Riktigt dålig dag

Hej,

idag var ingen bra dag. Vi åkte till PH-vet med Baxter imorse, han har ju sett lite ojämn ut bak vid vissa tillfällen och Helena bestämde sig för att hon inte ville fundera mer utan kolla upp honom ordentligt. Vi hade tid kl 08 och fick börja med att longera honom i ridhuset i Laggarberg. Per veterinär såg såklart direkt hans vänstra bak kota som han trampar igenom väldigt mycket på samt att han är väldigt rak i vänster has.

Vi gick upp till kliniken igen och gjorde böjprov v.b - han var ungefär 3 grader halt, inte bra. Sen fick han en stor spruta med lugnt och skönt medel så han somnade till lite - tokdreglade gjorde han också, lilla vännen. Gjorde ultraljud hela vägen från hasen ner till kronranden, därefter också några röntgenbilder.

Det blev ingen rolig diagnos - att han trampar igenom på vänsterbak kota beror troligtvis på att han måste ha skadat sig som unghäst, tidigare än 8 månader då Helena hämtade hem honom. Skadan innebär att han har slitit sönder gaffelbandsfästen nere vid kotsenskidan och också fått skador på skelettet där. Han är nu, till vår stora sorg, utdömd som tävligshäst. Han kan kanske fungera vid lättare träning i både hoppning och dressyr. Men han kommer inte kunna träna "hårdare" än vad han gör nu.

Det känns riktigt tungt just nu, han är ju så fantastiskt fin och trevlig som individ. Vi har inte bestämt säkert hur hans framtid kommer att se ut men det viktigaste är att det blir bäst för honom. Jag är så otroligt tacksam för att jag har fått chansen att rida in och träna den här fina hästen.



Baxter Stormobackan ♥

Kommentarer
Postat av: LinaH

aw :( vad synd , ni som är så fina tillsammans :( kram

2011-12-01 @ 11:21:32
URL: http://misstyndero.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0