stilstudie - svagheter i sitsen

Elin tog inte mindre än 189 bilder på oss idag, många var fina men på en hel del syns också mina svagaste sidor.
Sitsen! Jag faller fram med axlarna precis hela tiden, framförallt när hästarna börjar pyssla med egna aktiviteter. Då kryper jag liksom ihop, och när jag försöker slappna av och komma ner i sadeln är det mest överlivet som säckar ihop. Det är inte bra! Jag försöker tänka på det och jobba med det, men det är verkligen svårt för jag glömmer som bort det med jämna mellanrum. Sen har jag en annan specialare som jag kör med också, när jag rider på böjda spår så böjer jag mig själv också. Tippar liksom inåt i midjan så inre axeln är längre ner än den yttre. Svårt att beskriva - men det finns ju på bild ;)


praktexempel - håller ju för fasen på att tippa över huvudet på häststackaren - räta upp sig för bövelen!


här är min "böj dig själv i sidan så gör säkert hästen det också" stil, inner axel måste upp


här har vi en bild från början av passet, då kommer jag ihop att sträcka upp mig.
fast om vi skulle skala av den tjocka jackan skulle jag nog behöva öppna upp
bröstkorgen lite mer ändå. men det är endå ett steg i rätt riktning.
jag får kämpa på :)

Om Sören själv får välja

Som jag tidigare nämt har alltså Sören lite egna ideér om vad vi ska pyssla med, tänkte visa några saker som han tycker är fnissiga!






ja, som ni ser så gillar han lite fart och fläkt ;)


På den sista dagen av den första månaden

Idag åkte jag ut till Bredsjön och red, hade sån tur så jag fick med mig min kompis Elin också! Red herrn i paddocken som var skottad så fint - härligt. Det gick ganska bra, fram tills vi skulle galoppera, han har liksom helt egna åsikter om vad ett bra galoppjobb är, enligt honom ska de vara ovan mark. Själv tycker jag ju att det är trevligt att kunna rida på lite volter och jobba med tempo, ställning och liknande. Så våra åsikter går isär där ;) Men vi kämpade på, är ändå nöjd till slut, det blev lite bättre och jag hade som tanke inför ridningen att jag skulle försöka komma ner mer i sadeln i galoppen. Eftersom han är lite skuttig och busig så halvstår jag helst hela tiden, men jag lyckades ändå mycket bättre idag än tidigare :)

Efter galoppen är han också lite svår att hitta en lugn avslappnad trav på, då far han gärna iväg i sitt eget tempo och spänner till lite. Jag åker ut dit imorgon också, tänkte se hur han är dagen efter när man jobbat lite med honom och hoppas att vi ska kunna få till det ännu bättre.

Fortfarande så behöver vi komma ihop oss lite bättre, eller jag måste som "rida in mig" på honom. Hitta tajmingen på när jag kan lägga på skänkeln i galoppen utan att han byter eller far iväg och så vidare. Men det känns lite bättre varje gång jag rider honom så jag är nöjd :)




Slut på funk?

Hurra! Idag känns det som jag har tagit ett ordentligt stag i rätt riktning för att komma ur mitt funk, imorse åkte jag iväg till skolan. På måndagar har vi laborationer - förvirring uppstår! Efter skolan åkte jag hem och släppte ut hunden, bytte kläder och mötte upp Elin på gymmet. Vi körde ett pass med spinning och sen core, det var jobbigt. Kan inte riktigt förstå hur ur form jag verkligen är :p Hem igen, dusch och stallkläder. Tog med mig både Elin och Happy till stallet, hämtade hästen i hagen och så gick vi ut och gick i ungefär 40 minuter :)

Per håller på att jobba sina nätter så honom ser jag inte mycket av just nu, men idag var jag hemma och fixade mat tills han vaknade så jag träffade honom en snabbis iallafall. De senaste timmarna nu har jag suttit i soffan och försökt skriva på en inlämning, får hjälp av Anders också, det är ganska bra! Är trött nu men jag ska ändå försöka skriva ner lite till, vore så skönt att få det klart snabbt - eftersom jag känner mig själv rätt så bra så finns det risk att det tar vääldigt lång tid att få det klart annars ;)

Imorgon ska jag iväg och rida, hoppas det inte kommer vara allt för kallt bara!

sommar, sommar, sommar... fantastiska ridbana!

hos mamma

Sitter hos mamma och håller på att färga håret, har varit på stan med syster och pappa på eftermiddagen.
Blev lite shopping :) Det var ju min födelsedagspresent från pappa och Eva att jag skulle få shoppa lite, så det blev en blå stickad tröja. Fyra linnen i grönt, svart och vitt, en sport-bh vilket man aldrig kan få för många av. Och så använde jag mitt presentkort på Stadium och pappa la till resten så blev det en ny vinterjacka också. Det var mycket bra, tror min gamla har hängt med i 5 år så det var liksom dags för en ny. Dessutom bytte jag min bruna fina Equilinejacka mot en blå, såg den i blått igår när Elin och jag var där och det kände mycket enklare att matcha den med ridbyxor och sånt.

Idag ringde chefen från Granngården så nu ska jag in och jobba i helgen, både lördag och söndag. Som tur var kunde jag få skjuts till jobbet på söndag, det är ju gala imorgon kväll ;) Usch vad ohästigt det är här nu, men till veckan blir det om ändå bara något men ändå lite bättre. På tisdag ska jag ut och rida och på fredag blir det förhoppningsvis lite trimning på THF.




Vad fasen.. att ladda upp någon bild var ju inte att tänka på. Typiskt.


Ingen hästdag

Hej allihop,

idag var jag inne på skolan på förmiddagen. Vi gick igenom atomer och molekyler, och provade på att bygga modeller av molekyler. Jag var i samma grupp som en annan hästtjej och ja, vi kanske inte byggde dom vackraste kreationera. Men dom dög ändå :) Efter skolan så mötte jag upp Elin och vi var runt lite i stan och på Birsta.

Sen lyckades jag köra runt dammsugaren här hemma, Happy har äntligen fått hem sin julklapp som länge varit kvarglömd i stan hos pappa så det låg stoppning lite överallt. Imorgon ska vi iväg på bergravning på förmiddagen, mormor ska efter en tids jobbig sjukdom få återförenas med morfar. Efter det ska jag vara tillsammans med Jenny, mamma och Hasse. 


mitt i veckan

Idag har jag fått lite saker gjorda! Trots en liten oplanerad sovmorgon så hann jag med en hel del saker på förmiddagen, läste massa natur tills det kändes som inget mer fick plats i huvudet. Så då gjorde jag lektionsplaneringar inför eftermiddagen och kvällen, hade konferens med Elin på facebook. Vid halv 2 åkte jag vidare mot stallet, stannade och käkade lunch på vägen. Sen hade jag tre lektioner idag, först två träningsgrupper på ponny och senare en storhäst grupp. Det kändes mycket bättre än igår, hade hunnit tänka igenom vad som inte kändes så bra igår och gjorde om. Dessutom hade jag 50 minuters paus mellan alla lektioner idag - det var nog riktigt bra för mig. Då hann jag tänka igenom hur det gått, släppa det och fokuserat om inför nästa! Hade ju praktikant-Matilda med mig hela dagen också, perfekt med ett litet mentalt stöd ;) hehe

Nu är det något sorts bollspels evenemang på tvn och hela soffan är full med entusiaster, fast jag skulle helst bara vilka dö i sängen. Men det är inte så jättelångt kvar, imorgon ska jag upp och iväg på skolan. Hoppas verkligen att något jag har läst nu har fastnat för jag missar ju en lektion på fredag då jag ska på mormors begravning. Efter skolan blir det kanske en svängom på Equeen med Elin, hoppas det! Jag är verkligen sugen på att hitta några snygga ridbyxor. Och imorgon kväll kommer Jenny, det gillar jag ♥

hjäälp!

Vill hitta nya fina ridbyxor, kan inte ni som florerar här på bloggen ge mig några tips? :)
Skicka länkar i kommentarsfältet, jag vet ju att det faktiskt är ett litet gäng som är här inne titt som tätt så några förslag borde kunna trilla in.

Något som passar till denna tjusiga kreation,


tisdagen

Hej hej,

det har varit snålt om tid för att knappa in något här nu. Men nu har jag precis kommit hem ifrån stallet och ätit en mycket god kesomacka :) Idag har jag försökt läsa lite, läst på inför lektionerna som jag hade ikväll. Tyvärr vet jag inte om det hjälpte så mycket ;) Och så har jag tagit hand om Braxen.

Kan iallafall berätta om mina fina presenter som jag fick igår. Av Per fick jag en hel massa saker, prenumeration på tidningen Ridsport, ett par supersnygga nudie jeans och så ska jag få ett par ridbyxor också! Måste bara hitta några snygga - Per är snäll han :) Av farmor och farfar fick jag ett presentkort på Stadium, det är perfekt! Finns alltid massa snygga saker där. Och av pappa och Eva fick jag ett "presentkort" på en shoppingrunda, det är mycket bra..då tar jag bara med mig pappsen och så shoppar vi sakert till mig :) Och av Elin fick jag en bok, om att vara hästföretagare! Den ska jag sticka ner näsan i så fort jag har kommit igång med naturkunskapen.

Imorgon får jag så lov att kliva upp i vettig tid, ska läsa så mycket naturkunskap jag bara kan på förmiddagen för att åka till stallet vid 3-tiden. Ska ha tre lektioner under dagen och kvällen där. Hoppas jag kan få ha hjärnan med mig bättre än vad jag hade idag. Det känns att man behöver komma in i det med att ha lektioner! Just nu så blir jag otroligt nervös, fast jag vet egentligen inte varför, måste skärpa till mig! :)



mig vill träna och hoppa - i solen och sommaren :D

23 år den 23e

Hej hej,

födelsedagen rullar på, har fått fina sms och 90 personer (?!?!!) har skrivit till mig på facebook.
ska berätta om mina fina presenter senare. just nu har jag precis ätit, måste skynda mig att smälta innan
det är dags att börja fika ;)

slow sunday

Idag är en riktigt seg dag, igår var mamma, Hasse, Jenny och Pers föräldrar Ann och Peter här. Vi åt tacos och firade min födelsedag i förskott, passade på eftersom Jenny var här :) Klockan blev strax efter ett innan alla hade åkt och gått hem till sig så imorse blev det sovmorgon. Nu har jag nyss varit i stallet och ätit. Ikväll borde jag borsta av dammet från mina glasögon och ta fram naturkunskaps boken igen för imorgon ska jag in på komvux! Fick sms i fredagskväll, dock tror jag att kursen började den 12e så jag hoppas dom inte har hunnit med allt för mycket än. Trots att det har varit mycket lugnt nu så känns det som det kommer hända lite grejer nu framöver.

Måndag - komvux, mer firande av födelse
Tisdag och onsdag - lektioner på THF
Fredag - begravning
Lördag - travgala


den här fina tavlan fick jag av mamma och Jenny. Av mamma och Hasse fick jag en elekrisk värmefilt - skönt!

Ridtravare

Åsikterna är många, entusiasterna är många, och hästarna är framförallt många!

Menar alltså våra fina travare, som allt som oftast har gjort sin karriär redan vid 5-8 års ålder. Var ska de då ta vägen? Jag har haft det stora nöjet att få möta rätt så många pensionerade travare. Men samma intryck som två av dessa herrar gjort på mig har ingen annan, varesig "vanliga ridhästar" eller andra. Pratar såklart om Jasniec och Desse. När jag gick i sexan hade jag en kompis som hetter Sandra och hon red en häst som hette Nicki, så en dag efter skolan föjde jag med henne dit. Och fann kärleken.

Desse som jag började rida var då 7 eller 8 år, en extremt sur och vresig herre med mycket hög integritet. På vår första dejt blev det genast intim kroppskontakt, en bakhov rakt i magen innan vi ens hunnit hälsa. Så kan det gå! Synd för honom bara att jag var jävligt tjurig och inte allt för rädd om mig själv. Tillsammans hade vi 7 fantastiskt roliga år, med- och motgångar. Jag älskade ju honom gränslöst, och jag vill nog ändå mena att han så småning om blev lite förtjust i mig också.

Det tog ungefär 3-4år tills han var en rätt så välskolad kille, jag tävlade honom i både hoppning och dressyr. I dressyren startade vi även lokala tävlingar, till och med så knep vi en placering i en lokal LB:1. Ni kan ju förstå hur stor lyckan var då? I hoppningen var har däremot lite klurigare, dagar då han inte hade lust blev det inte många skutt. De dagar då han hade lust, var som tur fler än då han inte ville. Och han var en riktig räservessla! Shit vad det kunde gå undan!

Knepet för att få honom att fungera i både hopp och dressyren var i allafall träning, träning. Kan nog inte ens förstå hur många timmar jag spenderade i paddocken med honom, för att bygga upp hans styrka. Att få honom att bära upp istället för att skjuta på. Vänta kvar i steget istället för att fara iväg framåt. Och visst gick det!

Under dessa år hann vi med en hel del
- otaliga placeringar på klubbhoppningar upp till 90cm
- flera placeringar på klubbdressyr upp till LB:2
- placcering lokal dressyr LB:1
- på tävlingar för bara ridtravare kom vi aldrig sämre än tvåa, båda hoppning och dressyr

Jasniec, var en häst i samma stall, som med hans ägare tidigare tävlat upp till 120cm i hoppning. Med segrar och placeringar! När jag började få låna honom hade han nått den ädla åldern av 18år, men vad spelade det honom för roll? Hade honom och tävlade med i en säsong, och vi var utan placering på endast en tävling, den första.

Hoppade 1meter med honom och ingick bland annat i Timrås lag. Den placering jag är mest stolt över honom med är den från SRK, av 64 starter i 1m kom vi femma! Det är också roligt att se alla gamla filmer på honom och höra andra på läktaren "är det en travare? det är en travare va?" På en framhoppning var det en farbror som undrade om det var en unghäst, han gissade även på ett fullblod. Syster fick då erkänna att nej, det är ett 18-årigt varmblod.

Jag blir iallafall nästan lika glad varje gång jag ser tjejer som tagit sig an en travare och accepterar deras brister och jobbar på att komma framåt. Om mitt liv kommer se ut som jag hoppas när jag blir vuxen (på riktigt) så kommer det alltid finnas plats i mitt hjärta för att hjälpa och stötta deras ryttare!

Här har jag gjort en liten film på Desse, tyvärr var massa filmer från tävlingar i fel format. Men det är en liten snutt iallafall :)



Vill också tipsa alla som har en travare om att titta in på Svenska Ridtravarförbundets hemsida. Det var verkligen roligt att åka på deras tävlingar och endast tävla mot andra varm- och kallblod! :)

Dagens bild

Äntligen uppdaterade Elin sin blogg med bilder från ridturen idag så jag kunde sno en, hihi!
Här är alltså en bild på en påbylsad ryttare med en charmat ponny!


Motivation

Hm, blev egentligen förvånad över att min hjärna lyckades stava det ordet till rubriken. För är det nånting som fattas mig just nu är det verkligen motivation. Känner mig rätt död inuti, vet inte hur jag ska komma till liv riktigt heller. Dagarna bara går, en efter en. Och jag lyckas inte få en enda vettig sak gjort. Hatar det! Visserligen har min nacke varit riktigt dålig säkert 3-4 veckor nu, vet inte om det är det som gör att jag känner mig såhär.

Idag har jag iallafall varit ute och ridit Minne tillsammans med Elin och Blåsan, blev en rätt så lugn sväng med mest skritt, lite trav och galopp. Nu är jag hemma igen efter att ha vimsat runt på Coop med en tom korg och inte kunnat komma på en enda sak att äta idag. Ska också försöka göra en kupp mot mig själv. Jag köpte chips, men jag får bara äta dom senare om jag lyckas åstakomma något idag. Det jag hade tänkt ska ge utdelning på chipsbelöning är följande ;

- Plocka undan allt hemma
- Dammasuga och torka golv
- Starta någon tvättmaskin
- Ta undan allt skrot från biljardbordet
- Skura i badrummet

Vad tror ni om det? Är det värt att göra allt det för chips? Jag älskar chips, men det känns tungt. Bäst att försöka skrida till verket på direkten, fast väldigt tyst och stillsamt för Per sover efter sitt nattskift.

Ponnyvaktandet

Har ju glömt att skriva om vaktandet av ponny!

Igår var första dagen jag hade honom, red till ridhuset med Elin. Hon hoppade lite med Blåsan, själv tog jag det väldigt lugnt. Skrittade mest runt och kollade på Elin. Han var en ganska klurig herre, men på slutet så travade och galopperade jag lite och efter det blev han lite mjukare. Skulle ha gjort det direkt istället! Det var ju lite lustigt att jag längde stiglädern ungefär 6 hål, haha. Det blev föresten inga bilder igår, vår kamerakvinna fick vara veterinärassisent istället.

När jag sen skulle fixa alla saker i stallet tog det en himla tid, jag var inte allt för organiserad, sprang fram och tillbaka massa gånger. Idag hade jag däremot ett mycket bättre upplägg på det hela, red inget idag. Var bara ut i hagen och kollade benen, skorna och klappade på honom :)


Var in på Bettys blogg och stal den här söta bilden på Minne, såg då att hon klagade lite på mitt uppdaterande om hur det går för mig. Haha, måste alltså bättra mig ;)

Markarbete

Idag blev det lite små skutt med en fin valack. Vi skulle kanske egentligen ha hoppat lite mer, men eftersom det var någon månad sen han hoppade och han hade lite akrobatik för sig efter hindren så lät vi det bara vara lågt. Det kändes skönt för mig, att lära mig hur han fungerar på lite småhinder och att lösa det som händer efteråt också ;) Idag var dessutom hans riktiga ryttare med, det kändes lite nervöst men också bra, passade på att fråga henne saker. Han var spänd i början precis som sist men det släppte lite fortare tyckte jag.

Och jag mitt klant hade för en gångs skull fått med mig kameran, men dessvärre inte raderat massa crap som låg på minneskortet. Så tyvärr blev det inte alls mycket filmat innan kortet var fullt, men lite galopp och våra två första små skutt kom med iallafall :) När jag red an i trav var han helt lugn efteråt, det var när jag galopperade in som det bar iväg lite efteråt. Han hade iallafall riktigt härliga språng!


ponnyvaktaren

Hej,

idag börjar ett spännande uppdrag! Jag ska vara hästvakt åt Bettys ponny Minne :) Hon är borta onsdag-lördag så då har jag honom. Det ska bli kul, jag har ju en stor kärlek för att få rida ponnys! Dessutom står han ju i samma stall som Blossom, hästen som Elin rider. Och den här veckan har Elin Blåsan varenda dag, perfekt tajming! Idag ska Elin hoppa lite i ridhuset så jag och Minne gör henne sällskap dit, han är ju en riktigt fin dressyrponny som Betty tävlar med i LA-klasser, kan säga att det är premiär för mig med med en så väldresserad ponny. På min ponnytid var det mest busar som jag red. Kan nog tänkas att det dyker upp en bild på oss lite senare :)


på den här lilla rackaren fick jag en hel del träning i den ädla konsten "att sitta kvar" ;)

spelkväll

I förrgår hade vi en ny spelkväl, det kanske kommer bli vår grej här hemma framöver?
Anywho så är det fotbollsmonopol som gäller, vi har också en ursnygg vandringpokal som vinnaren får ha brevid sängen tills nästa omgång är genomförd.


såhär bra gick det för mig


Per hade lite roligare på sin sida


Det blev inte helt oväntat seger för Per - och han firande hela natten lång med sitt fina pris.
Eller nej, för jag vann tillbaka bucklan en omgång senare. Haha, godheten skall segra ;)

Vi är starka

Igår fick ridsport Sverige jubla, vår alldeles mest fantastiska Rolf-Göran Bengtsson fick äntligen ta emot Jerringpriset. Kan tänka mig att många, precis som jag och mina vänner, ringt från varenda telefon vi kommit över. Röstat åt alla andra i familjen och delat länkat till höger och vänster. Och det gick hem!

Precis som RGB sa innan priset delades ut så hoppas vi nog alla att en sån här sak ska ge ridsporten mer plats i media och ett litet "erkännande". Själv så grät jag när dom ropade ut hans namn, det känns så jävla bra. Ridning är en av Sveriges 5 största idotter i Sverige. Igår när jag såg programmet blev jag dock besviken, i somras hade vi ett VM som gick av stapeln i Madrid. Med två medaljer och kvalificering till OS i alla de tre största grenarna, dressyr, hoppning och fälttävland, fick ridsporten ändå inte vara med på en enda tillbakablick från idrottsåret 2011. Det är ganska illa tycker jag.

Men det som gör mig mest ledsen och besviken är att om man 5 minuter senare går ut på till exempel Aftonbladet så känns det som jag står där i klassrummet igen. Jag går i mellanstadiet och blir lika ledsen varenda gång någon kallar min älskade ridskoleponny för hambugare. Att vi leker med maten osv. Jag har svalt det, det gör mig inget att 10-åriga killar tyckte min passion inte var en sport.

Men när vuxna människor håller på likadant? Vem är man själv när man kan göra sådana uttalanden om en VM-guldmedaljör som är rankad etta i världen? Jag blir å ena sidan så otroligt arg och irriterad. Fast samtidigt känner jag att fan vilken fantastisk sport vi håller på med, trots all denna nedvärdering och allt tråkigt så lyckas vi ändå.

Små pojkar och flickor vänder andra sidan till i skolan, åker till sina hästar efteråt och älskar dom bara ännu mer. Ridskolorna fostrar och tar vara på så otroligt mycket talang, Augustsson som ett fint exempel. Ridsport-Svergie går samman och röstar fram vår hjälte och aldrig, aldrig skulle tidningen Ridsport skriva liknande saker om andra sporter. Därför är jag så sjukt stolt idag!



Vårt hästhem

Idag fick jag äntligen loss fingrarna och gjorde iordning garderoben nere i källaren för mina hästsaker!
Det blev inte alls så fullt där i nu, men jag ska försöka rensa ut lite mer uppe på stallet, känns som jag har saker där som verkligen aldrig används, så det är ju bättre att ha dom här hemma. :)


Underst ligger alla schabrak, sen en korg med benlindor och paddar, låda med putssaker och lite små saker.
Överst ligger täcken, på dörren hänger träns, tyglar, förbygel och hjälptyglar. Mitt tjusiga rambo schabrak fick en galge för det var så tjockt :p En gammal hjälm fick sig en viloplats och inne i skåpet finns en krok som det hänger bett på :)

När jag ändå var igång tog jag bilder uppe i vår egen "hästgarderob" också, eftersom Per och jag har varsin uppsjö av stallkläder har vi en hel skrubb tillägnad dessa.


Alla pikeér, västar och tröjor får hänga såhär tjusigt! Hyllan för ridbyxor var så stökig så den kan inte visas upp. Men det finns alltså en sådan också ;)

Tillägg på önskelistan!

Hallå hallå alla födelsedagspresentshoppare!

Idag hittade jag en jacka på Hööks, och då tänker alla genast "men nej, hon har ju hästkläder".
Men låt mig stoppa er där, jag tänkte faktiskt att jag kunde ha den som civiljacka :)

Den är brun med päls på huvan, från JH-collection. Tyvärr fanns ingen bild på hemsidan, men den gick loss på 699kr och storlek S satt fint som snus. Ifall någon skulle undra om det :)

Hörs sen!

Stall Skogslund

Det var några fler hästar som var nyfikna och ville ha mulen med på bild :)


Szum & Cornelis




Cornelis & Ture


Ture


Dagstripp till Stugun

Idag skulle pappi och Eva åka till Stugun - så jag hängde med. När vi kom fram blev jag förskräckt, över hela köksbordet låg det kött, kött överallt. Och på altanen låg det en hel bröstkorg från en älgkalv och massa andra otäcka ben. Jag gillar inte, jag som redan ogillar kött och knappt äter något sånt alls blev inte mer entusiastiskt till det hela nu heller.

Jag och Jenny åkte till stallet iallafall, vi skulle försöka ta bilder på hästarna. Dock var vi lite sena så solen hade hunnit försvinna men vi lyckades få till några bilder iallafall :)






Tanja & Datte :)


konsten att INTE riva en oxer

Här med presenterar Gertrud sina bäst tips för att inte riva, eller ja, det är bara ett tips.

- Ta i som satan!




Träning, träning

Hej hej,

igår red jag en fin valack, det är en ny bekantskap som jag håller på att utveckla. En riktigt fin kille som det krävs lite träning för att klura ut helt. Men igår fick jag hjälp av Anneli och jag är riktigt nöjd. Måste lära mig att tajma in mig på honom lite mer, fick några onödiga avbrott till trav från galoppen. Fast det var ju bara andra gången jag red honom så det finns ju möjligeter för allt att bli bättre :)

Idag skulle Per till just det stallet och sko så då passade jag ju på att åka med, fick sällskap ut och vi red ut en sväng. Bara lite lätt i skritt och trav, kändes jättebra att få rida honom två dagar i rad. Hann även med att pyssla både med hästen och lite i stallet, perfekt. Ska höras av med hans ägare i helgen för att planera mer ridning till veckan, ska bli så kul att prova hoppa med honom snart :D


När jag ska bli 23

När jag nu ska fylla år igen, vilket också ska bli min sista födelsedag. Eller ja, den 23 januari kommer ju att inträffa fler gånger bara det att vi kommer fira mig som 23 år varenda gång. Det känns liksom som det räcker så, kommer att komma in på både Oscar och Bishops utan tjafs. Och så är man sådär lite lagomt vuxen, perfekt!

Anywho så har jag fått påtryckningar om att önska mig saker så här följer några alternativ

- Nya jeans, mitt enda par är för stora. Älskar levisjeans!
- Ny prenumeration på tidningen Ridsport
- Ridbyxor - nu tror jag att det kommer opponeras här, men jag har faktiskt inte så många. Och framförallt inga som kan bäras tillsammans med min übersnygga Equiline tröja, så det så!!
 
hmm.. ja, tyvärr är det nog det enda som jag kan komma på. Fast jag blir ju som vanligt alltid glad för det mesta som är hästrelaterat, även annat också såklart. Men det där med hästar är ju faktiskt min favoritgrej ;)


ni förstår ju att det krävs ett par rätt schyssta brallor för att matcha denna!

update

Hej!

Det var några dagar sedan det hände nånting här, men jag har inte haft så mycket att dela med mig av. Dagarna har passerat utan att jag gjort särskilt många knop, har försökt komma ut och röra på mig lite tillsammans med den överaktiva hunden. Varit i stallet och pysslat lite med hästen, varit med Anneli på några lektion. Måste försökta att hålla igång lite med det. Förra veckan hade jag faktiskt två lektioner helt ensam då Anneli var ledig. En grupp med nybörjare och ryttarsatsningen, det kändes riktigt bra. Var supernervös innan men det släppte allt mer eftersom tiden gick, kul :)

Igår fick jag chansen att låna en häst och vara med och hoppa i onsdagsgruppen, det var Johanna Wahlberg som tog med sig två hästar och lät mig låna en. Jättekul! Har verkligen saknat att få hålla igång och träna. Fast det var ingen liten häst jag hoppade upp på, Gertrud 8 år, ca 1,80 cm. Hihi, var som en liten knatte där uppe. Hon var riktigt rolig att rida, lätt och fin i munnen och efter en stund riktigt mjuk i kroppen. Hon var lite spänd på hindren i början och gjorde några riktiga dundersprång, fick knipa mig kvar för glatta livet ;) Behöver jag nämna träningsvärk i insida lår idag? Men hon började slappna av ganska snabbt ändå och jag är jättenöjd, det var ju ändå första gången jag red henne. Hade önskat att få fram henne liite med för skänkeln bara. Men vad roligt det var! Några språng på slutet kom med på film som Elin i vanlig ordning klippt ihop och fixat till.


mina annars ganska långa ben var rätt så korta på den här damen :)


Så snopet

Det blev inget möte idag, jag och Elin var där i så god tid och började fixa lite. Det dök inte upp några till den bestämda städtiden. Nåväl tänkte vi det blir säkert möte iallafall, men nej det dök inte upp någon då heller. Eller jo, Camilla kom och var lika förvirrad som oss. Men vi fick lite småsaker gjorda iallafall så det var inte bortslösat, mockade åt Braxen och sen åkte vi hemöver igen. Har precis ätit pyttelite av en kycklingsallad som var konstig. Men men, imorgon är en ny dag och jag ska först iväg upp till stallet och ta in en häst som ska få på sig en tappsko, sen rida en sväng på Baxter. På torsdag ska vi in till PH-vet igen med honom, får se om det blivit någon förändring eller om det är samma sak. Skadan kommer ju vara densamma men sist så trodde han att den var uppretad och däför extra dålig. Hästen har ju bara skrittat nu sen sist vi var där så vi får se vad som hänt.


jag och Elmer :)


tecken från latmask

Hej,

det är förvirrande med dagarna här när det var en röd dag inblandad. Men jag har iallafall fått det till att vara söndag idag. Jag har inte fått mycket gjort dom här dagarna, ogillar starkt att vara en latmask, men ibland så blir det så ändå. Min nacke krånglar otroligt mycket just nu. Idag ska jag iallafall till stallet, Helena hade honom igår. Först ska vi städa någonstans, jag vet inte ens vart :p Men det behövs säkert lite överallt så det blir bra. Sen ska vi ha möte med tävlingssektionen, det ska bli kul! Dags att börja planera första tävlingen :)


Ibland blir det inte som man tänkt sig

Återigen har Elin gjort en film, den här gången är det på mig och Baxter. På saker vi har gjort som kanske inte varit helt lyckade ;)


förmiddagsblogg

Idag har jag haft en lugn och seg förmiddag, Per var duktig och klev upp imorse. Han satte fart ut i stallet för att sko en häst och verka en. Själv låg jag kvar i sängen och drog mig rätt så länge. Gick ut och busade en stund med Happy sen, skotten även lite snö. Varför kom det snö? Om det inte kommer mera snö nu då blir jag nöjd!

Har ätit lunch och legat här i soffan och läst lite bloggar medans Per vilade upp sig för att åka och sko fler hästar. Skönt för mig - fick liksom lite bonusvila fast jag egentligen inte alls förtjänade det ;) Nu är det iallafall dags att börja röra på sig, ska upp på stallet och rida Baxter. Funderar också på att börja röja lite i träskåpet, eftersom praktiken är slut så kommer jag att förlora mitt älskade klädskåp i omklädningsrummet. Så min plan är att flytta in saker i det andra skåpet, vilket tyvärr kommer medföra ett massivt jobb för att kunna få in något mer där.

Hörs sen!


Att vara praktikant

Elin har gjort en film, och allt som Elin gör - det stjäl jag! Det här är iallafall en film med massa klipp från vår praktiktid på stallet. Bör ses! Bli inte förskräckta över längden på filmen, Anneli Harrviks underbara avslut gör det väl värt väntan för buffring ;)


Nya skor på häst, blöta skor på mig

Hej hej,

jag älskar att vi inte har en bedrövlig vinter med 2 meter snö och 20 grader kallt. Fast det är tråkigt när alla skor man äger är blöta också. Dock gillas ändå årets vinter av mig! :) 
 
Dagen började med frukost tillsammans med Per - inte alls vanligt, det gillas. Sen åkte vi mot stallet, jag skulle titta på träning och Per skulle sko Braxen. Fast jag hann inte se så väldigt mycket, fick hjälpa till med både Baxter och Micron, Ingela skulle slå på honom sulor fram. Helena red Baxter idag, hon ringde ganska nyss och sa att han hade varit fin :)

Nu har jag precis kommit in från en promenad med Happy, Per tyckte vi var så jobbiga så han körde ut oss ur huset. Men det var ganska skönt ändå - hunden tyckte det var en fantastiskt bra idé, hon flög runt i snödrivorna som en galning! Tog ut lilla Clippen och gick med honom upp till vägen och tillbaka, så han får röra på sin lilla mage, bra för pojkarna att få gå ifrån varandra ibland också. Det är inte så lyckat om dom växer ihop - men det har aldrig varit något bekymmer. Vi har så duktiga småhingstar!


Idag är det 19 dagar kvar till min födelsedag! Här är en urtjusig bild på mig från när vi var ett grymt gäng som firade när jag fyllde 20. Tror det var 20 iaf, kan ha varit 21 också :p

den 3dje dagen på det 23:e året

Hej,

idag blev det en hästig dag. I förmiddags åkte jag iväg och red en häst, blev frågad om jag vill hoppa en riktigt fin häst igår. Så idag var jag iväg och provade på lite, en inte helt lätt herre, men rolig! Vi ska åka in till ridhuset med honom så ska jag rida för Anneli och få lite guidning. Vore riktigt roligt om vi kan komma ihop oss bra för isåfall blir det lite tävlingar i vår :) Berättar mer framöver!

Åkte direkt till Baxter efter det, skulle ta ut honom idag. Men då hade han tappat en sko och hoven var rätt så trasig så jag fick inte för hovslagaren - typiskt. Fast det är ju inte så lyckat om det knappt går att få på honom en sko sen. Stackars lilla vännen, jag tror verkligen att han skulle vilja få komma ut i skogen och sniffa efter älgarna. Imorgon blir det nya skor iallafall :)

Imorgon ska jag åka upp och kolla på lite träningar också, alltid bra med inspiration!


Undra om Baxter tog av sig skon för att han tycker det är lite halvkul att hitta på saker medans Per håller på med hans fötter?

Måndag den 2a januari

hej hej,

planerna för idag gick fint som fasen!
Har fixat följande saker

- Åkte in på Granngården
- Red Braxen, dock inomhus. Blev utan sällskap och ville inte ut i regnet ensam
- Var in på arbetsförmedlingen
- Läste ett kapitel naturkunskap

- Slängt allt kartongskräp och pantat alla burkar
- Tvättat nästan all tvätt, det snurrar fortfarande för fullt där nere
- Varit ut på en kvällspromenad med lilla Clip och Happy nyss :)
- Sen har jag även skrubbat i köket och badrummet och hämtat ut min kamera som kom tillbaka från lagning.
- Ramlade ner från Pers träningsgrej och landade handlöst på rygg och bakhuvud på köksgolvet - slog ihjäl mig

Känns som en bra fixardag. Har även sett tredje Twilight filmen, me like !!

Imorgon ska jag försöka mig ut på ett spännande äventyr :)


finaste pojkarna :)

Morgondagens planering

Efersom jag nu längre inte praktiserar och inte heller har något jobb så har jag ju så otroligt hektiska dagar. Därför ska jag nu dela med mig av planeringen för morgondagen så att ni, mina läsare, kan ställa mig till svars om jag inte lyckas genomföra.

- Åka in på Granngården och erbjuda mina tjänster
- Rida ut på Braxen
- Titta in på arbetsförmedlingen
- Läsa naturkunskap
 
 Detta blir svettigt ;) Men för att inte bli för kaxig har jag också funderat ut några bonusaktiviteter'

Bonusaktiviteter

- Slänga allt kartongskräp och panta alla burkar som snart tar över skrubben
- Tvätta all tvätt
- Fixa med hästarna här hemma


Hästskötare

Jag har kanske världens bästa hästkötare när jag är ute och åker, kanske med den schysstaste stilen också?



Häskötaroutfien

Ett par softa Volcom brallor
Klubbjacka
Cool huvudbonad
Kan tänka mig att det är ett par Frank Dandy skor, eller liknande

Laid-back liksom - men alltid med full koll på läget. Guld värt ;)

RSS 2.0