommer behöva lite nya saker inför Irland äventyret men vet inte riktigt vad. Måste inventera lite, det är ju tyvärr lite skillnad på vad man verkligen behöver och vad man vill ha :p Tråkigt att allt ska vara så dyrt också, man måste gneta på ordentligt i sommar!


update!

Baxter betar på tillsammans med småpojkarna - myser och har det bra! :)

Carolina fick vila ca 2 veckor, nu har vi bokat en tid hos samma kvinna som var här i höstas och gick igenom kroppen på henne. Men jag rider henne lugnt i skritt och trav fram tills dess. Hon kommer på tisdag.

Irland är bokat och klart, tåg till Arlanda och flyg därifrån dagen efter, sjukt läskigt. Men väldigt spännande!

Ska kila över till Ann och Peter någon dag och tjuva lite fina sommarbilder på hästarna, imorgon är det jobb på Granngården som gäller men sen ledig i tre dagar. Då kommer Arek hit till Storberget och finaste Per ska fylla år :)

Jag är rädd

Sommaren ska sommras, regnkläder inventeras, stövlar köpas och avskedstårar rinna tills det inte finns några mer. Men  sen börjar äventyer, vi ska till Irland!


Jag får lunch på invito av Per :-)

dsc00522 (MMS)

Jag får lunch på invito av Per :-)


Tävlingen



Han skötte sig faktiskt väldigt bra, lite skrikig och gapig när vi kom fram med slappnade av riktigt bra efter en stund. Framridningen gick också mycket bra, han var lite tittig på ett ställe bara, först var han seg och stog emot lite men strax innan det var dags att gå in så laddade jag upp honom och lät honom susa fram med mer energi och tempoväxlingar. Då kom han igång bra! När vi gick in på banan sen blev han tyvärr superspänd och väldigt tittig på allt. Men vi trasslade oss igenom programmet helt okej ändå med tanke på förutsättningarna så jag är nöjd! Fick 53% och domaren skrev på slutet "fin häst med mycket bra rörelser och elasticitet. Behöver rutin och styrka. Smacka inte". Fick mig en liten känga där ;)  Men  det var ju roligt och bra att hon såg att det var en unghäst och kommenterade så, jag skulle nog kunna ha ett litet plåster över munnen också :p


Danger alert!



 Härnösand imorgon

RSS 2.0