vill ha!


den jävla julen

Idag slutade jag tidigt efter att ha varit med på lite veterinärbesök, ridit Kupido och gått på promenad med Elin och Baxter :) När jag kom hem hade Per varit och handlat och höll på med middag - och så hade han köpt en present till mig! :D



en julkalender ifrån the body shop! ååh, det tok-kliar i fingrarna inför att få börja öppna luckor. han är snäll min Per :)

Sen gjorde vi lite julfint här hemma - även fast jag inte är någit jättefan av julhysteri blev jag lite sugen när snön kom och jag dessutom fick en julkalender, vi har även gjort kanske världens coolaste pepparkakshus ;)




:)

söndagsdag

Då var helgen och stalljouren över!

Har gått riktigt bra och smidigt, alla hästar har varit snälla och skött sig fint. Dock har det varit lite jobbigt att vara så mycket i stallet nu..men allt börjar väl landa snart tror jag. I veckan är det inget speciellt inplanerat, allt flyter på som det brukar. Imorgon är det REAL och jag tror att det är hoppning på morgonen :)



Hap the Snap har såklart varit med hela helgen och jobbat hårt! Här är en bild på henne från förra jouren när hon har fullt upp med att övervaka lunchfodringen - hon tyckte det var skojigt idag att springa runt och nosa i snön! :)

Riktigt dålig dag

Hej,

idag var ingen bra dag. Vi åkte till PH-vet med Baxter imorse, han har ju sett lite ojämn ut bak vid vissa tillfällen och Helena bestämde sig för att hon inte ville fundera mer utan kolla upp honom ordentligt. Vi hade tid kl 08 och fick börja med att longera honom i ridhuset i Laggarberg. Per veterinär såg såklart direkt hans vänstra bak kota som han trampar igenom väldigt mycket på samt att han är väldigt rak i vänster has.

Vi gick upp till kliniken igen och gjorde böjprov v.b - han var ungefär 3 grader halt, inte bra. Sen fick han en stor spruta med lugnt och skönt medel så han somnade till lite - tokdreglade gjorde han också, lilla vännen. Gjorde ultraljud hela vägen från hasen ner till kronranden, därefter också några röntgenbilder.

Det blev ingen rolig diagnos - att han trampar igenom på vänsterbak kota beror troligtvis på att han måste ha skadat sig som unghäst, tidigare än 8 månader då Helena hämtade hem honom. Skadan innebär att han har slitit sönder gaffelbandsfästen nere vid kotsenskidan och också fått skador på skelettet där. Han är nu, till vår stora sorg, utdömd som tävligshäst. Han kan kanske fungera vid lättare träning i både hoppning och dressyr. Men han kommer inte kunna träna "hårdare" än vad han gör nu.

Det känns riktigt tungt just nu, han är ju så fantastiskt fin och trevlig som individ. Vi har inte bestämt säkert hur hans framtid kommer att se ut men det viktigaste är att det blir bäst för honom. Jag är så otroligt tacksam för att jag har fått chansen att rida in och träna den här fina hästen.



Baxter Stormobackan ♥

En egen häst

Hade det här varit en valack hade inte Per fått en lugn stund förrän den varit våran! Vet inte riktigt varför, men fastande för den här lilla leksaken - åååh, jag längtar till den dagen jag ska få köpa mig en alldeles egen häst som jag ska välja ut alldeles själv och den ska bara vara min egen! :)

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=555251&inriktning=&typ

Hoppning

Jag och Per kollade på filmerna från helgen tillsammans nu, känns mycket bra att titta på hoppfilmen - där är han och jag glada och har roligt! :) Måste bli en hopphäst!




the horror

Idag blev allt till bajs. Först för lång framridning, kom in på banan och hästen blev, som vanligt, en ny personlighet. Han tryckte sig inåt hela tiden och ville dra sig mot utgången så fort han tyckte det fanns ett läge. Jag tyckte ändå att jag lyckades lösa honom något bättre idag än tidigare, var lite kvick i handen så jag inte fick 100 kg att hålla i som det blivit några gånger tidigare. Men jag är riktigt besviken på en speciell sak - han fick en 5:a på sina gångarter, en 5:a?! Det stod i protokollet att det var på grund av skritten.. men allltså jag vet inte. Han tappade verkligen mycket framåtbjudning och slingrade sig. Kollade upp på internet vad en femma betyder,
5 = Med tvekan godkänd.

Alltså, han skrittar slingrigt och med dålig energi men fortfarande med ett gott övertramp, så får han alltså på alla sina gångarter med tvekan godkänt? Det är helt konstigt tycker jag, jag förstår ju självklart att det inte blir en 7:a. Men ändå, jag är less. Avskyr bedömningssporter på grund av såna här saker.

Summa summarum, hoppning är fantastiskt och här kommer filmen!





Morgondagens dressyr outfit

Blir rätt så lik idag men jag har blått på schabraket så jag byter ut den bruna tröjan mot en blå och tar dom svarta stövlarna :)


Dagens hoppning



Han var duktig, och busig ;) Så jäkla surt att riva sista hindret, men jag är jättenöjd ändå!

KM 2011

Imorgon är det dags att inleda KM helgen! :) Hoppning imorgon, ryttarfest på kvällen och dressyr på söndag. Jag och Baxter deltar inte i KMet i hoppning eftersom vi hoppar en för låg klass, men på söndag blir det en LB:2 och ett litet försök till att försvara vår titel från förra året. Fast jag bryr mig inte så jättemycket om det, jag hoppas mest på att vi ska få till bra rundor. Om vi kan förbättra något från förra helgen så är det bara ett plus - men förhoppningsvis är han lite mindre taggad eftersom han nyss tävlat dressyr och dessutom hoppat dagen innan :)

Idag skrittade vi ute i kylan, jag hoppade upp och satte mig på täcket bara. Han var riktigt pigg! :)
Efter smorde jag sakerna och fixa lite, har kommit på en outfit som är så in i helvete matchig så jag gjorde ett litet kollage ;)



Imorgon kommer reslutat och förhoppningsvis film och bilder :)

På pappans begäran

Här kommer en liten önskelista inför julen,



har inte så många önskningar :)


Onsdagshoppning

Onsdag - alltid bra dag!

Började med att köra ett klipprace på några av ridskolans hästar, Suzuki och Elmer fick äntligen flytta in från karantänstallet idag så då tog vi genast tag i saker och ting, Elmer fick en betydligt kortare och mer välvårdad frisyr - manurtunnaren ♥ ! Suzuki hamnade i klippmaskinens ömma vård och efter ett bad också blev han riktigt stilig. Mister och Lotus blev även dom några kilo päls lättare. Frasse och Kupido blev ridna, idag lyckades jag äntligen få fram Kupido ordentligt och han kändes riktigt fin i traven - härlig känsla!

På kvällen var det hoppträning för Anneli, jag var riktigt trött och omotiverad innan men det blev bättre bara jag kom upp på pållen. Som vanligt är han ju så sjukt bussig och snäll, han fixar och gör sitt bästa för att lösa allt :)
Fast ibland kanske han pysslar med saker som han kunde låta bli ;) Elin har gjort en jättefin film med musik och allt :)


Gårdagen

Hej hej,

igår var det som vanligt REAL gymnasiet som var på stallet. Fast den här gången var både häst- och hundinriktningen hos oss, på förmiddagen var det ridning för hästgänget och efter det fick hundmänniskorna som ville prova rida :) Efter lunchen sen körde vi hundeftermiddag med lite lydnadsövningar och annat fix. Happy hade sådan tur så att hon också var med och fick se alla andra hundar. Det var ju riktigt bra och roligt! Jag har ju tänkt gå en till kurs med henne för att jag ska få lära mig lite mer och för att det är kul för henne, men tid och pengar har gjort så det inte blivit av. Men hon skötte sig riktigt bra igår - busig är hon ju alltid men jag var nöjd med henne, min finaste busunge :)

När Anneli och eleverna höll på att avsluta dagen så stal jag med mig Matilda Nybjörk så red vi Frasse och Kupido tillsammans, jag tog Frasse den här gången. Han är riktigt mysig att rida på, Baxter fick komma ut i skogen på en liten barbacka skritt också.

Nu är det strax dags för att åka iväg till stallet igen, har haft en riktigt seg morgon som följd av en aaalldeles för sen kväll igår. Ska hämta upp Elin hos Blossom på vägen, idag kommer en skola med ca 18 elever som ska prova på att rida - spännande! Efter det rullar eftermiddagen och kvällen på som vanligt med lektioner :)



fin pojkarna får vara med på dagens bild

Tävlingen idag

Hej,

det gick rätt så bra idag :) Han blev rätt så laddad och spejsad när musiken kom igång men skötte sig ändå bra, jag tycker själv att jag red rätt bra också! Vi fick 62% och kom precis utanför placering - alltid lite surt men är nöjd ändå.



tyvärr blev det väldigt dålig skärpa, men man ser ju vad vi pysslar med ändå :)

försöker ladda

Sitter hemma hos Jenny i Stugun och försöker mentalt förebereda mig för dressyrtävlingen imorgon, jag vet att jag är alldeles för dålig på att använda mitt huvud till något mer än hjälmhållare inne på banan. Jag måste bli bättre på att utnyttja alla våra styrkor, försöka att dölja våra svagheter och vara fokuserad hela tiden. Är expert på att vara nöjd med något och så tänker jag - fan vad bra det där blev! och vips, så har en hel kortsida passerat och jag missar att vara förbered på nästa moment. Men övning ger färdighet! Imorgon hoppas jag på att vi ska vara överens i högersidan och att jag ska vara stark och inte ägna en tanke på hur ont det gör i hela min kropp av hans fruktansvärt jobbiga gångarter ;)

Tittade runt lite på tidigare tävlingsfilmer och hittade en som såg riktig trevlig ut, hoppas vi kan visa upp något sånt här imorgon :)


Dagarna springer iväg!

Hej hej,

hur kan det redan vara fredag imorgon? Veckan bara svischade iväg, den inledes med att min kropp var förbytt med en 80-årings, måndag och tisdag var katastorfal. Men i tisdags var vu ju iväg på vårat hemliga uppdrag - stack iväg hem till Jenny och fixade och trixade lite. Det var en rolig dag! Tyvärr var det inte gynnsamt för min redan sargade kropp. I onsdags kändes det som ett helt arbetslag arbetat med sprängningar i min hjärna och att hjärnätande parasiter ingripit den. Men två treo senare kom jag igång helt okej! Hade Vickan som kompanjon på stallet då Elin var borta på annat jobb. Det var tur för min att jag fick en kompis så vi kunde hjälpas åt att rida Kalle, Frasse, Elmer och Suzuki - alla herrarna skötte sig fint :) På eftermiddagen red jag Baxter också, hade dressyrsadeln och kämpade på lite, det gick helt okej.

Idag var Elin också borta men, tur för mig igen, så fick jag Linnea till hjälp med alla hästarna :) Nu är jag hemma i soffan igen och ska strax sova en sväng för att vara pigg imorgon - blir säkert en bra fredag med lite ridning och lektioner :)


trasigt

Hej,

idag har min kropp varit helt förstörd. Vaknade med en sprängande huvudvärk, ryggont och nacken av. Blev hemma från stallet... trist, men det var nog lika bra ändå. Nacken och huvudet har bara blivit värre under dagen.
Det är riktigt tråkigt att veta att min nacke troligtvis aldrig kommer bli bättre, har ju haft den här skadan sen jag var ungefär 15-16 år. Vissa perioder är det bättre och vissa sämre.

Idag tog bästa Emelie hand om Baxter så han fick komma ut i friska luften och ha lite kul. Hon är guld värd!


Emelie och Baxter första gången hon red honom här hemma på Storberget i somras :)

Imorgon ska jag och Elin ut på hemliga uppdrag så det gäller att jag kommer i säng ordentligt ikväll!

trötta fötter!

har varit på ponnytävling hela dagen idag, stod på banan alla klasser. det gick riktigt bra och det mesta flöt på :)
nu har jag dock otroligt trötta fötter som stackars Per får massera ;) imorgon är det samma sak fast storhästar som ska hoppa runt, det är ju faktiskt mycket roligare att titta på! dessutom ska Per vara med och hjälpa till också, Braxter får vila hela helgen eftersom jag har fullt upp ändå.

jag vill också tävla! och så vill jag att pappa ska lyckas få över alla gamla tävlingsfilmer till dvd format, då skulle jag kunna lägga upp massa skoija filmer här :)

planering

Hej hej,

dagen har varit bra. Började med att Camilla kom och vi satt i domartornet och fick lära oss lite datortrix inför tävlingarna. Sen red vi Elmer och nya hästen, jag älskar Elmer - han är ju hur rolig som helst att rida! Efter det klippte vi lite kvickt tåv hästar, Gregory och Filur blev nakenfisar idag. Båda två var otroligt snälla, mycket behändigt :) Sist på dagen var det ryttarsatsningen som hoppade, dom tog fram mycket titthinder inför helgen tävlingar och alla hästar skötte sig fint. Hoppas det går bra för alla i helgen!

Min planering för helgen ser ut som följande

Fredag : Börjar 07, klippa hästar, rida hästar, fixa inför tävligarna och bygga bana
Lördag : Funktionär hela dagen
Söndag : Funktionär hela dagen

 enkelt, man behöver aldrig vara orolig för att inte ha något att göra!


vi vill också tävla!

pax för en sånhär unge!


hoppträning!

Idag var det dags för hoppträning igen - kul! Det gick riktigt bra, lille vän fick hoppa studs för första gången. Det var som om han hade gjort det 100 gånger förut! Han är ju otroligt rolig och lättsam på det sättet :) Idag svarade han riktigt bra framåt och hoppade fint, det är verkligen bra att vi börjat hoppa åtminstonde lite högre för det känns som att det är först nu som han börjar hoppa lite. Men hindren måste säkert ligga på en meter eller lite till för att han verkligen ska hoppa. Vem vet, vi kanske hinner dit också ;)

Anywho så jag har nu gjort en urfräck liten film - jag kör liksom inte med några effekter eller ljud ;)
Dock blev jag lite besviken när jag såg filmen för det kändes mycket häftligare än det såg ut, men det gör inget. Har märkt mer och mer att han är i hindren och touchar, det är inte bra. Fast det kanske också blir bättre när vi kommer upp på lite högre höjd? I vilket fall som helst så hoppade han ju bättre efter att han rivit - han hatar att riva :p


1 november

Hallå!

Börjar inte förrän 13 idag så jag har haft en seg och slö morgon här hemma, Per är i Ljustorp och skor. Men jag har iallafall varit ute och gett hästarna lunch och plockat ihop lite i stallet. Tog in alla saker som jag har haft till Carolina, eftersom jag inte rider henne mer så vill jag inte att mina saker ska hänga där ute och blir fula. Men det kändes riktigt sorgligt att plocka undan allt. Det är ett jobbigt avslut, tycker synd om henne som bara går i hagen nu, men jag har verkligen inte tid att hålla igång henne heller. Speciellt inte när det inte finns något riktigt syfte med det. Jag kommer aldrig ha den tiden det krävs för att försöka få till henne på travet, dessutom har jag tappat tron på att det ska funka också. Det känns som ett misslyckande - vilket är det absolut värsta jag vet. Fast egentligen så vet jag att jag faktiskt gjorde ett bra jobb med henne, vi kom ju ändå en bit på vägen.



fina, lertokiga häst!

Nu ska jag försöka sätta fart mot stallet, ska in på arbetsförmedlingen på vägen dit också. Hörs!


RSS 2.0